שתף קטע נבחר

דו"ח: כך עובר הכסף הערבי לשמאל הישראלי

אחרי שהכנסת אישרה להקים ועדת חקירה פרלמנטרית לארגוני השמאל, ב"אם תרצו" מורידים את הכפפות. דו"ח שנחשף לראשונה ב-ynet מצביע על נתיב התרומות, שמתחיל במדינות ערב ואפילו באיראן ונגמר לכאורה בפעילות אנטי-ישראלית בארץ הקודש. הארגונים המותקפים: זה מופרך, כל התורמים ידידותיים

דו"ח של ארגון "אם תרצו", שהתפרסם אמש (יום ב') לראשונה ב-ynet, חושף את טענות הימין שעומדות מאחורי הדרישה לחקור את ארגוני השמאל, שעוררה סערה. בארגון הימני טוענים כי מדינות ערב ואירופה תומכות בקרנות פלסטיניות שמצדן תורמות לארגונים ישראליים מהשמאל, "במטרה להשפיע על השיח הציבורי המשפטי התקשורתי בישראל ובעולם".

 

לצפייה במצגת של "אם תרצו" - לחצו כאן

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

לטענת "אם תרצו", הממצאים מוכיחים את הצורך בהקמת ועדת החקירה הפרלמנטרית, שהחלטה עקרונית על הקמתה התקבלה בשבוע שעבר בכנסת. במוקד הדו"ח, שצפוי לשמש כאחד ממקורות המידע של הוועדה, עומדים שני ארגונים פלסטיניים הקשורים זה בזה - אגודת הרווחה (Welfare Association) והמרכז לפיתוח ארגונים לא-ממשלתיים (NGO Development Center), הפועלים זה לצד זה ומממנים פעולות פרו-פלסטיניות בישראל ובשטחים.

 

הכספים לשני הארגונים, שתקציבם השנתי נאמד בעשרות מיליוני דולרים, מגיעים לפי הטענות משורת מקורות: מדינות וארגונים באירופה - ביניהם האיחוד האירופי, שבדיה, שוויץ, הולנד ודנמרק - ומדינות ערביות, ביניהן סעודיה, כוויית, איחוד האמירויות, אלג'יריה, קטאר וגם בנקים גדולים כמו הבנק לפיתוח איסלאמי (IDB), קרנות ערביות ועוד. שני הארגונים הפלסטיניים מעבירים 97 אחוז מהכספים לפלסטינים בשטחים וכ-3 אחוזים לארגונים ישראליים.


מתוך המצגת של "אם תרצו" 

 

על פי ממצאי המחקר של "אם תרצו", שפרטים ממנו דלפו בימים האחרונים לפורומים באינטרנט, ארגון אגודת הרווחה מעורב ישירות בפעילות במוקדים ערביים בישראל, והוא היה מעורב בקמפיין נגד שירות אזרחי בקרב בני נוער ערביים. על הארגונים שזכו לתמיכתו נמנים בין היתר עדאלה, בלאדנה, מדה אל-כרמל ואגודת הגליל.

 

אחמדינג'אד פותח את הארנק

בין 2006 ל-2008 הועברו 2.65 מיליון דולר מהארגון לפעילות בישראל. מטרותיו העיקריות במה שהוא מכנה "שטחי 1948" הן חיזוק מעמדם הסוציו-אקונומי של ערביי ישראל ושימור וטיפוח הזהות הלאומית הפלסטינית בקרבם. אגודת הרווחה תומכת גם בשתי רשויות מקומיות - נצרת וכפר כנא.


"מימון מערב הסעודית"

 

התקציב השנתי של אגודת הרווחה עומד בשנים האחרונות על כ-40 מיליון דולר בממוצע, עובדה שהופכת אותו לאחד הצינורות המרכזיים ביותר להעברת כספים לפלסטינים. בין היתר הוא נתמך על-ידי הבנק לפיתוח איסלאמי, ומבדיקת ynet עולה כי על המדינות החברות בו נמנות בין היתר איראן, סוריה ולבנון. בשנת 2000, בעקבות פרוץ האינתיפאדה השנייה, הקים הבנק שתי קרנות שמיועדות לסייע לפלסטינים "מול התוקפנות הישראלית המתמשכת" – קרן אל אקצא וקרן אינתיפאדת אל-קודס, שנועדה לתמוך ב"קורבנות העימותים".

 

מהדו"ח עולה כי במשך שלוש שנים, בין 2005 ל-2008, העבירה אגודת הרווחה כמעט 3 מיליון דולר לארגונים ישראלים, שפעלו במגוון תחומים, ביניהם חינוך וחיזוק הזהות הערבית, חקיקה, נדל"ן ורכישת מבנים, קידום טענת השיבה ומאבק נגד שירות לאומי.

 

במרס 2006 הוקם על בסיס התשתית הארגונית של אגודת הרווחה ארגון בשם המרכז לפיתוח ארגונים לא ממשלתיים (NDC). עם הקמת הארגון החדש, הוא קיבל נכסים, אנשי צוות ותוכניות עבודה מאגודת הרווחה. בהמשך השתלב הארגון בפרויקטים לפיתוח המגזר השלישי הפלסטיני, שמומנו מכספי הבנק העולמי ומספר מדינות באירופה.

