שתף קטע נבחר

ביס פריך: עוגיות צנוברים ורוזמרין

שילוב מיוחד של טעמים וניחוחות יש בעוגיות האלו שרכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. והעבודה? ממש פשוטה. כמה ערבולים וערבובים, 10 דקות בתנור והן מוכנות

עוגיות צנוברים ורוזמרין

המרכיבים (ל-30 עוגיות):

2 כפות ‭20)‬ גרם) צנוברים

2 כפיות רוזמרין טרי, קצוץ דק

1/8 1 כוסות ‭160)‬ גרם) קמח

‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה

‭1/4‬ כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון

‭1/8‬ כפית מלח

75 גרם חמאה רכה

‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר

1 כף שמן צמחי

1/2 1 כפות שמנת מתוקה

1 חלמון

1 כף ‭30)‬ יחידות) צנוברים שלמים, לקישוט

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק


עוגיות צנוברים ורוזמרין (צילום: גיא בלומנשטיין) 

 

אופן ההכנה:

  1. במכל מעבד מזון קטן שמים את הצנוברים והרוזמרין הקצוץ וטוחנים בכמה פעימות קצובות עד לקבלת תערובת אחידה (זהירות! לא לטחון יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למשחה‭.(‬ מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה, הזנגוויל והמלח ומערבבים היטב.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן. במהירות נמוכה, לאט ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח, לאחר מכן מוסיפים את השמנת ולבסוף את החלמון.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות‭.(‬ מוציאים כפית גדושה מהבצק ומגלגלים בידיים לכדורים בקוטר 1/2 2‬ ס"מ. מניחים על שתי תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 6 ס"מ (העוגיות משתטחות מעט באפייה‭.(‬ שמים צנובר אחד במרכז כל עוגייה לקישוט.
  4. אופים כ‭10-‬ דקות, עד שהעוגיות כמעט יציבות ומתחילות לקבל מעט צבע בשוליים. מניחים את התבניות מעל לרשת ל‭5-‬ דקות ומעבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות צנוברים ורוזמרין
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים