שתף קטע נבחר

בקלות ובזול: 8 הצעות לזמן איכות משפחתי

טיול שורשים למקום שאמא או אבא גדלו, משחק שמבוסס על כל דמויות המשפחה או נבירה אל אילן היוחסין המשפחתי. יעל צמח-גרינשפון יוצקת אל יום המשפחה תוכן מעשי קל (וזול) ליישום

במשך כל השנה חשוב להשקיע בבילוי משותף של כל בני המשפחה, וביום המשפחה כדאי לעשות זאת עוד יותר. כדי לחגוג את המשפחתיות מומלץ להפוך את יום המשפחה ליום מיוחד, אותו ניתן לייחד ליצירת משחקים משותפים, היכרות מעמיקה עם בני הבית, תכנון טיולים שמתאימים לכולם ובאופן כללי לגיבוש משפחתי. איך עושים זאת? יעל צמח-גרינשפון, עורכת פורטל הפעלות לילדים "את זה", הכינה עבורכם מספר רעיונות:

 

 

1. כשאמא ואבא היו קטנים: טיול שורשים

ילדים אוהבים לשמוע על הזמן בו "אבא ואמא היו קטנים", ומה יכול להיות מהנה יותר מאשר לראות הכין בדיוק התרחשו אותם סיפורים. צאו איתם טיול מיוחד בסביבה שאבא או אמא גדלו: בקרו בגן הילדים או בבית הספר של אבא, במכולת השכונתית שבה אמא קנתה, עשו את הדרך מהגן אל הבית שבו גדלו. בהזדמנות זו ספרו לילדים את חוויות הילדות שלכם. אפשר גם לשחק משחקים של פעם בקרבת מקום, לסיום הטיול המיוחד.

 

2. ארוחה משפחתית: כל המאכלים האהובים

הכינו יחד עם הילדים ארוחה לתפארת שבה כולם משתתפים. כדאי לשאול כל אחד איזה מאכל הוא רוצה, ולהרכיב את הארוחה מהמאכלים האהובים על כולם. אם אתם מחליטים להזין גם את המשפחה המורחבת, זו הזדמנות לבקש מכל אחד מאכל מסורתי אחר או לבנות סעודה על פי עדת המוצא של המשפחה.

 

3. המשחק הוא אתם: יוצרים משחק משפחתי 

אחד הדברים שיכולים להביא לבני המשפחה כמויות של כיף והנאה הוא הכנה ביחד של משחקים בתוצרת עצמית, שאחר כך ישמשו את כולם. את המשחקים ניתן להדפיס או לצייר, לצבוע, ולגזור בצוותא (ורצוי גם לניילן או להדביק על קרטון או בריסטול). כשההכנה מסתיימת, משחקים ביחד.

 

ניתן, למשל, להכין משחק של "רביעיות משפחה", משחק שמתאים גם לילדים שעדיין לא יודעים לקרוא. בחרו ארבע תמונות של כל אחד מבני המשפחה, כאשר כל אחת מהתמונות מביעה רגש אחר (כועס, צוחק, בוכה ועוד). הדביקו כל תמונה על קלף, ומתחתיה ציירו או הדפיסו "רגשונים", כלומר פרצופים המביעים את הרגשות על הקלפים האחרים של אותו בן משפחה. כדי לזכות ב"רביעייה" צריך להשיג את כל ארבעת הרגשות.


יום המשפחה. זמן לגלות את ההיסטוריה המשפחתית (צילום: shutterstock)

 

4. משדרגים את הבית: ממחזרים פריטי עיצוב

הכריזו על שדרוג חדרי הבית ביחד. תכננו איך לקשט ולהוסיף אביזרי אחסון, משחקים וצעצועים ממחזור של פריטי עיצוב, לשירות בני הבית.  

 

5. מזכרות משפחתיות: זה הזמן לתעד

סדרו יחד את כל התמונות המשפחתיות. תעדו אותן בצורה מסודרת, וכיתבו על האירועים המשותפים שחשוב לזכור. ניתן גם ליצור קולאז' תמונות יצירתי של בני המשפחה (אפשר גם במחשב), להכין תיבה לשמירת חפצים ומזכרות של כל אחד מבני הבית

(כגון ספר אהוב, בובה קטנה או את הפוג הראשון). אפשר גם לעבור על רשימת ההברקות שאמר כל ילד (ואם עוד אין לכם כזו - זה זמן טוב להתחיל) ולסדר באלבום מיוחד ביום המשפחה.

 

6. היה היה: משחקים של פעם

אנחנו לא מפסקים להתלונן על כך שהילדים של היום יודעים לשחק רק במחשב או לראות טלוויזיה. אין זמן טוב מיום המשפחה כדי להכיר להם את "המשחקים של פעם", אלו שאנחנו היינו משחקים בהם בעידן הפרו טכנולוגי.

למדו אותם לשחק "שמות", "חממות", "שלושה מקלות", "חמש אבנים", גומי ומה לא. 

 

7. קצת היסטוריה: אין יוחסין משפחתי

משפחה זה לא רק אמא, אבא וילדים, וכדי להכיר לדור הצעיר את בני המשפחה המורחבת ואת ההיסטוריה המשפחתית ניתן להכין אילן יוחסין משפחתי. אם אתם רוצים ממש להשקיע, אפשר לנסות ולאתר תמונות של קרובי המשפחה ולצרף גם אותן.

 

8. מי אני ומה שמי: מקור שם המשפחה

האינטרנט הפך את האפשרות לקבל מידע על נושאים שונים לפשוטה ביותר. וכך, במקום לנסוע ולחפש את מקור שם המשפחה במוזיאונים שונים, נתן פשוט לבדוק את התוצאות בגוגל. אם השם שלכם מעוברת, זה הזמן לספר לילדים על השם המקורי, לבדוק כמה אנשים נוספים נושאים אותו ומה גרם לכם (או לסבים ולסבתות) לערוך את השינוי.

  

מחפשים רעיונות נוספים לבילוי ביום המשפחה? היכנסו לפורטל ההפעלות לילדים "את זה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבלים ביחד? אל תשכחו לתעד
צילום: shutterstock
מומלצים