עוֹף מפה: 3 מתכונים בשריים
עוף בתנור לא חייב לצאת יבש ועוף מטוגן לא חייב להיות שניצל רגיל. שלושה שפים, שיודעים כמה אתם אוהבים עוף, הכינו שלושה מתכונים שהופכים אותו למשהו מיוחד

גלילות עוף במילוי גבינת עיזים עם שקדים ברוטב חרדל

מתכון של מסעדת סודפה בנצרת

 

המרכיבים: (ל-2 מנות):

400 גרם פילה עוף

150 גרם גבינת עיזים

100 גרם גבינת שמנת

50 גרם שקדים פרוסים

1/2 כפית טימין גרוס.

קמצוץ פלפל גרוס

1/2 כף בצל ירוק לקישוט

לרוטב:

1 כף חמאה

1/2 1 כפות חרדל דיז'ון

1/2 כוס נוזל ציר בקר

1/2 כוס שמנת מתוקה

קמצוץ תימין

1 כפית דבש 


גלילות עוף ממולאות (צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים את הפילה כמו שניצל.
  2. מערבבים את הגבינות עם הטימין והשקדים עד לקבלת תערובת אחידה תערובת ומורחים את צדו האחד של הפילה.
  3. מגלגלים את הפילה לגליל כשהתערובת היא בצדו הפנימי.
  4. מקמחים את הגלילה ומטגנים במחבת עד לקבלת צבע מכל הצדדים.
  5. מניחים בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות
  6. הרוטב: מטגנים חמאה במחבת, מוסיפים חרדל וטימין, מערבבים. מוסיפים את הציר, השמנת והדבש, וממשיכים לבשל עד שהתערובת מבעבעת, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כמה דקות עד לקבלת רוטב אחיד.

 

פולו לימונצ'לו

חזה עוף במשרה ליקר לימונצ'לו, לימונים, לימון כבוש ובצל. מתכון של ים נביעות, מסעדת "קוצ'ינה בר"

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

4 חזה עוף או 4 פרגית

1 כוס לימונצלו איכותי

1 לימון כבוש/ לימון רגיל

1 בצל פרוס לחצאי ירח

חופן עלי תרד

1 שן שום פרוסה

מיץ מלימון 1


פולו לימונצ'לו (צילום: ים נביעות) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ברזל, ומעסים את העוף עם מלח ופלפל.
  2. שמים שמן זית במחבת, מניחים את העוף ומטגנים עד לקבלת צבע חום-זהוב משני הצדדים., חשוב לשמור שהעוף לא יהיה מוכן עד הסוף. מוציאים את העוף ומניחים בצד.
  3. באותה המחבת מניחים את הבצל הפרוס, כעבור דקה מוסיפים את השום הפרוס ואת הלימון הכבוש/רגיל. מוסיפים את
  4. הלימונצ'לו, יש להיזהר מהאש שבמחבת (פלומבה), ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים ומבשלים עד לרתיחה, מחזירים את העוף ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומתקנים עם סוכר לפי הצורך.
  6. רגע לפני ההגשה מוסיפים את עלי התרד ומגישים.
  7. ניתן להכין את המתכון גם בתנור עם פולקה או כרעיים.

 

עוף בגריל וירקות צלויים במרינדת פלפלים קלויים

מתכון של דרור דוב-מרקו, מסעדת ורד הגליל

 

המרכיבים (ל-4 מנות): 

1.2 ק"ג פרגית עוף נקייה משומנים וסחוס

למרינדה:

4 פלפלים אדומים קלויים ומקולפים ללא גרעינים

2 פלפלים צהובים קלויים ומקולפים ללא גרעינים

2 פלפלים חריפים קלויים ומקולפים ללא גרעינים (לא חייבים)

4 שיני שום מגורדים

מיץ מ-3 עגבניות

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 כפיות תימין קצוץ

1/3 כוס שמן זית

לירקות הקלויים:

2 שומר צעיר חתוכים לחצאים

2 בטטות חתוכות לאורך

2 קישואים צעירים חתוכות לאורך

שמן זית

מלח ופלפל גרוס

תימין קצוץ

מעט סוכר

לצ'ימיצורי:

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

צרור פטרוזיליה קצוצה היטב

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

מעט טבסקו

מלח ופלפל גרוס

2 כפות חומץ בלסמי מצומצם


עוף בגריל (צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה:

  1. המרינדה: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבבים למשך לדקה-שתיים.
  2. משרים את הפרגיות למשך שעתיים לפחות במרינדה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות
  4. ירקות קלויים: מנחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח, פלפל ותימין ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
  5. מוצאים את הקישואים, לאחר 20 דקות אפייה, ואת שאר הירקות לאחר 10 דקות אפייה נוספות.
  6. צ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל החומרים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. רצוי להכין יום קודם או לפחות 4 שעות לפני הגשה.
  7. הרכבת המנה: צולים את הפרגיות בגריל למידה הרצויה ומניחים במרכז הצלחת וליד את הירקות והרוטב מסביב.

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עוֹף מפה: 3 מתכונים בשריים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ynet ספיישל