שתף קטע נבחר

צילום: חגי אהרון

ראש לשכת קצב על פרשיות המין: היו רכילויות

הנשיא לשעבר שהורשע באונס ממשיך להכחיש כי קיים יחסי מין עם המתלוננות, אך ראש לשכתו צביקה ברוקנר אמר ל-ynet כי "היו רכילויות, אבל אי אפשר להתמודד עם זה". אחד מאנשיו הקרובים של הנשיא ה-8 פגש אותו אחרי ההרשעה וסיפר: "הוא בהלם". ביקור בלשכה המדוכדכת בישראל, שרוב הזמן ריקה

בקצה הקומה ה-49 של המגדל הגבוה ביותר בישראל, נמצאת אחת הלשכות המדוכדכות ביותר בארץ, לשכתו של נשיא המדינה לשעבר, עבריין המין משה קצב. בלשכה פועלים מזכירה וראש הלשכה, צביקה ברוקנר, מי שנחשב למקורבו של הנשיא השמיני. ברוקנר, שבהכרעת הדין סומן על-ידי השופטים כמי שנשלח על-ידי קצב להתנכל ל-א' ממשרד התיירות, אמר היום (א') ל-ynet כי "לא ידעתי מזה שיש עסקות מיניות. רכילויות היו עוד מהתקופה של משרד התחבורה, אבל עם רכילויות אתה לא יכול להתמודד".

נשיא ואנס. כל הכתבות בעמוד מיוחד ב-ynet

 

ברוקנר נמצא בלשכה במגדל אביב ברמת גן, השוכנת בין משרד עורך דין אחד למשנהו, יחד עם מזכירה שפועלת שם. לשכתו של קצב לא מסומנת, לא משולטת, והכניסה אליה היא באמצעות הקשת קוד, או באמצעות פתיחה מבפנים. דלת הזכוכית האפורה לא מאפשרת לראות את הנעשה בפנים. ללשכה היתומה אין זכר בשלטים המוארים בלובי המגדל. בכנסת טרם החליטו רשמית על הפסקת הפעלת הלשכה המרשימה במגדל הפאר, שעולה למשלם המסים כ-1.8 מיליון שקלים בשנה, אבל כבר עכשיו ברור שימיה ספורים.


הכניסה ללשכת קצב. א' מעל הדלת (צילום: יואב זיתון) 

 

הלשכה של קצב מכילה, מלבד הלובי בו יושבת המזכירה, גם משרד לברוקנר, ומשרד מרכזי לקצב, עם שולחן רחב ידיים. לצד המחשב עומדות גם תמונות ישנות של הנשיא לשעבר. ברוקנר מספר שקצב לא הגיע אליה בשבועות האחרונים. "הוא מקבל פה ומוציא מכתבים, מארח אורחים ושומר באמצעות הלשכה על קשר עם הציבור. הלשכה פעילה כל יום עד 19:00, ותחזור בקרוב למדינה. אתם צריכים להיות יותר עדינים ורגועים", אמר מי שהיה יועצו הבכיר של קצב בתקופת כהונתו כשר התיירות, התקופה בה נאנסה א'.

 

"קצב לא היה צריך להפעיל אותי"

למרות הדברים הקשים שכתבו שופטי בית המשפט המחוזי על "שליחיו הנאמנים" של קצב, שהואשמו כמי שסייעו לקצב למרר את חיי המתלוננת עד שפוטרה, אמר ברוקנר כי "קצב לא היה צריך להפעיל אותי, הערתי על דרך העבודה שלה. רפי בן חור (הסמנכ"ל המוזכר בהכרעת הדין כמי שהתנכל ל-א', י.ז.) לא יכול היה שנה שלמה לדבר איתה ולא עלה ללשכה. תבין, סמנכ"ל במשרד לא עלה ללשכה שנה שלמה. היא ישבה בחדר שליד קצב. אי אפשר היה לדבר איתה ואי אפשר היה לידה".

 

ברוקנר סיפר כי ביקר את קצב ביום שישי, לאחר הכרעת הדין. "הוא בהלם, אבל אני לא עוזב פצועים בשטח. החותמת היא עליו ולא עליי. אני מאמין לו, אחרי כל כך הרבה שנים שעבדתי איתו. אוי ואבוי אם לא הייתה לו משפחה תומכת בצורה הזו, משפחה למופת ולדוגמא". עורך דינה של א', דני סרור, מסר בתגובה כי "אין לנו כוונה להתייחס לאמירות כלשהן של מקורבים למר קצב, בפרט לאחר שבית המשפט אמר את דברו ונתן אמון מוחלט ומלא ב-א'. אני מייחס חשיבות לדברים שאומר בית המשפט, בניגוד לדברים שאומרים בעלי עניין".

 

בן חור וברוקנר עדיין נחשבים לעובדי מדינה. למרות שהשניים הוזכרו בהכרעת הדין כ"שליחי קצב הנאמנים", שהתנכלו ל-א', הם לא חשודים בעבירה זו או אחרת, אך על שמם רובצת מאז יום חמישי עננה כבדה. בעקבות פניית ynet לנציבות שירות המדינה, מסר הדובר אריה גרינבלט, כי "עד היום לא התקבלו באגף המשמעת דיווחים על העובדים, הן מהמשטרה והן מהפרקליטות. לאור פנייתכם פנינו לפרקליטות לקבל את הכרעת הדין, ובהתאם לאמור שם נבחן את הצורך בהליכים מנהליים ומשמעתיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב אחרי ההרשעה
צילום: אבישג שאר-ישוב
המגדל שבו ממוקמת הלשכה
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים