שתף קטע נבחר

בטוח שזה טעים

אם אתם מחפשים מנות צרפתיות, מאכלים בריאים, מגע ים-תיכוני, הרבה מתוק וגם משהו שמתאים לילדים, סוללת השפים והקונדיטורים שעומדת מאחורי הספר החדש "מתכון בטוח 2" תספק לכם את כל המתכונים הרצויים. הנה 4 מתכונים

מרק אפונה ונענע

את המרק אפשר להגיש חם או קר. מתכון של ליה שומרון-פינדר

 

המרכיבים (ל-5-6 מנות):

מעט שמן זית

2 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 ק"ג אפונה מוקפאת

2 קישואים חתוכים דק

מעט אגוז מוסקט

1-2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל לבן

מעט פלפל שחור

חופן נענע קצוצה

1/2 קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את האפונה המוקפאת ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 4–5 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  4. מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
  6. מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים אותו, מכניסים אותו למקרר ומגישים אותו קר עם כפית של יוגורט עזים.


מרק אפונה ונענע (צילום: שחר פליישמן) 

 

פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי

פשטידה ללא גלוטן וללא לקטוז. מתכון של ליה שומרון-פינדר

 

המרכיבים (ל-5-6 מנות):

250 גרם פסטה מאורז מלא בצורת צינורות קטנים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

100 גרם פרחי ברוקולי מופרדים

3 ביצים

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן או מקמח מלא

1 שן שום כתושה

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפל

שמן זית לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומקפידים להימנע מבישול יתר.
  2. במקביל, בסיר נפרד שמים את הבטטה והברוקולי, יוצקים עליהם כ-1 ס"מ מים רותחים ומאדים כ-10 דקות בסיר מכוסה, עד לריכוך.
  3. מסננים את הפסטה, הבטטה והברוקולי ומעבירים אותם לקערה גדולה.
  4. בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את חלב הקוקוס, 2 כפות מפירורי הלחם, את השום והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבלילה לקערה הגדולה ומערבבים הכול יחד.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בינונית בשמן זית. מפזרים מחצית מכמות פירורי הלחם על תחתית התבנית בשכבה אחידה, מעל יוצקים את הבלילה ומעליה זורים את יתרת פירורי הלחם.
  6. אופים במשך כ-30 דקות עד שהפשטידה משחימה. מניחים לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.


פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי  (צילום: שחר פליישמן)

 

קציצות בקר אפויות עם תרד ושומשום

מתכון של גלי ברמן

 

המרכיבים (ל-20-25 קציצות): 

200 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות אורז מבושל

2-4 ביצים

1 שקית תרד מוקפא, מופשר ומסונן

2 שיני שום כתושות

1 כף שומשום שחור

1 כף שומשום מלא

2-3 כפות קמח

מלח ופלפל לפי הטעם

תרסיס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית רחבה ושטוחה בתרסיס השמן.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים. מתחילים עם שתי כפות קמח, ומוסיפים לפי הצורך כדי שהתערובת תהיה סמיכה במידה הרצויה.
  3. בידיים רטובות או בעזרת 2 כפות יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על גבי התבנית.
  4. אופים את הקציצות כ-10 דקות, עד להזהבה.


קציצות בקר אפויות עם תרד ושומשום (צילום: שחר פליישמן) 

 

עוגיות תמרים מבצק שמנת

מתכון של מיקי שמו

 

המרכיבים (ל-50 עוגיות):

לבצק:

3 כוסות קמח

200 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 חלמונים

1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)

תרסיס שמן בטעם חמאה

למלית:

500 גרם ממרח תמרים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

לקישוט: 1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.
  4. מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.
  5. מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.


עוגיות תמרים מבצק שמנת (צילום: שחר פליישמן) 

 

  • "מתכון בטוח 2" - מישי בלוג, גלי ברמן, איילת לטוביץ', ליה שומרון-פינדר, יוסי שטרית, מיקי שמו. הוצאת ידיעות ספרים. מחיר: 128 ש"ח

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פשטידת פסטה, בטטה וברוקולי
צילום: שחר פליישמן
עטיפת הספר "מתכון בטוח 2"
צילום: שחר פליישמן
מומלצים