שתף קטע נבחר

עתידנות וקומיקס - 48 שעות בטוקיו

נערות מצחקקות, ונשים בלבוש ילדותי, מטרופולין עתידני, ואוכל בלתי אפשרי. עתידנית, מתסכלת ומרתקת - קחו יומיים בטוקיו

באחת הערים היקרות בעולם יש מקומות יפהפיים, מאכלים נאים שנעים בצלחת, פריחות דובדבן עוצרות נשימה וכמובן - נוער יפני בלבוש מספרי קומיקס.

 

עוד על יפן בערוץ התיירות: 

 

יום שישי

18:00 - את טוקיו ממולץ להתחיל בארוחת ערב ביורקוצ'ו (Yurakucho ) שבפאתי אזור הקניות האפנתי גינזה (Ginza). אם תרימו את הראש, תוכלו לראות את קו ימנוטה (Yamanote ) של רכבת העילית שועטת מעליכם. אזור זה הומה ממסעדות מגוונות: מאוכל איטלקי, עד לתאילנדי ועד לקליפורניה.

 

שווה לנסות את שין הינומוטו של אנדי (Andy's Shin Hinomoto) ממול לבנין יורקוצ'ו דנקי (Yurakucho Denki). המקום שייך לבחור בריטי לבבי ומסביר פנים ושמו אנדי, ומגיש סאשימי, טמפורה ומבצעים יומיים באווירה עולצת. (03-3214-8021).

 

אם אין מקום אצל אנדי, אפשר לנשנש חטיפי בשר צלוי על מקל ולקנח בכוס בירה על אחד משולחנות המדרכה.


מטרופולין עתידני (צילום: רונית סבירסקי)

  

20:00 - טיילו באזור גינזה האופנתי והמנצנץ על חנויותיו היוקרתיות והממותגות כמו בית הכלבו המנצנץ קרטייה. אפשר גם לתפוס מונית לשינג'וקו (Shinjuku) וללגום בירה במלון פארק היאט – ממש במקום שבו ביל מאריי פגש את סקארלט ג'והנסון בסרט "אבודים בטוקיו".

 

יום שבת

04:30 - לא זו לא טעות. זו השעה שבה מתנהל המכרז בשוק הדגים בצ'וקיז'י (Tsukiji Fish Market), וממש לא כדאי להחמיצו. בשעות הבוקר הללו יש בשוק המולה, תכונה והתרגשות ומבחר עצום של דגים, צלופחים ופירות ים. לפני כשנה הוגבלה הכניסה ולכן יש לקבוע מראש.


אזור המסחר ההומה גינזה בטוקיו (צילום איי פי)

 

08:00 - את ארוחת הבוקר מומלץ לאכול באחת ממסעדות הסושי בקרבת השוק. הגם שמחשבה על דגים על הבוקר עשוייה להרתיע - הדגים הטריים שווים את זה.

 

09:00 - עלו על התחתית לכיוון פארק אואנו (Ueno Park), פארק רחב ידיים ובו שלושה מוזיאונים, ושבילים בין עצי הדובדבן: המוזיאון הלאומי של טוקיו, מוזיאון המדע הלאומי, והמוזיאון לאומי לאמנות מערבית.

 

טיילו סביב לאגם שינובזו (Shinobazu Pond) על שושני המים שבו בקיץ. באביב תזכו להנות מפריחת הדובדבן המרהיבה. בתקופה זו היפנים בחופש, ויוצאים לפארקים, ואוכלים, ושותים ועושים שמח, ולרוב מלווים במכונות קריוקי ניידות.


כמו בתמונה אימפרסיוניסטית, קיוטו בסתיו (צילום: דנה פאר)

 

13:00 - זה הזמן לקצת מורשת: במרכז העיר הישן, אסקוסה (Asakusa) עומד לו זה אלף שנה המקדש בודהיסטי של סנסו-ג'י (Senso-ji). הרחוב המוביל למקדש, רחוב נקמיסה-דורי (Nakamise-dori), מציע מגוון של חנויות למזכרות, ואולם גם פריטים יפניים מקוריים כקרקרים מיוחדים מאורז סמבי (sembei).

 

מקצת החנויות מוכרות קימונו יד-שנייה ופריטים אחרים. בהמשך הרחוב ניחוחות של ניקומי (רצועות מאודות בירקות), בשר צלוי ושיפודי במבו ממלאים את האוויר ויזכירו לכם שהגיע העת לאכול צהריים.

 

15:00 - פנו למזרח העיר ותוכלו לשוט בנהר סמידה (Sumida) לכיוון הינודה פייר (Hinode Pier ), ובדרך להנות מגשרים יפהפיים, ומהיכל הקוקוגאן (Kokugikan) ובו נערכות האבקויות סומו.


צעירים יפניים מסוגננים צובאים וצובעים את טוקיו (צילום: דנה פאר)

 

18:00 - הזמן לאתגרים הגיע. נסו לאכול ב Torafugu Tei Monzen Naka-cho , והזמינו לאכול פוגו – הלא הוא דג הנפוחית (אבו-נפחא) שעשוי להיות קטלני אם הוכן שלא כראוי. המנות במסעדה במחירים סבירים ואפשר להתחיל בפרוסות של פוגו נא בדייסת אורז. להשלמת התפריט הזמינו סאקה עם סנפיר פוגו לתיבול.

 

יום ראשון

10:00 - פתחו את הבוקר בבראנץ' אצל רוטי'ס , מסעדה בסגנון קליפורני ברופונגי (Roppongi). אל תתפלאו אם התפריט ישמע לכם מוכר כמו  ביצים בנוסח בנדיקט ופנקייק אוכמניות במחירים סבירים. אחרי ששבענו אפשר לקפוץ לקומפלקס העתידני רופונגי הילס. בקרו במוזיאון לאמנות ע"ש מורי בקומה ה-54 של בנין מורי.

 

 

14:00 - עלו על התחתית לכיוון אקיהבארה (Akihabara ),

בירת האלקטרוניקה של יפן. ברחובות הצדיים תוכלו להתרשם מחנויות אלקטרוניקה קטנות ומילדי מחשבים (גיקים) שחייהם סובבים סביב חנויות קומיקס ומחשבים.

 

לפרידה, תוכלו לבקר באחד מבתי הקפה הססגוניים והמיוחדים בטוקיו, ובו הנשים מתלבשות כמו דמויות מקומיקס מנגה.

 

  • לכל הכתבות בסדרת 48 שעות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טוקיו המרהיבה
צילום: AFP
פסטיבל קומיקס בטוקיו
צילום: EPA
שפע של אלקטרוניקה באקיהברה
צילום: אמיר קלימובסקי
מומלצים