 

חשש מ"ניתוק הזיקה הערבית לישראל"

לפי "אם תרצו", NDC מעורב בין היתר במימון של ארגונים ישראליים ופלסטיניים המקדמים פעילות נגד מדיניות ישראל וצה"ל. על פי הדו"חות שמפרסם הארגון, בין 2008 ל-2009 הוא העביר כ-2.4 מיליון דולר לארגונים ישראליים, וכ-3.5 מיליון דולר לארגונים פלסטיניים. בשנת 2009 לבדה העביר הארגון כ-2 מיליון דולר ל-13 ארגונים ישראלים, ביניהם בצלם, מוסווא, עדאלה, שוברים שתיקה, יש דין, רופאים לזכויות אדם, הוועד הציבורי נגד עינויים, המוקד להגנת הפרט והאגודה לזכויות האזרח.

 

15 ארגוני שמאל - ביניהם "בצלם", "יש דין" ומחסום Watch - הצהירו בשבוע שעבר, על רקע היוזמה להקים ועדת חקירה, שאין להם מה להסתיר. אולם, בדו"ח נטען כי "בדיקה מעמיקה ויסודית של מקורות המימון של ארגונים אלו ושל מסמכים גלויים ואתרי אינטרנט של קרנות ערביות, בנקים איסלאמיים, כלי תקשורת ערביים, ומחקרים שנערכו בחו"ל, וחיבור בין הממצאים השונים, מגלה כי ישנה תמיכה נרחבת של מקורות מימון ערביים בארגוני שמאל קיצוני בישראל".

 

בארגון טוענים כי "כסף ערבי מממן ארגונים הפועלים ליצירת דה-לגיטימציה למדינת ישראל, קריאות לחרם על מדינת ישראל, קריאה וסיוע להעמדת בכירים במדינת ישראל לדין על ביצוע פשעי מלחמה, חיזוק הזהות הפלסטינית של ערביי ישראל וניתוק זיקתם למדינת ישראל, חיזוק הזהות והאחיזה הפלסטינית-איסלאמית בירושלים, חיפה, יפו, הנגב והגליל".

 

"ליברמן הופך את ישראל למצורעת"

מארגון "בצלם" נמסר בתגובה לטענות: "שלא כפי שנטען בדו"ח המופרך של 'אם תרצו' – ארגון 'בצלם' מקבל מימון מארבע מדינות ידידותיות לישראל: שוויץ, דנמרק, הולנד ושבדיה. הכסף מגיע מהמדינות עצמן ו-NDC משמש להעברת הכספים. 'אם תרצו' מוזמנים להגיש תלונה במשטרה אם יש להם טענות ומענות נוספות".

 

בארגון "שוברים שתיקה" הפנו אצבע מאשימה לעבר אביגדור ליברמן: "כנראה ששר החוץ, שהעולם המערבי כבר מתייחס אליו כאל אישיות בלתי רצויה, החליט להפוך את מדינת ישראל כולה למצורעת ולחרב את יחסיה עם שוויץ, דנמרק, הולנד ושבדיה, שהגוף שמעביר מטעמן כספים הוא NDC. שוברים שתיקה מקבל תרומות אך ורק ממדינות ידידותיות ואם שר החוץ, הממשלה והשותפים האסטרטגיים שלהם מארגון 'אם תרצו' רוצים להופכן למדינות אויב, יש להם את הכלים הדיפלומטיים לעשות כן".

 

גם בארגון "עדאלה" דחו את הטענות ומסרו כי "אגודת הרווחה היא קרן בינלאומית

הפועלת מזה עשרות שנים, תומכת בארגוני זכויות אדם וארגונים חברתיים ונהנית ממעמד מכובד וחשוב במדינות אירופה ומשרדה הראשי בז'נבה. מעולם לא נטען נגד היושר שלה באף מדינה ברחבי העולם. מעולם לא שמענו ולא ידענו ולא נטען שהקרן תומכת או מממנת בפעולה כלשהי נגד החוק, ועל כן תמיכתה בשיפוץ מבנים בירושלים לא רק חוקית אלא מבורכת ובוודאי מתיישבת עם נורמות המשפט הבינלאומי. לגבי NGO Development Center - היא לא רק קרן חוקית כשרה למהדרין אלא דווקא נתמכת על ידי ממשלות רבות ממערב אירופה".

 

מהוועד הציבורי נגד עינויים נמסר כי "כל שקל, דולר או אירו שנכנס לחשבון הבנק של הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל מדווח הן לרשם העמותות והן לשלטונות המס. רשימת התורמים נמצאת על כל פרסום של הוועד נגד עינויים, באתר הארגון, ובידי רשם העמותות ושלטונות המס.  אם ליברמן וחבר מרעיו חושבים שממשלות נורווגיה, דנמרק, הולנד, שבדיה, האו"ם והאיחוד האירופי הם גורמים מממני טרור - הם מוזמנים להגיש נגדם תביעה. כל התרומות שהוועד נגד עינויים קיבל ומקבל נבדקו על ידי שלטונות המס ורשם העמותות, שלא מצאו בהם כל דופי ואף סיפקו לוועד אישור ניהול תקין במשך כל השנים האחרונות וגם לשנת 2011".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 11/01/2011 00:03

 

בהכנת הידיעה השתתפו יובל מן ואביגיל לושי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילים של "אם תרצו"
צילום: בן קלמר
מומלצים