שתף קטע נבחר

בחירת עו"ד ותקווה להסדר. האברג'ילים באמריקה

שני ראשי הפשע בישראל יזכו לכמה ימי חסד במתקן מעצר סמוך לבית המשפט בלוס אנג'לס, שם יתנהל משפטם מדי יום. לפני שיועברו לכלא שמור, יראיין מאיר עורכי דין שמהם יבחר את סנגורו. בכל מקרה, את העונש הוא ואחיו ירצו בישראל

מאיר ואיציק אברג'יל לא הספיקו להיפרד מבני משפחותיהם שהמתינו בשערי כלא איילון לפני שעלו אתמול על הטיסה בדרכם להסגרה לארצות-הברית, אבל לפחות את הימים הראשונים הם יעבירו באווירה "קלילה" יותר בלוס אנג'לס. מיד עם נחיתתם שם היום (ה') יועברו השניים, יחד עם שותפיהם שהוסגרו עמם, משה מלול, ישראל אוזיפה וששון בראשי, לבתי מעצר בסביבות בית המשפט בעיר שלחופה המערבי של ארצות-הברית. מתקנים אלה נועדו במיוחד למעצר נאשמים בהליכי ביניים.

 

 

"פסק הזמן" של האחים, שהוסגרו לבקשת השלטונות האמריקניים עקב האשמתם שם במעורבות ברצח סוחר סמים, הלבנת הון, סחר בסמים והשתייכות לארגון פשע, יסתיים רק כעבור כמה ימים - אז ייכלאו בבית סוהר שמור הרבה יותר.

 

בימים הקרובים צפויים האחים ושני המוסגרים הנוספים להגיע לדיון בשחרורם בערבות. לקראת האירוע, פועלים עורכי דינם הישראלים של החמישה במאמץ משותף וקדחתני עם עמיתיהם האמריקניים, שם מייצג את האחים אברג'יל, נכון לעתה, עו"ד ויקטור שרמן.

 

האחרון לא יוכל להמשיך ולייצג את שני האחים יחדיו אלא רק את אחד מהם, וגם כעת עדיין לא ברור האם כלל ימשיך לשמש סנגור עבור מי מהם. ככל הנראה ייפגש מאיר בימים הקרובים עם שורה של עורכי דין אמריקניים, שמהם יבחר את הפרקליט שייצג אותו.


עוזבים כדי לשוב. האחים אברג'יל עולים למטוס (צילום: דוברות המשטרה)

 

לקראת הדיון באפשרות לשחררם בערבות, ברור כי מדובר בחלופה המועדפת של שני האחים, שזוכה להתנגדות נחרצת של התביעה האמריקנית. בית המשפט ישמע את טענות הצדדים, ידון בהן ויקבל את הכרעתו בנושא. אם בסופו של יום יוחלט שלא לשחררם, צפויים הנאשמים לערער על ההחלטה.

 

משפט סטייל אמריקה, עונש כחול-לבן

מנקודה זו ואילך יחל הליך של איסוף חומר החקירה על-ידי הסנגורים ורשויות התביעה בארצות-הברית. עו"ד קנת' מאן, מומחה למשפט בינלאומי, המייצג בפרשה את ששון בראשי, אמר כי הסגרת מרשו ועמיתיו מפחיתה באופן ניכר את הסיכוי שישוחררו. "החובה לחשוף עדויות וראיות על-ידי התביעה מצומצמת הרבה יותר בארצות-הברית מכפי שנהוג בישראל. זה אומר שהתביעה שם, למעשה, לא חייבת לחשוף עדויות אפילו עד אותו היום שבו יגידו העדים את דבריהם".

 

נוסף על כך, אופי ההליך עצמו בארצות-הברית שונה מזה שמתנהל בישראל, בעיקר לנוכח העובדה שהוא כולל מינוי חבר מושבעים. "אחרי שייאספו חומרי החקירה, יתחיל מיון 12 איש שיהיו המושבים. אחר כך השופט יתחיל לדון בטענות המקדמיות, ובסיום הפרק הזה יתחיל המשפט עצמו".

 

הדיונים בענייניהם של ה"נציגים" הישראלים ייערך מדי יום ביומו, ועשוי להימשך אפילו שנתיים. כל אלה תלויים בשאלה האם יצליחו הנאשמים לגבש הסדרי טיעון עם רשויות התביעה בארצות-הברית. בכל מקרה, את עונשם הם לא ירצו מאחורי סורג ובריח בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, אלא בארץ - כפי שנקבע בהסכם ההסגרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר אברג'יל. על תקן המראיין
צילום: ירון ברנר
איציק אברג'יל. ימים ראשונים באמריקה
באדיבות מערך דובר משטרת ישראל
מומלצים