שתף קטע נבחר

הושג מימון: תחנת הכוח הפרטית יוצאת לדרך

שר התשתיות ומנכ"ל החברה לישראל חגגו את מימון תחנת הכוח הפרטית הראשונה בישראל. באירוע טען לנדאו שבגלל המסוי על הגז חתמה החברה לישראל הסכם עם המצרים ולא עם תמר. בחברה לישראל אמרו: רצינו לפזר סיכון בין 2 ספקים

שר התשתיות עוזי לנדאו ומנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד הרימו כוסית לכבוד הסגירה הפיננסית למימון תחנת הכוח הפרטית הראשונה בישראל שתוקם ברמת חובב. זאת, לאחר חתימת הסכם המימון בשבוע שעבר, בסך של כ-1.7 מיליארד שקל. לנדאו ניצל את הבמה לתקוף את ועדת ששינסקי והעומד בראשה וטען שההחלטות על העלאת המסוי על הגז גורמות לאובדן הכנסות מדינה.

 

 

בפתיחת האירוע שהתקיים במשרדו של לנדאו, אמר גלעד שהוא "מודה לשר התשתיות ולבנק לאומי. ללא עזרתם לא היינו מצליחים לקבל מימון". לדבריו," הפעלת התחנה תתחיל בסוף שנת 2012 והיא תהיה התחנה הגדולה בארץ, שבה יועסקו בו זמנית כאלף עובדים – רובם תושבי הנגב". תחנת הכוח צפויה לספק חשמל הן לצרכנים פרטיים והן לחברת החשמל עצמה.

המימון הוא לתקופה של 20 שנה כשבין הגורמים המממנים המלווים את המיזם נמצאים כלל ביטוח, הפניקס והראל, זאת בנוסף לבנק לאומי.

 

באירוע נכחו גם נציגי החברות הקוריאניות דייהו ומיצובישי,  שעוסקות בבנייה של תחנת הכוח ושל הטורבינות בתחנה.

 

גלעד: המלצות ששינסקי מעכבות את האספקה

ומה לגבי מקור הגז שבאמצעותו תופעל תחנת הכוח הפרטית?

באירוע הביע גלעד את הסתייגותו מהעיכוב שגורם הדיון במסקנות ועדת ששינסקי לאספקת הגז הטבעי הנדרש להפעלת תחנת הכוח ומפעלים נוספים של החברה לישראל והוסיף ש"שווי הפרוייקטים מבוססי הגז שלנו עומד על סכום של בין 1.5 ל-2 מיליארד דולר".

 

השבוע העבירה החברה לישראל אולטימטום לשותפות תמר שעליה להתחייב עד 1 בפברואר כי תוכל לעמוד בלוחות הזמנים של אספקת הגז לחברה. נציין, שלחברה כבר קיים הסכם לרכוש מחצית מכמות הגז הטבעי הדרוש לה ל־20 השנים הקרובות מ־EMG המצרית, הגז ישמש את החברות הן לתפעול תחנות.

 

גלעד חזר וציין שאם בשל העיכוב בהגשת מסקנות ועדת ששינסקי, לא תתקבל תשובה מצד השותפות בקידוח תמר, תיאלץ החברה לישראל להפעיל את האופציה העומדת בפניה ולרכוש גז ממקור אחר. שר התשתיות, המתנגד למסקנות ששינסקי ניצל את הבמה לתקוף את הוועדה ואת ששינסקי עצמו, זאת על אף התמיכה הרחבה לה זוכות מסקנותיה. "אני רוצה שיקנו יותר גז מישראלים. חבל שאיזה פרופסור מירושלים והוועדה שבראשה הוא עמד גרמו להפסד של כאחד וחצי מיליארד דולר לאזרח הישראלי", אמר.

 

באירוע האשים שר התשתיות את אנשי משרד האוצר שכוונתם להעלות את המס שמשלמים יזמי הגז על קידוחים בישראל היא זו שגרמה לחתימת ההסכם בין החברה לישראל לבין EMG, ובכך לאובדן הכנסות למדינה במסים. עם זאת, מדברי גלעד עצמו עולה תמונה שונה מעט: "העסקה עם EMG המצרית נעשתה מתוך רצון לפצל את החוזה ולרכוש מחצית מהגז מהספק המצרי, הן בגלל האי ודאות בנוגע לגז מתמר והן בשל רצוננו לפזר את הסיכון על שני ספקים", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר גלעד מנכ"ל החברה לישראל
צילום: עטא עוויסאת
צילום: ירון ברנר
עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל
צילום: ירון ברנר
שר התשתיות הלאומיות עוזי לנדאו
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים