שתף קטע נבחר
צילום: Index open

לכל סיר יש מרק

מה כבר יכול להיות מסובך בהכנת מרק? מכניסים הכל לסיר, מסיפים הרבה מים, מערבבים, מבשלים כמה שצריך וזהו. מירי צל דונטי חושבת שהמשימה יכולה להיות אפילו עוד יותר פשוטה בעזרת כמה אביזרים שיהפכו את המרק שלכם למושלם

כה ציפינו לבוא החורף, לקור הגדול ולגשמי זלעפות - ועכשיו אסור לפספס אף יום קודר. מרק חם ינעים את האווירה, יחמם את הנפש ואת הגוף. הפעם לא נתמקד במתכונים אלא באביזרים שמיועדים להכנתו ויקלו על המשימה. ולמרות זאת לא התאפקתי וכללתי כאן מתכון אחד למרק איטלקי מצוין וחורפי - המינסטרונה של חמותי לוצ'אנה. הוא יכול להוות ארוחה חמה וטעימה, וניחוחו המפתה יזמין את השכנים - ראו הוזהרתם.


כל האביזרים למרק טעים (צילום: דלית שחם) 

 

לפני הבישול

לפני שמכניסים את החומרים לסיר יש צורך לקלף ולחתוך את שלל הירקות שבחרנו. להלן קולפן איכותי, סכין חד גדול ורחב וקרש חיתוך שמונע הצטברות בקטריות.

  • קולפן של OXO, מחיר: 59.90 שקלים, להשיג באתר
  • קרש חיתוך של OXO, מחיר: 139.90 שקלים, להשיג באתר
  • סכין סנטוקו של ARCOS (יבואן: רוסולינג), מחיר: 380 שקלים, להשיג בחנויות אביזרי המטבח המובחרות


קולפן, סכין וקרש חיתוך (צילום: דלית שחם)

 

בישול המרק

סיר

מרק רצוי תמיד לבשל בסיר גדול ולהשאיר לפחות 20 אחוז מנפח הסיר ריק כדי שהמרק לא יגלוש בזמן הרתיחה. יש גם חשיבות לאיכות הסיר בו בחרנו להכנת המרק, בעיקר כשמדובר במרק סמיך. סיר יציקה מתחמם היטב ומפזר את החום באופן שווה.

  • סיר של נאופלאם (קוטר 28 ס"מ, נפח 7 ליטר), מחיר: 499 שקלים, להשיג באתר

 

קדרה

קדרה שומרת על חום המרק לאורך זמן ומשרה אווירה ביתית חורפית נהדרת . אפשר לבשל את המרק בקדרה, או רק להעביר אליה את המרק לפני הגשתו לשולחן.

  • קדרת NATURE COOK, מחיר: 299 שקלים, להשיג באתר
  • מצקת אדומה מסיליקון של KITCHEN CRAFT, מחיר: 59.90 שקלים, להשיג בקוק סטור


מהסיר לקדרה (צילום: דלית שחם) 

 

במהלך הבישול

מסננת

כשמבשלים מרק עוף, בשר ו/או עצמות מצטבר על שפת המרק קצף אפרפר. לפעולת ההסרה של הקצף הזה יש פועל מיוחד - לְקַפּוֹת. ויש לזה גם אביזר מיוחד, מסננת קיפוי (skimmer), בעזרתה ניתן לסנן ולהוציא את הקצף כדי שהמרק יהיה נקי וצח.

  • מסננת של Endurance, מחיר: 39 שקלים, להשיג באתר


שולה את הקצף במהירות (צילום: דלית שחם)

 

כדור נירוסטה לתבלינים

במקום "לדוג" מהמרק את עשבי התיבול אחרי הבישול, טומנים אותם מראש בכדור נירוסטה מחורר, שאותו תולים על דופן הסיר בעזרת שרשרת עם וו. בתום הבישול שולפים את הכדור, ומרק העוף יהיה צח ונקי. ואפשר לנצל את הכדור גם לפעולות אחרות - הכניסו לתוך הכדור אורז לא מבושל, שטוף היטב, בכמות של שליש מנפח הכדור, הכניסו לסיר המרק חצי שעה לפני תום הבישול ובשלו כ-20 דקות, האורז יקבל את טעמי המרק.

  • כדור נירוסטה מבית רוסולינג, מחיר: 45 שקלים, להשיג בחנויות אביזרי המטבח המובחרות


כדי שיהיה מרק צח לחלוטין (צילום: דלית שחם) 

 

מצקת דו שימושית

זוהי המצקת האידיאלית למרק. קודם כל, היא גדולה יחסית למצקות אחרות. שנית, יתרונה הגדול הוא במבנה המיוחד - היא מחוררת בצד אחד, ודרכו אפשר לסנן את הנוזלים כשבמצקת נותרים רק הירקות, בשר וכד', ואטומה מהצד השני, המשמש למזיגת נוזלי המרק ככל מצקת.

  • מצקת של חברת AMCO, מחיר: 108 שקלים, להשיג באתר


(צילום: דלית שחם)

  

הגשה

משפך להפרדת שומן

בעזרת המשפך המיוחד הזה מסננים את המרק (בעיקר מרק צח). אחרי שמוזגים את המרק למשפך ומצננים אותו, השומן יצוף מעל. מוזגים ללא שומן דרך הפיה שמחוברת לחלקו התחתון של המשפך. את השומן מוזגים מהחלק העליון אחרי שאוטמים את הפיה התחתונה עם אטם הגומי. על דופן המשפך מסומנות מידות.

  • משפך של OXO, מחיר: 69.90 שקלים, להשיג באתר


אומרים "לא" לשומן (צילום: דלית שחם) 

 

קופסה למרק עם כפית

רוצים לשלוח את הילדים לבית הספר עם מרק חם? קופסת התרמוס החמודה הזאת (מצורפת גם כפית) מכילה מנת מרק אחת ותשמור עליה חמה עד שעתיים.

  • קופסה של ALADIN, מחיר: 119 שקלים, להשיג באתר


(צילום: דלית שחם)

 

מרק מינסטרונה

מרק המינסטרונה של חמותי האיטלקייה, לוצ'אנה, משובח לכל הדעות. זהו מרק עשיר בירקות, עצמות ולפעמים גם בשר. לוצ'אנה מוסיפה בתום הבישול פסטה קטנה וממשיכה לבשל עד שהפסטה אל-דנטה (לא חובה). ארוחה שלמה בקערה אחת - נסו ותתמכרו. אפשר להוסיף ירקות כיד הדמיון או להחסיר ירקות לא אהובים. הכמויות לא מצוינות, כל אחד והכמויות שלו. המרק אף משתבח למחרת היום. יישמר טרי וטעים עד מקסימום שלושה ימים במקרר.

 

המרכיבים:

עצמות מח (לא חובה)

קוביות של בשר שריר מספר 5 (לא חובה)

ירקות:

רצועות כרוב, פרחי כרובית

פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים חמימים

קוביות של תפוחי אדמה, בטטה, בצל קצוץ, שום קצוץ, שורש סלרי, גבעולי סלרי, פטריות, גזר, שורש פטרוזיליה, דלעת

פטרוזיליה, אפונה (אפשר קפואה), שעועית ירוקה

חומוס ושעועית יבשה מושרים 12 שעות במים

גבינת פרמזן מגוררת

חופן פסטה קצרה (לא חובה)

תבלינים:

2 כפות אורגנו יבש

מלח ופלפל

3-4 כפות שמן זית

מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול סוגרים את קוביות הבשר ומזהיבים מעט את העצמות.
  2. מוסיפים את הבצל ומאדים, מוסיפים את השום ומאדים עוד מספר דקות
  3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים מספר דקות עם מכסה סגור, פותחים מערבבים, יוצקים מים רותחים מעל גובה הירקות.
  4. מתבלים ומערבבים.
  5. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים אך משאירים פתח קטן להוצאת האדים ומבשלים כשעה, שעה וחצי, עד שהבשר רך דיו. בודקים תיבול.
  6. אם רוצים, מוסיפים פסטה ומבשלים עד שהיא אל-דנטה.
  7. מגישים בקערה גדולה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת. 


מרק מינסטרונה (צילום: דלית שחם)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך אתם מכינים את המרק שלכם?
צילום: jupiter
מומלצים