שתף קטע נבחר

ארה"ב נגד האברג'ילים: "אתם אשמים בהונאות"

מעצרם של האחים מאיר ויצחק, שהוסגרו מישראל לארה"ב, הוארך עד תום ההליכים. הם היו כפותים במהלך הטיסה, שארכה יותר מ-24 שעות וכללה 4 עצירות. כתבת "ידיעות אחרונות" נכחה בדיון בלוס אנג'לס, לשם הגיעו כבולים בשלשלאות

כפותים במטוס, אזוקים בבית המשפט הפדרלי. יממה לאחר שהעבריינים מאיר ויצחק אברג'יל ושלושת ה"חיילים" שלהם הוסגרו מישראל לידי ממשלת ארצות-הברית, הובאו לפנות הבוקר (יום ו') החמישה כשהם כבולים בשלשלאות ובאזיקים לדיון ראשוני בהארכת מעצרם בלוס אנג'לס. מעצרם הוארך עד תום ההליכים, אך הם המשיכו לטעון לחפותם.

 

 

עם נחיתתם בקליפורניה, בשעה 3:00 לפנות בוקר לפי שעון החוף המערבי, הובלו חמשת הישראלים ישירות אל מתקן הכליאה הצמוד לבניין בית המשפט הפדרלי, המשמש למעצרי נאשמים הנמצאים בהליכי ביניים. האברג'ילים הוסגרו יחד עם משה מלול, ששון בראשי וישראל אוזיפה, לאחר שהואשמו במעורבות ברצח סוחר סמים, סחר בסמים, הלבנת הון והשתייכות לארגון פשע.

 

"הטיסה מישראל לארצות-הברית היתה קשה. הנאשמים נאלצו להיות כפותים במהלך כל הטיסה שארכה למעלה מ-24 שעות", טען עו"ד יניב שגב, פרקליטו של משה מלול. "מרשי נאלץ להסתפק רק בפירות וירקות, היות ולא סופקה לו ארוחה כשרה במהלך הטיסה". עו"ד שגב אמר כי בשל גודלו אולץ המטוס הקטן לבצע כארבע עצירות - שלוש פעמים במדינות שונות באירופה ופעם נוספת במדינת וושינגטון בארצות-הברית.


המטוס הקטן. ארבע עצירות עד ללוס אנג'לס (צילום: באדיבות המשטרה)

 

לבושים באותם הבגדים איתם המריאו מישראל לארצות-הברית, נפגשו המוסגרים כשעה קלה לפני הדיון עם עורכי דינם הישראלים והכירו את סנגוריהם המקומיים. האמריקני ויקטור שרמן, שייצג את שני האחים, ימשיך וייצג את יצחק אברג'יל. מאחר ועו"ד שרמן אינו יכול לייצג מעתה את שניהם, שכר מאיר אברג'יל את שירותיו של עורך הדין אנתוני ברוקלייר. משה מלול וישראל אוזיפזה ייוצגו על ידי עורכי הדין ג'ימס טדפורד ודונלד מרקס ואילו הנאשם ששון בראשי ייוצג על ידי סנגור מטעם ממשלת ארצות-הברית.

 

הנאשמים הושבו בצידו של אולם בית המשפט וצפו בדיון מבעד לקיר זכוכית. לכל אחד מהם ניתנו אוזניות, והם שמעו תרגום סימולטני לעברית של דברי השופט. ראשון נקרא אל דוכן הנאשמים יצחק אברג'יל, שנעזר בשירותיה של מתורגמנית דוברת עברית.

 

 

"חבר המושבעים מצא אותך אשם בהונאות שנעשו נגד מדינת ארצות-הברית", קרא השופט גארי קלאוזנר, ולאחר שיצחק אברג'יל נשאל האם הוא מבין את ההאשמות שיוחסו לו, הוא התבקש לאשר שאף קיבל לידיו העתק מכתב האישום. "ראיתי וגם תרגמתי", השיב ובהמשך הצהיר שאינו מודה בהאשמות המיוחסות לו.

 

כתב האישום, המתפרש על פני 77 דפים,

הוא סופה של חקירה שארכה כשש שנים בארצות-הברית, לה היו שותפים הבולשת הפדרלית, סוכנויות ללחימה בסמים, רשויות המכס וההגירה, משטרת לוס אנג'לס ורשויות אכיפת החוק בעשר מדינות ברחבי העולם. מאחר ומדובר בהסגרה, לא ניתנה לאף אחד מהנאשמים האפשרות להשתחרר מהמעצר בערבות, והשופט קבע כי הם יוחזקו במעצר עד תום ההליכים.

 

לאחר שהוצא יצחק מן האולם, הובאו אחיו מאיר והנאשמים האחרים בפני השופט, וטענו בזה אחר זה שהם חפים מפשע. בתום הדיון העביר השופט את הטיפול בתיק לידי השופטת קריסטין שניידר ואמר כי מועד קיומם של הדיונים הנוספים יימסר בהמשך. 

 

באולם בית המשפט נכחו חלק מבני משפחות הנאשמים ועורכי דינם הישראלים, טל אלפר ויניב שגב. אחיו של הנאשם משה מלול הוצא מהאולם לאחר שניסה לשוחח עימו.

הוא סיפר כי טס במיוחד ללוס אנג'לס על מנת להיות קרוב אליו במהלך התקופה.

 

"מישהו עבר עבירה חמורה נגד מרשי", טען עו"ד שגב. "בבוקר מבצע ההסגרה הוצא נגד משה צו שאמור היה למנוע ממנו את הנסיעה, על מנת שיסדיר קודם לכן את גירושיו. קיום המשפט מבלי שיסדיר את ענייניו האישיים עלול להתיר את רעייתו עגונה". הוא סיפר כי בשלבים הבאים במשפט "ייבחנו הראיות על ידי שני הצדדים, ולאחר מכן יימשך הליך המשא ומתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באזיקים, לפני הטיסה לארה"ב
באדיבות מערך דובר משטרת ישראל
עולים למטוס הקטן
באדיבות מערך דובר משטרת ישראל
מומלצים