יוצאת לקרב: מילקי תוצרת בית
לא נעים להודות, אבל משלל המתוקים שיש בבית, לפעמים היד של נטלי לוין נשלחת דווקא אל המילקי. השבוע היא החליטה שיש גבול לכל תעלול והכינה גרסה ביתית-אך-משודרגת - גנאש שוקולד בטעם טופי עם תלולית של קצפת וניל

אני חובבת ג'אנק פוד ידועה. לצד ארוחות גורמה מושקעות שאני מכינה עם חברים או יציאות למסעדות שוות, יש בי חלק מאוד מוקצן ומאוד טראשי בכל הנוגע לג'אנק פוד. דוגמאות? אחד מהמנהגים הנלוזים שלי הוא לאכול ארוחת מק-רויאל ביחד עם בן זוגי לפני שאנחנו נכנסים לראות סרט בקולנוע. כבר

במהלך הסרט אנחנו מצטערים על כך, ויום לאחר מכן אנחנו בדרך כלל "מפצים" עם יום שכולו בריאות הכולל סלטים ופריכיות אורז.

 

וזה עוד מילא. בן זוגי מתעצבן עליי כאשר בכל פעם שמתחשק לי קינוח טעים בבית אני ניגשת למקרר, ומשלל המתוקים שמונחים שם (לפעמים יותר, לפעמים פחות), ידי מושטת בלי להתבלבל אל עבר המילקי האהוב. כן. טראשיות זה לא דבר מובן מאליו כשמדובר בי, אבל זה בהחלט קיים. אני משערת שברגעים הקריטיים האלה זו בעצם הילדה שבי, שמאותתת שאין לה כוח לכל הקינוחים עם השמות המפוצצים והמנות היקרות.

 

אז מילקי. השבוע החלטתי שכל העניין הזה קצת יותר מדי יקר ביחס לתמורה, ולכן החלטתי להכין את הגרסה הביתית שלי למילקי. במקום הקצפת המתוקה בטירוף, הלכתי על שמנת מוקצפת ללא סוכר, ואת קרם השוקולד (שבכלל לא מכיל שוקולד!) החליף גנאש שוקולדי בטעם טופי מפנק, שגם מכיל קצת ליקר שוקולד אלכוהולי, שיהיה יותר מעניין בפה. את הקינוח הכנתי בכוסיות קטנטנות (כוסיות צ'ייסר), והגשתי עם מעט סוכר גבישי מעל, שיהיה קצת קראנץ'. בסופו של דבר התקבל קינוח טעים ומענג בשחור-לבן.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • ליקר שוקולד ניתן להשיג בכל חנות אלכוהול. לא חייבים ללכת על היקר ביותר, אבל מומלץ לקנות משהו שטעים לכם לשתות. אם אין לכם ליקר שוקולד, אפשר בהחלט להמיר בברנדי או רום, רק כדאי לקחת בחשבון שהטעמים מעט ישתנו.
  • סוכר גבישי ניתן להשיג בכל חנות מתמחה, אך בהחלט אפשר לותר עליו או סתם לקשט עם כמה גרגרי סוכר חום דמררה, שגם יוסיפו קצת צבע.
  • הקינוח נשמר במקרר, עטוף היטב, עד שבוע וחצי. ניתן גם להקפיא אותו עד כחודש.
  • הכי טעים לאכול את הקינוח בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.
  • אם בכל זאת רוצים קצפת מתוקה אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר בעת ההקצפה של השמנת.
  • ניתן להחליף את סירופ התירס בדבש, אך כדאי לקחת בחשבון שהטעם מעט ישתנה.


(צילום: נטלי לוין)

 

קינוח שוקולד-טופי וקצפת

המרכיבים (ל-15-20 קינוחים אישיים):

לקרם שוקולד-טופי:

80 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

25 גרם חמאה

1 כף סירופ תירס

קורט מלח

1-2 כפות ליקר שוקולד

לקצפת:

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

סוכר גבישי לקישוט (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. קרם שוקולד-טופי: מניחים את השוקולד המריר הקצוץ בקערה בינונית וחסינת חום.
  2. במחבת בינונית מניחים סוכר ומחממים, עד שהסוכר מתקרמל. 
  3. בינתיים מחממים בעדינות בסיר קטן את השמנת המתוקה, עד שהיא מגיעה לסף רתיחה.
  4. כשהקרמל נוצר במחבת מוסיפים פנימה חמאה, סירופ תירס ומלח, ומבשלים יחד על אש בינונית כ-2-3 דקות, עד שהכל נמס.
  5. מוסיפים פנימה את השמנת החמה וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד 3-4 דקות, עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
  6. מוזגים את תערובת הטופי על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה ואז טורפים לגנאש אחיד ומבריק.
  7. מוסיפים פנימה את ליקר השוקולד וממשיכים לטרוף עד שהוא נטמע בתערובת.
  8. מוזגים את הגנאש לכוסיות קטנטנות עד למחצית מגובהן ומקררים כשעה במקרר.
  9. קצפת: בקערה בינונית מקציפים את השמנת המתוקה עם הווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  10. מזלפים תלוליות קטנות של קצפת בכל הכוסיות, מקשטים במעט סוכר גבישי ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט  

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה יוצאת לקרב: מילקי תוצרת בית
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתוק בפה
    למטה - גנאש שוקולד וקרמל. למעלה - קצפת וניל
    צילום: נטלי לוין
    ynet ספיישל