הנוסחה המושלמת: פאי פקאן אישי
אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים? חן שוקרון החליטה להוכיח שלא, והפכה שק מלא בפקאנים שהגיעו ישר מהעץ לסדרה של פאי פקאן אישיים בניחוח סירופ מייפל

בשנה האחרונה החצי עובר איזה סוג של מהפך. מעיסוק רב בשנים בתחום של מכירות ושיווק, הוא החליט להתפתח בכיוון אחר לגמרי, לתחום שקרוב מאוד לליבו וקשור בילדים. מי שמכיר אותו יודע שלכל מקום שהוא הולך ילדים כרוכים אחריו. בכל בוקר כשהוא לוקח את הקטנצ'יק לגן, ילדי הגן שמחים לראותו, רצים ומחבקים אותו, קוראים לו בשמו ולא פעם טועים ורואים בו אחד מאנשי הצוות של הגן. הרבה פעמים זה גורם למורת רוח אצל הקטנצ'יק, שנאלץ לחלוק לכמה דקות את אבא שלו הפרטי ("שלי מהבית") עם שאר ילדי הגן.

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

השינוי והמעבר לתחום החדש הוא תהליך לא פשוט שכרוך בהרבה מאמץ ובג'ינגול בין העבודה התובענית, לבין לימודים וסטאז'. אבל אני יכולה להגיד

בגאווה שהחצי שלי עושה זאת בצורה מושלמת ומצטיין בכל אחד מהתחומים. במסגרת הלימודים, יחד עם עוד כמה חבר'ה נהדרים, הוא הקים קבוצת לימוד קטנה שמתכנסת אצלנו בבית אחת לשבוע, כדי לדון בסוגיות, לשתף ולהתייעץ. מעבר להיותם "קבוצת לימוד", הם הפכו מבחינתי ל"קבוצת מיקוד", ובכל שבוע יחד עם התה או הקפה החם שחצי מכין, הם זוכים לטעום מאחד מהניסיונות שלי במטבח, ולמעשה הם הנסיינים של רבים מהתוצרים בבלוג.

 

לפניי כשבועיים, מוני, אחד ממשתפי קבוצת הלימוד/קבוצת המיקוד, צ'יפר אותנו בשק שלם מלא באגוזי פקאן הישר מהעץ אשר בגינתו. איזה כיף! אין דבר יותר משמח מאשר חומרי גלם טריים הישר מהעץ או מהשדה. פרי הדר, עשבי תיבול - לא ממש משנה מה, העיקר שזה טרי ונקי.


פקאנים - ישר מהעץ ואחרי קיצוץ (צילומים: חן שוקרון)

 

אז למעט העבודה הסיזיפית הכרוכה בפיצוח אגוזים, אגוז המגיע הישר מהעץ הוא לגמרי תענוג. וכשזה מגיע לפקאן, היה לי ברור לגמרי שפאי פקאן עשיר בסירופ מייפל עומד לעלות על שולחננו. הפעם הלכתי על גרסה אישית ומוקטנת לפאי האהוב עלינו.

 

  • מתחילים בהכנת הבצק הפריך. זהו בצק פריך פשוט ונוח לעבודה שמכינים תוך דקות ספורות במיקסר. את הבצק יש לחלק ל-12 חלקים שווים. הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא לחצות את הבצק לשניים, ואז כל חצי לשלושה חלקים, ולבסוף שוב חוצים כל חלק. מתקבלים 12 חלקים שווים (פחות או יותר) של בצק.


  • משמנים היטב תבנית שקעים סטנדרטית. השימון יעזור לנו לשלוף את העוגות בקלות מהתבנית. לא כדאי לוותר על החלק הזה, תאמינו לי אין דבר מעצבן יותר מאשר עוגה דבוקה ובלתי ניתנת לחילוץ מתבנית.
  • יוצרים מכל חלק של בצק עיגול קטן ומרפדים את השקעים, גם בדפנות. מומלץ ששכבת הבצק תהיה דקה ככל שניתן - ככל שייוותר יותר מקום למלית, וככל שיהיה ניגוד בין שכבת בצק דקה ופריכה לבין מלית מתוקה ורכה, כך התוצאה תהיה מוצלחת יותר. שולחים את התבנית והתחתיות למקפיא למשך כ-20-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ומכינים את מלית הפקאן.
  • המלית קלה מאוד להכנה - בקערה אחת פשוט מערבבים יחד את כל החומרים. שימו לב לסירופ תירס - בניגוד למתכונים רבים הדורשים שימוש בסירופ תירס בהיר, הפעם ישנו צורך בסירופ הכהה. את הסירופ הזה ניתן להשיג בדיוק באותו המדף שבו נמכר הסירופ הבהיר בחנויות המתמחות בצורכי קונדיטוריה. הסירופ כאן שומר שהמלית תישאר רכה ומוסיף מתיקות.


  • ממלאים את בסיסי הבצק בכ-2-3 כפות מהמלית, אופים במשך כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. אחרי 5 דקות מעבירים סכין חדה מסביב לדפנות כל עוגה, ומוציאים מהתבנית. לא מומלץ לחכות מעבר לזמן הזה, כי אז החילוץ הופך לקצת קשה יותר.


 

פאי פקאן אישי

המרכיבים (ל-12 טארטלטים אישיים):

לבסיס:

2 כוסות (240 גרם) קמח

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כ-1/4 כוס מים קרים מאוד

למלית:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר (מומלץ סוכר דק)

2 ביצים גדולות (גודל L)

1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ תירס כהה

1/4 כוס (60 מ"ל) מייפל

2 כפות רום/ברנדי/ויסקי

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (80 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

חצאי פקאן לקישוט (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. הבסיס: מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים באיטיות את המים (בכל פעם כף) עד שנוצר בצק.
  2. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד (שימו לב, אין צורך לעבד יתר על המידה).
  3. משמנים תבנית של 12 שקעים בגודל סטנדרטי (רצוי בחמאה).
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק עיגול קטן ומרפדים כל שקע בשכבה דקה ככל שניתן של בצק (גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ-20-30 דקות.
  5. מלית הפקאן: בקערה מערבבים יחד את הסוכר, הביצים, סירופ תירס, מייפל, רום (או תחליפיו), ותמצית וניל. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים לקערה ומערבבים היטב.
  6. ממלאים כל שקע בכ-2-3 כפות של מלית ואופים במשך כ-50 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות, עד להזהבה קלה של הקלתית.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. לאחר מכן מעבירים סכין חדה בדפנות כל עוגה ומחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר לעטר בחצאי פקאן.
  8. העוגות נשמרות היטב בקופסה אטומה בטמפ' החדר, אך מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.


פאי פקאן אישי, בתיאבון! (צילום: חן שוקרון)

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה הנוסחה המושלמת: פאי פקאן אישי
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ynet ספיישל