שתף קטע נבחר

שמים לזה סוף: קינוחים חמים

לא משנה כמה מנות יש בארוחה, היא לא שלמה בלי קינוח. אורן לוקסנבורג מציע ארבעה קינוחים מרשימים אבל לא מסובכים, שתמיד מצליחים להעלות חיוך על הפנים

אני מאמין גדול בקינוחים, קשה לי לחשוב שאלך לאכול במסעדה ולא אסיים את הארוחה בקינוח. אבל מה קורה כשאוכלים בבית? אפילו בארוחות משפחתיות גדולות מסתפקים לפעמים בפרוסת עוגה או עוגיות לצד הקפה בסוף.

 

אז הנה כמה אפשרויות, לא נורא מסובכות, שישדרגו את סיום הארוחה שלכם עם משהו מתוק ומרשים. חלק מהמתכונים אולי נשמעים מסורבלים, אבל אם תקראו אותם עד הסוף תראו שנורא פשוט לעשות קסם מתוק בדקות ספורות.

 

עוגת שוקולד ללא קמח

פתרון מצוין למי שרוצה עוגה ללא גלוטן, העוגה שומרת על מרקם בזכות אבקת השקדים והביצים.

 

המרכיבים (לכ-10 עוגות אישיות):

2 כוסות (200 גרם) אבקת שקדים (או שקדים מולבנים טחונים במג'ימיקס לאבקה)

כ-1/3 כוס (50 גרם) אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

4 ביצים

100 גרם חמאה

1 כוס (140 גרם) סוכר

1/4 כוס (50 מ"ל) חלב

לגנאש:

250 גרם שוקולד מריר (65% קקאו לפחות)

1/4 1 כוסות (250 מ"ל) שמנת מתוקה + 1/4 כוס לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. העוגה: טוחנים את אבקת השקדים במעבד מזון עם המחמאה ומוסיפים את הביצים אחת-אחת עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים היבשים, כשהתערובת אחידה מוסיפים את החלב ומערבבים.
  2. גנאש: בסיר קטן מחממים את השמנת עד שהיא על סף רתיחה, מוסיפים את השוקולד המריר, מורידים מהאש ומערבבים היטב עד שנוצר גנאש מבריק.
  3. אופים את הבלילה בתבנית מאפינס משומנת היטב בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-12 עד 15 דקות, מוציאים את העוגות, מעבירים לצלחות הגשה מקשטים בגנאש מעל העוגות ובכף שמנת מתוקה, מגישים חם.


עוגת שוקולד (צילום: ירון ברנר) 

 

תותים ובננות מקורמלים בקרם מסקרפונה

פצצת מתיקות מנחמת ליום חורפי במיוחד, לא משנה כמה מלנכולים אתם מרגישים, ביס אחד והחיוך יהיה בלתי נמנע, את התותים אפשר להחליף לפירות אחרים בהתאם לעונה.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 בננות בשלות אך מוצקות

15 תותים יפים ושטופים

2 כפות חמאה

2 כפות סוכר

150 גרם גבינת מסקרפונה

1/4 פחית (100 גרם) חלב מרוכז

3/4 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה 42%

 

אופן ההכנה:
  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקפצת יציבה, מוסיפים את החלב המרוכז ואת גבינת המסקרפונה ומערבבים עד שהתערובת יציבה.
  2. פורסים את הפירות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ, מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הפירות משני הצדדים כחצי דקה על מנת שלא יתבשלו יותר מידי ויתרככו, מוסיפים את הסוכר וממיסים אותו.
  3. מניחים כף גדושה של הקרם מסקרפונה במרכז כל צלחת ויוצרים גומה במרכזו, מחלקים את הפירות המקורמלים במרכז הגומה ומגישים מיד.


תותים ובננות מקורמלים בקרם מסקרפונה (צילום: ירון ברנר) 

 

סחלב חם עם שקדים קוקוס וסירופ רימונים

המשקה האולטימטיבי כשיורד גשם בחלון.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ליטר חלב

1 כוס (150 גרם) סוכר לבן

כ-2 כפות גדושות מאוד (60 גרם) קורנפלור

2 כפות (30 גרם) תמצית מי ורדים

6 כפיות קוקוס

6 כפיות שקדים פרוסים

1/4 כוס סירופ רימונים מתוק (גרנדין ולא רכז רימונים)

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מבשלים את החלב עם הסוכר והקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה, ברגע שמתחיל בעבוע והתערובת מסמיכה מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוורדים.
  2. מוזגים לכוסות הגשה ומקשטים כל כוס בשקדים, קוקוס וסירופ רימונים.


סחלב חם עם שקדים קוקוס וסירופ רימונים (צילום: ירון ברנר) 

 

פירות חורף בקראמבל פיסטוקים

קראמבל הוא באמת קינוח של חורף. אפשר להכין את הקינוח בתבנית גדולה ולחלק בכף למנות או לאפות בקערות אישיות לקינוח קצת יותר אלגנטי.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

לפירות:

3 בננות גדולות

15 תותים שטופים

3 קלמנטינות מקולפות חתוכות גס ומסוננות

3 קיווי עסיסי

3 כפות סוכר לבן

לקראמבל:

2/3 כוס (100 גרם) קמח לבן

100 גרם פיסטוקים קלופים

2/3 כוס (100 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה קרה

1/4 כפית מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים בתבנית אפייה את כל הפירות ומפזרים עליהם את הסוכר, מניחים במקרר למשך כ-30 דקות, בינתיים הפירות יפרישו נוזלים.
  2. מניחים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שנוצרים פירורים ירוקים.
  3. מפזרים את הקראמבל על גבי הפירות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15-20 דקות.


פירות חורף בקראמבל פיסטוקים (צילום: ירון ברנר) 

 

  • אורן לוקסנבורג הוא השף של מסעדת רוטשילד'ס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שוקולד
צילום: ירון ברנר
סחלב חם
צילום: ירון ברנר
מומלצים