שתף קטע נבחר

הקלה בעונש דורסי מיטל אהרונסון: 14 שנים לנהג

עונשו של שי סימון, שהורשע בהריגת הצעירה, קוצר מ-20 שנות מאסר ל-14. עונשו של שלום ימיני, שהיה עמו ברכב קוצץ בחצי. השופטים: העונש שהוטל על סימון חורג באופן קיצוני מרף הענישה המקובל. הפצועה בתאונה: השופטים חתכו לי בבשר החי. אמהּ של מיטל: "ההחלטה - כמו בלוק על הראש"

הקלה משמעותית בעונשם של דורסי מיטל אהרונסון: בית המשפט העליון הפחית הבוקר (יום ד') בעונשו של שי סימון, שהורשע בדריסתה והריגתה של הצעירה בתאונת "פגע וברח" במרכז תל-אביב באוקטובר 2008. השופטים קבעו כי במקום 20 שנות מאסר שנגזרו עליו בבית המשפט המחוזי בתל-אביב - הוא ירצה 14 שנות מאסר. חברו שלום ימיני, שהיה עמו ברכב והורשע בהפקרה לאחר פגיעה, ירצה רק שנתיים וחצי במקום חמש שנים שנגזרו עליו בתחילה.

 

 

שופטי בית המשפט העליון קבעו, כי העונש שהוטל על סימון חורג באופן קיצוני מרף הענישה המקובל. לגבי ימיני הם קבעו, כי ניתן להרשיעו רק כמסייע לעבירה.

 

השופטים, יצחק עמית, אדמונד לוי וחנן מלצר, כתבו בפסק הדין כי הם ערכו סקירה של רף הענישה המקובל במקרים של נהגים בתאונות "פגע וברח", הן בנסיבות דומות והן בנסיבות מחמירות. שלושת השופטים קבעו, כי בית המשפט המחוזי חרג באופן קיצוני מרמת הענישה המקובלת.

 

לדבריהם, בשל כך ובהתחשב, בין היתר, בכך שלסימון אין עבר פלילי והוא לא הורשע בעבירה של נהיגה במהירות העולה על המותר ולא הורשע בעבירה של הימלטות משוטרים, הם החליטו להפחית את עונשו.


ימיני (מימין) וסימון (משמאל) בבית המשפט העליון (צילום: גיל יוחנן)

 

הם גזרו עליו 10 שנות מאסר בגין הריגתה של מיטל ז"ל ופציעתה של חברתה מלי יזדי. בנוסף נגזרו עליו 4 שנות מאסר בפועל בגין הפקרתן ובסך הכל 14 שנות מאסר בפועל. הם הבהירו כי אף בכך יש משום החמרה של ממש ברף הענישה שהיה מקובל עד היום בעבירות מעין אלה.

 

לגבי ימיני כתבו השופטים, כי למרות שהוא היה מודע לנעשה ולא עשה דבר כדי למנוע מסימון להימלט ולהפקיר את הנפגעות, לא ניתן להרשיעו בביצוע עבירת ההפקרה, אלא בסיוע בלבד. ימיני ריצה כבר שנה ושלושה חודשים מעונשו, כך שאם ינוכה שליש על התנהגות טובה - הוא צפוי להשתחרר בתוך חמישה חודשים.

 

"כמו בלוק על הראש"

לאחר הקראת פסק הדין נשמעו באולם בית המשפט קריאות שמחה מחבריו של שלום ימיני. מנגד, בני משפחתה של מיטל זועמים. הם לא הסתירו את כאבם. האם, ליאורה, אמרה בתום הדיון כשדמעות בעיניה: "בעונש שלנו אף אחד לא הקל. הילדה שלנו לעולם לא תחזור, לעולם לא תהיה תקווה לגעת בה ולחוש בה שוב. השניים האלו יחזרו למשפחות שלהם והחיים שלהם יחזרו למסלולם ואנחנו נחזור לכאב הכפול - על כך שהעונש לא מוצה, כי הם רצחו אותה בדם קר. על כך אני יכולה רק להצטער. אני חושבת שכל עם ישראל הצטער איתנו, כי המשפט הזה היה סמל לכך שחיי אדם לא יכולים להילקח".


הוריה של מיטל אהרונסון ז"ל בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)

 

האם הוסיפה, כי "הכרעת בית המשפט העליון היא לא סכין, אלא כמו בלוק שנופל על הראש. אני חושבת שברגעים כאלו קשה להחזיק את הראש זקוף. גם בעונש הקודם לא הרגשנו שאנו יכולים להחזיר את החיים לסדרם, כי הילדה שלי לא תשוב גם אם שניהם ישבו 20 שנה. אם הייתי יודעת שהעונש שניתן להם יחזיר את הילדה, הייתי גם מממנת להם את הילטון".

 

חברתה של אהרונסון, מלי יזדי, שנפצעה בתאונה אמרה: "אני חווה את האירוע יום יום. אני לא ישנה בלילות. אני כל הזמן עם המחשבות. אני כל הזמן רואה את הפנסים של המפלצת השחורה נכנסת בי. והאובדן של מיטל זה הדבר הכי קשה. כנראה שבית המשפט העליון החליט שחיי אדם שווים הרבה פחות מאשר בית המשפט המחוזי. אני חושבת ששניהם היו צריכים לשבת 20 שנה בכלא. הם השאירו אותנו על הכביש, כאילו היינו איזה חפץ. יש לי אכזבה מהשופטים. בסך הכול בשורה התחתונה זהו פסק דין תקדימי, אבל אני עדיין חושבת שחיי אדם שווים הרבה יותר. השופטים חתכו לי בבשר החי והחזירו אותי שוב לזירת התאונה".  

 

פחות משבוע לאחר גזר הדין ימיני ערער על הרשעתו לבית המשפט העליון. עורך דינו טען בערעור, כי "הרשעתו, כמי שלא נהג ברכב

 וכמבצע 'בצוותא' של עבירת ההפקרה בגלל ששתק היא שגויה בעליל ותקדימית, שלא נמצא לה אח ורע בפסיקת בתי המשפט בישראל".

 

בדיון בערעור, שנערך בבית המשפט העליון לפני כשלושה חודשים, ביקש שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי מבני משפחתה של מיטל ז"ל להוריד את תמונותיה של מיטל שהחזיקו בידיהם. "אין לתמונות האלה שום כוונה, פרט לניסיון להשפיע על השופטים. הכוונה אינה לפגוע באיש, אבל אני מבקש להוריד את התמונות", הוא אמר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיטל אהרונסון ז"ל
ימיני. 2.5 שנות מאסר
צילום: גיל יוחנן
סימון. 14 שנות מאסר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים