שתף קטע נבחר

אחת בשביל כל אחד: 4 מתכוני קאפקייקס

אם אתם מעדיפים את הקינוח שלכם קצת יותר בריא - אולי בלי קמח, או בלי ביצים, עם שיבולת שועל או קישואים, הספר "קאפקייקס של מרתה סטיוארט" מתאים בדיוק בשבילכם

קאפקייקס קישואים ריחניות

קאפקייקס מפתיעות ואלטרנטיביות אלה, מכילות קישואים מגוררים בבלילה. בדומה לקאפקייקס הגזר, גם את הקאפקייקס האלה מתאים מאוד לצפות בזיגוג גבינת שמנת. לחטיף קליל יותר, אפשר לוותר על הציפוי ולהגיש את הקאפקייקס בעיטור אבקת סוכר

 

המרכיבים (ל-24 יחידות): 

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפיות קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי

1/4 כפית ציפורן טחון

1 כוס שמן

2 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כף תמצית וניל טהורה

3/4 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כוסות סוכר חום בהיר, דחוס

3 כוסות קישואים מגוררים גס, דחוסות (יתקבלו מכ-1/2 1 קישואים גדולים)

1 כוס (כ-120 גרם) אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

לציפוי גבינת שמנת (ל-4 כוסות):

1 כוס (220 גרם) חמאה, בטמפ' החדר

340 גרם גבינת שמנת מוצקה, בטמפ' החדר

4 כוסות (450 גרם) אבקת סוכר. מנופה

3/4 כפית תמצית וניל טהורה


קאפקייקס קישואים (צילום: קון פולוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום 180 מעלות. מרפדים תבניות שקעים בעטרות נייר ("מנז'טים").
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את השמן, הביצים, תמצית הווניל וקליפת הלימון, לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקישואים ולאחר מכן את תערובת הקמח. מערבבים רק עד שהבלילה אחידה ומוסיפים את האגוזים.
  4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים שבתבניות, עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ־20 דקות, תוך שינוי מיקום התבניות בתנור במחצית זמן האפייה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
  5. מעבירים את התבניות לצינון מלא על רשת לפני שמוציאים את הקאפקייקס מהשקעים. אפשר לשמור את הקאפקייקס למשך יום בטמפרטורת החדר, או להקפיא אותן בקופסה אטומה עד חודשיים.
  6. ציפוי גבינת שמנת: במיסקר על מהירות בינונית-גבוהה, מקרימים את החמאה והגבינה כ-2-3 דקות, לקרם אוורירי. מנמיכים את המהירות המיקסר לנמוכה. מוסיפים את הסוכר, 1/2 כוס בכל פעם, ואז את הווניל, ומערבלים היטב חקרם חלק ואחיד, תוך ניקוי דופנות הקערה מדי פעם. אם לא משתמשים בציפוי מיד, אפשר לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. לפני השימוש, מביאים לטמפ' החדר ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהציפוי חלק.
  7. לסיום, מורחים את פני הקאפקייקס בציפוי בעזרת מרית־זווית. שומרים במקרר עד 3 ימים בקופסה אטומה. להגשה, מביאים לטמפרטורת החדר.

 

קאפקייקס שיבולת שועל וצימוקים

המרכיבים (לכ־30 יחידות):

3/4 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל 
(לא להכנה מהירה)

1/2 2 כוסות קמח

2/3 כוס סובין שיבולת שועל (להשיג בחנויות טבע)

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 כפיות קינמון טחון

1/2 1 כוסות (340 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

1 כוס סוכר חום בהיר, דחוס

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל טהורה

1/2 1 כוסות צימוקים כהים

1 כוס שבבי קוקוס ממותקים


קאפקייקס שיבולת שועל - ראשון למעלה (צילום: קון פולוס) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל־190 מעלות. מרפדים תבניות שקעים בעטרות נייר ("מנז'טים").
  2. מערבבים יחד 2 כוסות משיבולת השועל עם הקמח, סובין שיבולת השועל, אבקת הסודה, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
  3. במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה, מקרימים יחד את החמאה עם שני סוגי הסוכר לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, תוך ערבול לאחר כל הוספה וניקוי דופנות הקערה מדי פעם. מוסיפים את תמצית הווניל. מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהיא נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים ידנית.
  4. מעבירים 3/4 2 כוסות מהבלילה לקערה נפרדת, ומוסיפים לה את 3/4 1 כוסות פתיתי שיבולת השועל הנותרות ואת הקוקוס. שומרים את התערובת לציפוי.
  5. ממלאים כל שקע בתבניות ב-2-3 כפות מהבלילה המקורית ומוסיפים מעל 1-2 כפות מהבלילה עם הקוקוס.
  6. אופים 18-20 דקות, תוך שינוי מיקום התבניות במחצית זמן האפייה, עד שפני הקאפקייקס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי.
  7. מעבירים את התבניות לצינון מלא על רשת לפני שמוציאים מהן את הקאפקייקס.
  8. אפשר לשמור את הקאפקייקס בקופסאות אטומות בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

