שתף קטע נבחר
צילום: index open

לרקוד עם הכלב בעבודה: שפיץ בלהקת בת-שבע

מירית שפירא, מזכירת להקת המחול הידועה, מביאה איתה למשרד את כלבה האנרגטי. בדרך הוא סופג קצת תרבות, מסתובב לרקדנים בין הרגליים, מרחרח להם את התיקים ומקבל אהבה במקצבים. בואו לראות איך העולם נראה מנקודת המבט שלו. לוקחים את הכלב לעבודה - פרק 5

שפיץ הוא ככל הנראה, הכלב שרואה הכי הרבה מחול בארץ. בשנה האחרונה הוא מגיע שלוש פעמים בשבוע עם האמא המאמצת שלו, מירית שפירא, למשרדי להקת המחול "בת-שבע" במרכז סוזן דלאל בתל-אביב.
 
 

את הבוקר הוא פותח בארוחה מזינה, בזמן שמירית מתארגנת ומספיקה להעביר חיבה גם לקוטג', החתול הלבן שנועץ מבטים במתרחש על השולחן בסלון דירתה ברמת-גן. רחש המפתחות של המכונית כבר מטיס את שפיץ לעבר הדלת והוא שולח מבטים חסרי סבלנות אל מירית. ריצה מהירה במדרגות מטה, דלתות המכונית נפתחות והוא מוכן לטיול שלו לעבודה.

 
"עכשיו הוא אנרגטי, אבל כשאימצתי אותו לפני שנה מאגודת צער בעלי חיים בישראל בתל-אביב, הוא היה גוש פרווה, קטן, ששקל בקושי שישה קילוגרם והיה מפוחד ומקופל בתוך עצמו", מספרת מירית, המזכירה של הלהקה בשנה וחצי האחרונה. "עכשיו הוא כבר כלב של בית, אוכל וחי טוב".
 
 
אחרי מסלול פקקים עירוני, מירית עושה דרכה אל משרדי הלהקה. שפיץ רץ בהתלהבות, יודע את הדרך אל הדלת ומשם אל חלקת האלוהים הקטנה שלו, מאחורי שולחן העבודה של מירית עם חלון צמוד לנעשה בחוץ. מירית משתדלת לקחת אותו לפחות שלוש פעמים בשבוע למשרד ומציינת כי חלפה שנה מאז שהחלה להביא אותו עימה לעבודה. 
 

מטר חיבוקים מהרקדנים

ההתחלה לא היתה פשוטה. מירית מודה כי היא חששה בהתחלה להביא אותו עימה למשרד, אך זכתה לעידוד מצוות ההנהלה. "כשהלהקה טסה לחו"ל למספר שבועות, אז החלטתי לנסות זאת כי לא היו הרבה אנשים במקום", היא נזכרת. "זה לא היה קל לשני הצדדים, להביא כלב למקום חדש עם אנשים זרים, לא ידעתי איך הם יגיבו אליו. הוא היה מאוד מפוחד ולא הסתדר כאן, אז עשיתי זאת בהדרגה, עד שגם הוא וגם שאר האנשים התרגלו אליו".
 
אחרי מספר חודשים של תרגולות, שפיץ כבר הפך לבן בית במקום. "הוא נכנס בבוקר, רץ למשרדים של כולם, מקבל תשומת לב וליטופים. רוב העבודה שלי היא מול מחשב ואנשים. אני גם מתרוצצת הרבה בין הקומות, אז הוא בא איתי לכל מקום", היא אומרת ושפיץ מוכיח מול המצלמה את האנרגטיות שבו, ומזנק על שולחן העבודה של מירית.
 
העובדים שחולפים מול עמדת הקבלה מתקשים להישאר אדישים אליו. "להביא כלב לעבודה זה כמו להביא ילד. אתה חייב להשגיח עליו, אבל מצד שני גם להיות מרוכז במה שאתה עושה. לפעמים הוא בורח החוצה כשאנשים פותחים את הדלת, אז צריך לרדוף אחריו או לומר לו שלא יצא", היא מגלה. כשאנחנו יוצאים מהמשרדים ומגיעים אל חדרי החזרות הגדולים, תשומת לב של הרקדנים מופנית אל שפיץ והוא זוכה למטר של חיבוקים.
 
אבל שפיץ, כיאה לכלב סקרן, מבצע בכניסה לחדר בדיקה בטחונית לתיקים ולנעליים של המשתתפים ומצליח להגיע גם לשקית פירות של אחת הרקדניות, שמיד נזעקת להגן עליה. מירית קולטת את המתרחש ומורה לו להתרחק מהאיזור. שפיץ נעתר לבקשה וממשיך בסיור שלו, בזמן שחבורת הרקדנים נכנסת אל תוך הצלילים ומשתלטת על המרחב.
 
לבסוף, שפיץ מוצא מנוחה ליד מירית שצופה בנעשה. "הוא אוהב מוזיקה ומחול, אחרת הוא היה בורח מהחדר. זה מסקרן אותו ואני חושבת שהוא נהנה", היא מסכמת. "בעבודה לפעמים יש משהו  זר, כי זה לא הבית שלך, אבל ברגע שאתה מביא איתך משהו מהבית, זה הופך את המקום לבטוח יותר. זה משפר את האווירה ומכניס לתוכה דברים טובים". 
 


לפרקים הקודמים בסדרה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירית ושפיץ
צילום: רועי גזית
להקת בת-שבע
צילום: עופר עמרם
מומלצים