שתף קטע נבחר

זירת הקניות

רפורמת הרעש בפתח - אבל לא יהיה פה שקט

בעוד שהמפוחים ייזרקו בחודש הבא לזבל - את האזעקות ניאלץ לשמוע שש שנים נוספות, התקופה שהחוק מעניק לבעלי הרכבים כדי להתארגן

החל מהחודש הבא תיכנס לתוקף רפורמת הרעש של המשרד להגנת הסביבה,שאולי תביא סוף סוף לשיפור משמעותי בצמצום הרעש.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

גם אם לא תמיד אנחנו שמים לב אליו, הרעש הוא מטרד אמיתי, שעלול לפגוע בבריאות. הוא יכול להעלות את סף העצבים, ומכאן קצרה הדרך למתח נפשי, לעלייה בלחץ הדם, לפעימות לב מואצות, ואם הוא נמשך לאורך זמן -גם לפגיעה בשמיעה.

 

מפגעי רעש רבים כבר מעוגנים בחוק. יש תקנות בנושאי רעש מבנייה, אירועים, בתי עסק, מפעלים, מנועים, מדחסים ומזגנים, רעשים מבעלי חיים כמו תוכים מזמרים או כלבים נובחים, רעש משכנים וממקומות ציבוריים. כל אלה עדיין לא מספיקים כדי להביא לשקט המיוחל, בעיקר בגלל הקושי להוכיח את המפגע.

 

על פי דו"חות ארגון מלר"ז (המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אוויר בישראל), רוב התלונות הן על מפגעי רעש בתוך שכונות המגורים. הרפורמה באה לענות על כך. עיקריה: איסור מוחלט על שימוש במפוחי עלים, איסור על הפעלת אזעקה קולית ברכב, והגבלת שעות עבודות גינון בכלים רועשים, בבנייה ובשיפוצים.

 

מוקד סיוע לאזרחים

אין ספק, שהאיסור על הפעלת מכסחת דשא או כלי גיזום מחריש אוזניים בשעה שש בבוקר או בשבת בצהריים ירגיע את הסביבה. אבל השיפור המשמעותי יגיע מהפסקת המפוחים המעצבנים, המעבירים את העלים ממקום למקום ויוצרים ענני אבק, ומהפסקת אזעקות הרכב.

 

אלא שבעוד המפוחים ייזרקו בחודש הבא לזבל או ימוחזרו - את האזעקות ניאלץ לשמוע שש שנים נוספות - התקופה שהחוק מעניק לבעלי הרכבים כדי להתארגן. חברות מסחריות כבר מכינות אלטרנטיבה. חברת "קוברה" למשל, החלה לשווק מערכת אזעקה שקטה, שפועלת באמצעות שליחת אס-אם-אס לבעל הרכב.

 

עד שהתקנות החדשות ייכנסו לפועל ועד שגורמי האכיפה יתחילו להטיל קנסות על המפרים אותן - אפשר להיעזר בעמותת מלר"ז בפתרון בעיות רעש. העמותה הקימה מוקד סיוע לאזרחים, הכולל טיפול משפטי ביוצרי רעש בלתי חוקי.

 

"תהליך הטיפול כולל מספר שלבים", מסביר חיליק רוזנבלום, יו"ר מלר"ז. "תחילה אנו מסייעים למתלונן בהכנת מכתב דרישה להפסקת המפגע. במידה שהמכתב לא השפיע על המטריד, אנו עוברים לפתיחת תיק משפטי, הכולל התראה מעורך דין.

 

"אם הבעיה לא נפתרה, אנחנו מבצעים בדיקת רעש עם חוות דעת אקוסטית מטעם גורם מקצועי. בהתאם לממצאי הבדיקה מחליטים אם לשלוח התראה נוספת לפני הגשת תביעה משפטית, להציע הסכם בוררות או להגיש תביעה".

 

כמובן שהעזרה הזו עולה הרבה כסף - עלות הבדיקה בין 2,000-3,000 שקל, אבל מה לא עושים כדי לקבל קצת שקט?

 

הכתבה פורסמה במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים