שתף קטע נבחר

טאבלטרואיד: מה נשתנה האנדרואיד הזה?

HoneyComb, מערכת ההפעלה החדשה של גוגל תניע שלל מחשבי לוח חדישים. האם תצליח היכן שאנדרואיד 2.2 נכשלה? סביר להניח. למה? כי 2.2 היתה פשוט איומה למחשבי לוח, ובגלל כל השיפורים עליהם תקראו בכתבה זו

<< האם מיקרוסופט מפתחת מערכת הפעלה לטאבלטים?

 

לא מזמן פגש העולם בשלל מחשבי לוח חדשים בתערוכת CES בלאס וגאס, שרובם מבוססים על מערכת הפעלה חדשה ונוצצת - דור שלישי לאנדרואיד. בששת החודשים האחרונים פגשנו כמה מחשבי לוח שהפעילו גירסאות קודמות של אנדרואיד (גירסה 2.2), ודווקא לא התרשמנו. למה? כי זה פשוט נראה רע.

 

היכנסו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

כשהיא פועלת על סמארטפון, 2.2 עושה כל מה שצריך ובצורה טובה מאוד. הבעיה היא כשמבססים עליה מחשב לוח. הפעולה שלה אמנם מהירה, אבל לא חפה מבאגים מעצבנים, אפליקציות (שעוצבו במקור, למסכי סלולריים) לא עובדות עליה כמו שצריך, והיא נוטה לקרוס מפעם לפעם. גוגל בעצמה הודתה שאנדרואיד 2.2 היא לא מערכת הפעלה שמתאימה לטאבלטים.

 

לאחרונה נחשפה ערכת המפתחים למערכת ההפעלה החדשה, שאמורה להפוך כל טאבלט אנדרואיד לפופאי או לסופרמן (או לג'סטין ביבר, מה שעושה לכם את זה): HoneyComb - אנדרואיד 3. 

 

 

אנחנו יכולים לספר לכם שארכיטקטורת המערכת שונתה ותוכננה ייעודית למחשבי לוח. היא נועדה לתמוך ביישומי מולטימדיה תובעניים כמו משחקי תלת ממד כבדים, סרטי FULL HD, ושלל פורמטים שונים של שפות קוד לאפליקציות שונות. כן, גם פלאש ברשימה. אבל איך זה נראה בתכל'ס? במה נבדלת אנדרואיד החדשה מקודמתה? ניתוח של אתר cnet מראה שיש לא מעט שיפורים, ולא רק מתחת למכסה המנוע.

 

אז מה חדש באנדרואיד?

תפריטים משופרים. באנדרואיד השלישי תמצאו סרגל מערכת (System) חדש, שמופיע בכל מסך ויש לו אפשרות עמעום. למה? כדי שלא יציק בעין. תפריט בקרת אפליקציות יופיע רק כאשר האפליקציה פועלת ויחליף, במידה מסוימת, את התפריטים הפנימיים של היישומים.

 

מולטיטאסקינג נוח יותר. כדי לדעת מה פועל מתי, תוכלו לצפות בכל אפליקציה פועלת בחלונית קטנה. את שולחנות העבודה של אנדרואיד תפגשו גם בגירסה זו. בנוסף, לחמשת השולחנות יהיה סרגל חיפוש אחוד בודד. תוכלו להוסיף להם שלל ווידג'טים אקטיביים, ביניהם חלונית מייל שמתעדכנת בזמן אמת.

 


 

סנכרון וממשק. אמנם שיפור קטן, אבל חביב: תוכלו לסנכרן מכשירים מבוססי אנדרואיד 3 למחשבים בלי שתצטרכו להגדיר אותם בתור "התקן USB". גם המקלדת הווירטואלית המובנית שופרה קצת. הוסף לה מקש טאב, והיא קצת יותר מרווחת מזו של 2.2. לא אוהבים מקלדות וירטואליות? תוכלו לחבר לטאבלט האנדרואיד שלכם מקלדות בבלוטות' או USB.

 


 

דפדפן משופר. באנדרואיד 3 יש גלישה על בסיס כרטיסיות, כמו בדפדפן מחשב רגיל. האתרים יוצגו זה לצד זה, כדי שתוכלו לראות בדיוק לאן אתם גולשים. בטבעיות, יהיה לו חיבור אופטימלי ואוטומטי לשירותי גוגל השונים (עליהם אתם מנוים), וגם יכולת לגלישה פרטית. מה זה אומר? מדובר ברכיב שמצמצם את החתימה הדיגיטלית שאתם משאירים בכל אתר, כדי שמפעיליו לא יוכלו לאסוף עליכם מידע. 

 

חייכו למצלמה. יישום המצלמה עוצב מחדש, ונראה נוח ואינטואיטיבי מקודמו. תכונות בקרת החשיפה, המיקוד, והפלאש נוחות יותר לגישה ולשליטה. גוגל גם עיצבה מחדש את גלריית התמונות, ועתה ניתן לצפות בתמונות גם כחלוניות קטנות וגם במסך מלא. גוגל עיצבה את היישום כך שיתאים יותר למחשבים בעלי שתי מצלמות – ובצדק. לרוב מחשבי הלוח שמתוכננים להריץ את אנדרואיד 3 יש מצלמה קדמית ואחורית. 

 


 

מתוק, אבל לא מושלם

בשורה התחתונה, נראה שגוגל שיפרה משמעותית את מערכת ההפעלה שלה למחשבי לוח. היא נראית הרבה יותר אלגנטית, נוחה ומתאימה לטאבלטים. אבל מה לגבי יציבות מערכת, ותאימות לגירסאות קודמות? אפליקציות רבות שתוכננו לסלולר פעלו בצורה קטסטרופלית על טאבלטים מבוססי אנדרואיד 2.2, ולא ברור כיצד יפעלו על הגירסה החדשה. לפי גוגל, אנדרואיד 3 מסוגלת להפעיל יותר ממאה אלף מאפליקציות האנדרואיד מרקט. לא ידוע מה לגבי ה-150 אלף האחרות שבחנות.

 

בנוסף, יש בה גם רכיב אחד שעשוי לעצבן משתמשים - תמיכה בפורמטי DRM לגבלת שימוש והגנת זכויות יוצרים. דבר אחר שמפריע הוא היעדר כלי אבטחה כמו הצפנת קבצים ומידע, ססמאות מורכבות ועוד. אמנם השלד של אנדרואיד 3 תומך בכלים אלה, אבל גוגל מתייחסת אליהם בתור משהו שארגונים עשויים לרצות, ולא כללה אותם בגירסת הבסיס של מערכת ההפעלה.

 

מה הבאג הכי מעצבן של גירסאות אנדרואיד הקודמות שבו נתקלתם? ספרו לנו בטוקבקים, או בפייסבוק

 

מיהו הלוח הטוב ביותר? לחצו לגלות >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוכים הבאים לאנדרואיד החדש
מומלצים