שתף קטע נבחר

הרשות הציעה לכפות הקפאה; ארה"ב התנגדה

רק ארה"ב מנעה דיון במועצת הביטחון של האו"ם בטיוטת ההצעה הפלסטינית המכריזה על הבנייה הישראלית בשטחים ובמזרח ירושלים כבלתי חוקית. השגריר הישראלי התקשר לנציגי המדינות בדיון להסביר שמדובר בסכסוך העבודה במשרד החוץ

הפלסטינים מתקדמים באו"ם - והדיפלומטיה הישראלית בעיצומים: הפלסטינים הגישו למועצת הביטחון טיוטת הצעה להכרזה על ההתנחלויות הישראליות כבלתי חוקיות. ישראל נעדרה, בשל העיצומים במשרד החוץ. ההצעה חולקה לחברות המועצה, אבל לא נדונה ולא נערכה עליה כל הצבעה. ארצות הברית התנגדה להגשת הטיוטה לדיון ולכן הפלסטינים הסתפקו בהצגתה לחברות מועצת הביטחון במהלך הדיון החודשי על "המצב במזרח התיכון והשאלה הפלסטינית".

 

 

משלחת ישראל לא השתתפה בדיון בהוראת ועד עובדי משרד החוץ, על רקע העיצומים במשרד. השגריר הישראלי, מירון ראובן, התקשר לשגרירי המדינות שהשתתפו בדיון כדי להסביר

שלא מדובר בהיעדרות בשל מחאה דיפלומטית מדינית, אלא בגלל סכסוך עבודה פנימי. בשל המשך סכסוך העבודה במשרד, הדיפלומטיה הישראלית נותרה כמעט חסרת אונים באחרונה בהתמודדותה עם ההתקדמות הפלסטינית בהכרה בעצמאות - ששיאה בהצהרת נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, בעת ביקורו ברשות.


הדגל הפלסטיני מחוץ לנציגות הרשות בוושינגטון (צילום: AFP)

 

על טיוטת ההצעה הפלסטינית, שהציגה לבנון - החברה התורנית במועצת הביטחון מטעם קבוצות המדינות הערביות - חתמו כשותפות 122 מדינות מתוך 192 המדינות החברות באו"ם. מדובר במעין מפגן כוח לקראת השלב בו הפלסטינים יחליטו לפעול.

 

ההצעה תובעת מישראל להפסיק לבנות התנחלויות בשטח פלסטיני, ומגדירה את הבנייה בכל שטחים שנכבשו ב-1967, לרבות מזרח ירושלים, כ"בלתי חוקית, ומהווה מכשול עיקרי להשגת שלום כולל, צודק ובר-קיימא".

 

"ארה"ב מעכבת המהלך במועצה"

המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, הודה כי "אם זה היה תלוי בנו, היינו רוצים לראות את מועצת הביטחון פועלת מיידית", והודה כי התנגדות ארצות הברית למהלך היא שמעכבת אותו. ארצות הברית הבהירה בתקופה האחרונה בשיחות עם הפלסטינים, עם החברות הקבועות במועצת הביטחון ובהצהרות פומביות, שהיא מתנגדת לכל מהלך חד צדדי שמפריע להחזרת הצדדים למשא ומתן ישיר. ארצות הברית מתנגדת אמנם לבנייה הישראלית בשטחים, אבל גם מתנגדת למאמץ הפלסטיני לערב גורמים בינלאומיים נוספים בסכסוך.

 

סגנית ראש המשלחת האמריקנית לאו"ם, רוזמרי דיקארלו, הבהירה שהמשא ומתן "יכול להיפתר בשיחות ישירות בין הצדדים ולא על ידי סיוע של מועצת הביטחון.

לכן אנחנו מתנגדים בעקביות לניסיון להביא את הנושאים הללו למועצה".

 

האמריקני לין פאסקו, תת מזכ"ל האו"ם לנושאים מדיניים, מסר סקירה חודשית על המצב במזרח התיכון וחזר על דרישתו של באן קי-מון מישראל להפסיק את כל פעילות הבנייה בשטחים. "בניית עוד התנחלויות בגדה המערבית לרבות מזרח ירושלים, ממשיכה לחתור תחת האמון ולפגוע בשיחות על הסכם הקבע", הצהיר פאסקו. הוא ציין שמאז הפסקת ההקפאה ב-26 בספטמבר החלה בנייתן של 2,000 יחידות דיור חדשות בשטחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת הביטחון לא דנה בהצעה הפלסטינית
צילום: רויטרס
השגריר מירון ראובן נאלץ להתקשר להסביר
קרדיט: שחר עזרן
מלון שפרד במזרח ירושלים - נכלל בהצעה הפלסטינית
צילום: רויטרס
מומלצים