שתף קטע נבחר

הראשונה באיחוד: שגרירות פלסטין תוצב באירלנד

אחרי הסחף בדרום-אמריקה, חוששים במשרד החוץ מדומינו דומה גם באירופה. בצעד חריג החליטה אירלנד לשדרג את מעמד המשלחת הפלסטינית בדבלין לשגרירות, אך לא הכירה רשמית במדינה. משרד החוץ: חיזוק לאשליה הפלסטינית

אירופה בעקבות דרום-אמריקה . ממשלת אירלנד החליטה היום (יום ג') בצעד חריג לשדרג את מעמד המשלחת הפלסטינית בארצה לשגרירות, ותהפוך לראשונה באיחוד האירופי בה יכהן שגריר פלסטיני. בעקבות ההחלטה, שנעשתה ביוזמת שר החוץ האירי, ראש המשלחת הפלסטיני יהפוך לשגריר בדבלין ויגיש לנשיא אירלנד כתב אמנה.

 

 

אירלנד היא המדינה הראשונה באיחוד האירופי המגדירה את המשלחת הפלסטינית כשגרירות. עם זאת, המהלך אינו מהווה הכרה רשמית במדינת פלסטינית. בחודש שעבר שדרגה נורבגיה את מעמד הנציג הפלסטיני לשגריר, אך היא אינה חברה באיחוד.

 

מדובר בצעד חריג מצד מדינה באיחוד האירופי, ובמשרד החוץ חוששים כעת שגם באירופה יתרחש דומינו דומה לזה שאירע בדרום-אמריקה, לאחר שרק הלילה הפכה פרו למדינה השמינית בדרום-אמריקה שמכירה רשמית במדינה הפלסטינית העתידית. העיניים נשואות במיוחד לבלגיה ומלטה, ובטווח הארוך גם לספרד.

 

פרו הצטרפה לברזיל, ארגנטינה, בוליביה, אקוודור, צ'ילה וגיאנה, שהודיעו בחודשים האחרונים על הכרה רשמית בפלסטין. אורוגוואי הודיעה שתעשה זאת במהלך השנה הקרובה. למעשה, רק שתי מדינות באמריקה הלטינית טרם השלימו את מהלך ההכרה בפלסטין - קולומביה וסורינאם.

 

ישראל "איננה מופתעת" 

בחודש הבא תתכנס בפרו ועידת אספ"א של מדינות אמריקה הלטינית ו-22 מדינות הליגה הערבית, ובישראל חוששים כי ברזיל תוביל מהלך שבמסגרתו תגובש החלטה שבה יכריזו על מדינות אמריקה הלטינית על הכרה בפלסטין.

 

ממשרד החוץ נמסר כי "ישראל מביעה צער על הצעד שנקטה אירלנד, אם כי איננה מופתעת ממנו, לנוכח מדיניותה המוטה זה שנים רבות ביחס לסכסוך". מנהל המחלקה לתקשורת ישראלית במשרד, יוסי לוי, הוסיף

כי "הצעד האירי איננו מקדם את תהליך השלום, משום שהוא מחזק את האשליה הפלסטינית, לפיה הם יוכלו לקדם את מטרותיהם מבלי לחזור לשולחן המשא ומתן".

 

ממשרד החוץ האירי נמסר בתגובה: "ממשלת אירלנד החליטה לשדרג את מעמד המשלחת הפלסטינית באירלנד, בדומה להחלטות דומות שנתקבלו על-ידי מספר חברות באיחוד האירופי, ביניהן צרפת, ספרד ופורטוגל".

 

עוד נמסר מאירלנד כי "ההחלטה נתקבלה על-ידי הממשלה כהכרה בעמדתה ובתמיכתה ארוכת השנים של אירלנד במעמד המדינה הפלסטינית ובהתקדמות של הרשות הפלסטינית בבניית מוסדות מדינה". הם הדגישו כי על אף השדרוג, אין מדובר בשגרירות לכל דבר המקנה זכויות דיפלומטיות מלאות וחסינויות, משום שאלו יינתנו רק במידה ואירלנד תכיר במדינת פלסטין באופן רשמי בעתיד".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מדיניות מוטה זה שנים"
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים