שתף קטע נבחר

גרסת גלנט: תוקן פגם היסטורי, לא הפעלתי לחץ

לקראת השימוע הגורלי, מסר פרקליטו של הרמטכ"ל המיועד את תשובתו לטענות נגדו בפרשת הקרקעות. "אני בטוח שאעבור את המשוכה הזאת", אמר לחבריו. בכירים ל-ynet: "היועמ"ש צריך לבחון אם גלנט ראוי משפטית להיות רמטכ"ל"

העננה מעל מינויו בחודש הבא של האלוף יואב גלנט לרמטכ"ל הבא עדיין מרחפת, ואמש (יום ה') מסר למבקר המדינה פרקליטו, עו"ד דורי קלגסבלד, את תשובתו על הטענות לפיהן סיפח ללא היתר קרקעות לביתו שבמושב עמיקם. לפי קו ההגנה המסתמן, מתעקש גלנט כי 35 הדונמים שהוקצו לו לכאורה באופן חריג נמסרו לו כדין ממינהל מקרקעי ישראל, מבלי שהפעיל לחץ כלשהו בנושא.

 

 

בתחילת השבוע הבא יגיע גלנט לשימוע שיערוך לו המבקר, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, ולקראת ההליך הוא נועץ היום עם עו"ד קלגסבלד, שהכין אותו לפגישה. עוד קודם לכן, עמל צוות פרקליטיו במשך כשתי יממות על ניסוח המענה למבקר, וגם הרמטכ"ל המיועד עצמו הקדיש לנושא שעות ארוכות, בעיקר בשל העובדה שלא עמד לרשותו זמן רב.


ביתו של האלוף יואב גלנט, במושב עמיקם (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

בתשובה מטעמו, התייחס גלנט לאותן טענות באופן דומה לתגובה שמסר באוגוסט האחרון בנושא לוועדת טירקל לבחינת מינויים בכירים, אז גרס כי השטח שהוקצה לו בעקבות פנייתו למינהל נועד לתקן "פגם היסטורי".

 

הוא מסר כי אחרי שבמינהל בחנו את טענותיו, החליט לצרף את השטח כדי לעבדו. הרמטכ"ל המיועד הבהיר כי מדובר, הלכה למעשה, בתיקון להקצאה קודמת שנעשתה שלא כדין והפלתה אותו לרעה. המדידות הקודמות, לפי גרסתו, לקו בטעויות מדידה שנבעו משינויים ומחלוקה חדשה של הקרקעות, שהולידו אי-דיוקים.

 

באשר לטענה שלפיה פרץ גלנט דרכים לביתו בשטח ציבורי פתוח שאינו בבעלותו, טען בוועדת טירקל כי השיג בעבר פשרה בנושא, שלפיה הותר לו להשתמש רק באחת הדרכים המדוברות, בכפוף לאישור הוועדה המחוזית.

 

הוא טען כי ההאשמות כאילו רק חלק מהעצים שנטע בשטח הציבורי הוא כינה "טענות כוזבות", והדגיש כי דאג לעקור את עצי הזית שמלכתחילה נטע מחוץ לגבולות נחלתו בשוגג, ותרם אותם לבסיס חטיבת גולני. גלנט גם טען כי כבר בעתירה הקודמת שהוגשה נגדו, מסר לבית המשפט העליון כי הטענה שנהנה מהקצאה פסולה של קרקע במינהל מקרקעי ישראל היא "כוללנית ובלתי מבוססת".

 

משדר עסקים כרגיל: "אעבור את המשוכה"

גורמים משפטיים בכירים אמרו ל-ynet כי פרשת הקרקעות מורכבת מאוד, ויש לבחון אותה לעומקה שכן עדיין לא התברר באופן סופי האם פעל גלנט באופן לא תקין. "לפי מה שנראה עד כה, אין ממצאים חד-משמעיים על כך שנעשו דברים לא חוקיים. מבקר המדינה והיועץ המשפטי לממשלה יצטרכו לבחון היטב ולקבוע האם מבחינה משפטית, גלנט ראוי להיות רמטכ"ל".

 

אותם גורמים הדגישו כי "מבחינה ערכית ומוסרית, הנושא כבר לא קשור ליועץ. הוא צריך להחליט האם הוא יכול להגן על מינויו של גלנט בבג"ץ". בסביבתו של גלנט אמרו אמש כי התשובה שהועברה מטעמו לבקר מקיפה ומספקת מענה הולם לכל הטענות נגדו. "התחושה טובה מאוד ומרגישים יציבות. ניתנו תשובות והבהרות. אין כאן שום ניסיון להסתיר דברים או לצייר אותם באור אחר. הכל ענייני וממוקד".

 

גלנט עצמו המשיך גם אתמול לשדר מסרים שלפיהם הוא משוכנע בצדקתו. "אני בטוח שאעבור את המשוכה הזאת. יש הסברים לכל דבר, והם יינתנו למי שצריך, ללא כל רבב", שמעו ממנו חבריו. "אין פה שום קריצה. אני בטוח שגם המבקר יבין את הדברים".

 

מכירת בית, כספי ירושה ומשכנתא

גורמים שמכירים את טיוטת דו"ח מבקר המדינה התקשו להתרשם כי יש בטיוטה מידע שמציב בסכנה את מינויו לתפקיד הרמטכ"ל. "יש שאלות, יש ראיות לכאורה, יש מסמכים, זה טבעי שישאלו שאלות ותעשה בדיקה מקיפה", אמרו, ושבו ורמזו כי הלחץ על גלנט רגע לפני אינו מקרי.

 

במסגרת פרשת הקרקעות של גלנט, הבית הפרטי שבו הוא מתגורר,

תפס אף הוא לפתע מקום בדיון הציבורי בגלל צורתו וגודלו, למרות שאינו נמצא בין הנושאים השנויים במחלוקת. דבר זה מעצים את התחושה בקרב חבריו של גלנט כי הפרשה כולה נועדה להכתים את שמו וליצור לו תדמית בעייתית.

 

השטח עליו נבנה הבית נרכש בתחילת שנות ה-90 בסכום של כ-35 אלף דולר כאשר מושב עמיקם בכלל והאזור בו נבנה הבית בפרט לא היו אטקרטיביים במיוחד בתחום הנדל"ן. לפני כן, גרו בני הזוג גלנט בדירה בזכרון יעקב. מכירתה בסוף שנות ה-90, כמו גם כספי ירושה ממכירת דירה במרכז הארץ, ומענק שקיבלה קלודין, אשתו של גלנט, עם פרישתה מצה"ל בדרגת סגן אלוף, היוו את הון ממנו נבנה הבית עצמו - לצד משכנתא שמשולמת עד היום.


פורסם לראשונה 20/01/2011 23:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנט. בטוח בצדקתו, ממתין למבקר
צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון
המבקר לינדנשטראוס. שימוע לגלנט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים