שתף קטע נבחר

"החליטו לשבור את השביתה - ע"י עובדי קבלן"

עובדי מפעלי ים המלח וההסתדרות הגישו לבית הדין לעבודה בבאר שבע בקשה דחופה לצווים זמניים נגד העסקת עובדי קבלן "במקום עובדי החברה השובתים". כמו כן, נטען שההנהלה מפעילה אלימות כלפי העובדים. ההנהלה: "לא שוברים שביתה אלא מעסיקים את עובדי הקבלן הקבועים"

השביתה במפעלי ים המלח נמשכת זה קרוב לחודש ובהסתדרות טוענים שהנהלת החברה מנסה לשבור את השביתה באלימות ובאמצעות עובדי קבלן. כך לפי פניית ההסתדרות ועובדי מפעלי ים המלח היום (א') לבית הדין לעבודה בבאר שבע בבקשה דחופה להוצאת צווים זמניים להפסקת פעולות ההנהלה. העובדים טוענים שההנהלה מכניסה עובדי קבלן על מנת לתפעל את העמדות של עובדי החברה. כמו כן, נטען שההנהלה מפעילה אלימות כלפי חברי הוועד הכוללת "ניסיונות דריסה של ממש".

 

 

"(ההנהלה) ניצלה את היעדרותם של העובדים, כדי להכניס עשרות אם לא מאות עובדי קבלן, אשר באופן לא חוקי, ביצעו מטלות אשר הינן 'מטלות שוטפות' של עובדי החברה", נכתב בפנייה לבית הדין שהוגשה באמצעות עוה"ד גדעון רובין, אלון עזרא ורן גפטר-חרמש, ממשרד רובין-שמואלביץ. כמו כן נטען שהנהלת החברה עשתה זאת על ידי "הברחת" עובדי קבלן לכאורה לשם ביצוע עבודות בשטח המפעלים עליהם ניתנה התחייבות להפעילם כרגיל, כשבפועל הם נותבו לעבוד במפעלים המושבתים.

 

בנוסף נטען בבקשה, כי "מנהלי החברה הבכירים – המנכ"ל דני חן, המשנה למנכ"ל אבנר מימון, וסמנכ"ל משאבי אנוש,אהוד ניצן - פונים ישירות לעובדים, בכתב ובעל-פה, ומפעילים עליהם לחץ פסול ובכך פוגעים פגיעה גסה בחופש ההתארגנות ובזכויות היסוד של ציבור עובדים מאורגן להיאבק על זכויותיו".

 

מה רוצים העובדים?

עובדי מפעלי ים המלח טוענים שעליהם גם להיות מתוגמלים על הרווחים הגבוהים שרשמה כי"ל בשנים האחרונות עם תום תקופת ההסכם הקיבוצי בספטמבר אשתקד.

 

 עם זאת, בעוד העובדים דורשים תוספת של 20% לשכר, לדבריהם, ההנהלה מוכנה לתת להם תוספת של 3.5% לכל היותר; כשגם זאת, תמורת התחייבות לשקט תעשייתי לתקופה ארוכה משעליה מוכנים העובדים להתחייב. עוד מעוניינים העובדים למנוע, לטענתם, שינויים מבניים המשפיעים עליהם, שנעשים ללא התייעצות ושיתוף.

 

בעוד שהעובדים השובתים טוענים נגד כניסת עובדי קבלן למפעלים, האחרונים הם הסובלים העיקריים מהשביתה. במקרים רבים הם נאלצים לשבות למרות שאינה נוגעת לתנאי עבודתם, ושהם לא זכאים לפיצוי על ימי השביתה. זאת, משום שהשבתת קווי הייצור מייתרת את עבודתם.

 

גורם המעורה בנעשה במפעלים טוען כי העובדים שההנהלה מאפשרת להם לעבוד הם רק חלק קטן מעובדי הקבלן במפעל ואילו רוב עובדי הקבלן הם עדיין מחוסרי עבודה והכנסה.

 

יו"ר ועד העובדים, ארמונד לנקרי, טען אתמול ש"הנהלת כי"ל התחייבה בפנינו להשתמש בכספי הטבות המס כדי לקלוט עוד 350 עובדים וכדי שתנאי העובדים הקבועים ועובדי הקבלן לא ייפגעו". לדבריו, במקום להשתמש בכסף כפי שהם התחייבו, הם מחלקים אותו כבונוסים לעצמם. "עכשיו תבינו כמה מגוחך שלפתע ההנהלה "דואגת" לעובדי הקבלן שהיא בעצמה מעסיקה בתנאים מחפירים".

 

מההנהלה נמסר בתגובה: "הנהלת מפעלי ים המלח מביעה פליאה מכך שמועצת עובדי מפעלי ים המלח פונה לבית הדין לעבודה בבקשה לסעד זמני, בעוד היא עצמה מפירה בצורה גסה את הנחיות בית הדין".

 

"הנהלת מפעלי ים המלח נוהגת בהגינות ובאחריות ואין בכוונתה לשבור את השביתה באמצעות גיוס עובדי קבלן שיחליפו את העובדים. יחד עם זאת, במפעל עובדים מספר מועט של קבלנים המספקים שירותים ועבודות פיתוח במפעלים בדרך קבע. קבלנים אלו אינם מבצעים עבודות במקום עובדי החברה. עובדים אלו אינם חלק מסכסוך העבודה ולצערנו ובניגוד לחוק, וועד העובדים מונע את כניסתם לעבודה ומונע מהם פרנסה ללא כל צדק".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעלי ים המלח
באדיבות ידידי כדור הארץ
מומלצים