 

קאפקייקס שוקולד ללא קמח

פני הקאפקייקס שלהלן תופחים בעת האפייה ולאחריה "נופלים", כך שהן אידיאליות לתוספת כדור גלידה במרכזן. את מקום הקמח או חומרי ההתפחה המקובלים מחליפים כאן חלבוני ביצה מוקצפים, היוצרים עוגות קלילות כאוויר

 

המרכיבים (22 יחידות): 

6 כפות (85 גרם) חמאה

225 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס 
(או 1/2 1 כוסות שוקולד־צ'יפס)

6 ביצים, מופרדות, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר

גלידה להגשה (לא הכרחי)


קאפקייס ללא קמח (צילום: קון פולוס) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום 140 מעלות. מרפדים תבניות שקעים בעטרות נייר ("מנז'טים").
  2. ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה חסינת אש הנתונה על (לא בתוך) סיר ובו מים על סף רתיחה. מערבבים לתערובת אחידה, מסירים מהאש ומצננים קלות. מוסיפים את חלמוני הביצה ומערבבים.
  3. במיקסר על מהירות בינונית, מקציפים את חלבוני הביצים עד שנוצר קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ומבריק אך לא יבש (לא מקציפים יותר מדי). מוסיפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב כדי לאוורר את התערובת. מוסיפים את יתרת הקצף בעדינות ובתנועות קיפול.
  4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים שבתבנית עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ־25 דקות, תוך שינוי מיקום התבניות במחצית זמן האפייה, עד שהקאפקייקס מתייצבות מעט במרכז.
  5. מעבירים את התבניות לצינון מלא על רשת לפני שמוציאים את הקאפקייקס מהתבניות (מרכזן ישקע).
  6. הקאפקייקס במיטבן ביום האפייה. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה. מוסיפים כדור גלידה מעל, אם רוצים, ומגישים.

 

קאפקייקס שוקולד נטולות אלרגנים

מי שאלרגי לאגוזים, ביצים או מוצרי חלב, אינו צריך להפסיד את כל הכיף. אם למישהו מבני משפחתכם יש מגבלות דיאטטיות, או שאתם מכינים עוגות לכיתת ילדים, קאפקייקס השוקולד האלה יתאימו להם במיוחד. מאפיית Divvies, המתמחה בקינוחים ללא אלרגנים, ניאותה לחלוק את המתכון הבא ב"התוכנית של מרתה סטיוארט"

 

המרכיבים (12 יחידות): 

1/2 1 כוסות קמח עוגה (לא קמח תופח), מנופה

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת + לעיטור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס + 1 כף שמן

1 כף חומץ לבן

1 כפית תמצית וניל טהורה

1/4 1 כוסות מים

אבקת סוכר, לעיטור


קאפקייקס שוקולד נטולות אלרגנים (צילום: קון פולוס) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר ("מנז'טים").
  2. מנפים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה והמלח.
  3. במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה, מערבלים יחד את השמן, החומץ, תמצית הווניל והמים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לבלילה חלקה, תוך ניקוי דופנות הקערה מדי פעם (הבלילה נוזלית מאוד).
  4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין השקעים שבתבנית, עד 3/4 מגובהם. אופים 20-25 דקות, תוך שינוי מיקום התבנית במחצית זמן האפייה, עד שקיסם שננעץ למרכז העוגות יוצא נקי.
  5. מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ומניחים לצינון מלא על רשת.
  6. אפשר לשמור את הקאפקייקס עד 3 ימים בטמפרטורת החדר, או להקפיא אותן בקופסאות אטומות עד חודש.
  7. מפזרים אבקת קקאו ואבקת סוכר על פני הקאפקייקס לפני ההגשה. 

 

  • מתוך הספר "הקאפקייס של מרתה סטיוארט", תרגום והתאמה למהדורה העברית: רונית פנסו, כנרת בית הוצאה לאור, מחיר מומלץ לצרכן 98 ש"ח
  • הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קאפקייקס קישואים
צילום: קון פולוס
עטיפת הספר "הקאפקייקס של מרתה סטיוארט"
צילום: קון פולוס
מומלצים