שתף קטע נבחר

'הפיצוץ בסיני - עדות לחשיבות עצמאות אנרגטית'

שר האוצר התייחס בנאום בכנס הרצליה להפסקה באספקת הגז ממצרים עקב פיצוץ שאירע שם בצינור הגז. "לוגיקה כמו של הלוביסטים של חברות הגז עוד לא ראיתי", אמר בציניות לאור הדרישה להקפיא את המלצות ששינסקי לאור האירועים. בנוסף, קרא שר האוצר לכינון משטר נשיאותי במדינה

"הפיצוץ שארע אתמול בצינור הגז בסיני - עדות לחשיבותה של העצמאות האנרגטית שלנו" - כך אמר היום (א') שר האוצר יובל שטייניץ, שהשתתף במושב בנושא מאזן החוסן והביטחון הלאומי בכנס הרצליה ה-11 של המרכז הבינתחומי. ynet העביר את נאומו של שטייניץ בשידור חי.

 

"ראיתי שבעיתונים כתוב שאולי צריך לבחון מחדש את מסקנות ששינסקי, לאור הפיצוץ. לוגיקה כזאת, כמו של הלוביסטים של חברות הגז - עוד לא ראיתי. בלוגיקה יש את חוק הסתירה, את זה כנראה לא שמעו בחברות הגז. לשיטתן, מה שלא יקרה, הגז מגיע, וזה משחק לטובתן. רק לפני חודשים ראינו פה מודעות ענק. עכשיו רואים ההפך: חשש שהגז לא יגיע", אמר שטייניץ ועקץ את חברות הגז. "המטרה שלנו זה לפתח את שדות הגז כמה שיותר. זה אפשרי, וזה מתחייב מבחינת התנאים שנוצרו", הוסיף.

  

  

באשר לגל ההתייקרויות האחרונות במשק, אמר שטייניץ כי "למרות שהדברים מציקים, וכל עליית מחירים היא מציקה כואבת ומכבידה, ממשלת ישראל לא תוכל לתת סובסידיות או הנחות במסים בכל פעם שמחירים יעלו או ירדו. העברנו תקציב דו שנתי לפני חודש וחצי בכנסת, תקציב טוב שיש בו אלמנטים חברתיים, שיש בו השקעה בפריפריה, אבל לא נוכל לפרוץ את מסגרות התקציב בכל פעם".

 

"צריך לעבור למשטר נשיאותי"

"מדינת ישראל סובלת 62 שנה משיטת משטר פגומה. אנחנו רואים חוסר יציבות פוליטית, בחירות מוקדמות פעם אחר פעם. אנחנו רואים התפוררות של מסגרות פוליטיות מהשמאל ועד הימין. גם מפלגות גדולות כבר אין במערכת הפוליטית הישראלית. זה לא טוב וזה לא בריא.


"לא נוכל לתת הנחות במסים בכל פעם שמחירים יעלו" (צילום: אורי פורת)

 

"לא מאוחר לתקן זאת ולעבור למשטר נשיאותי למשטר שיבטיח, על ידי שיטה נשיאותית נכונה, עוצמה רבה יותר לממשלה לשלוט, מערכת חדשה שבה הכנסת והממשלה, כל אחת מהן מקבלת עוצמה, והן לא משרתות אחת את השנייה בחיבוק דוב גורלי", אמר שטייניץ.

 

"ישראל נתפסת כאחת המדינות שהיטיבו להתמודד עם המשבר הכלכלי. זה לא היה פשוט ולא מובן מאליו. רבים נוטים לשכוח כי בתחילת המשבר, השלכותיו הורגשו בישראל לא פחות מבמדינות המערב. אמנם לא הייתה קריסה של בנקים אבל חווינו חוויה קשה של צמיחה שלילית במשך שלושה רבעונים ברצף. תחזיות האבטלה דיברו על בין 15-10% מובטלים, רק לפני כשנתיים. המשבר הורגש בתחילתו מאוד מאוד קשה. השפעתו הורגשה קשה גם במדינת ישראל.

 

"והנה, כמעט שנתיים לאחר מכן, אנחנו רואים שישראל היטיבה להתמודד עם המשבר, ובניגוד לרוב המדינות בעולם, אנחנו צלחנו לפחות עד כה את המשבר הזה עם פגיעות פח, אך בלי פגיעות שלדה. אנחנו לא נושאים מהמשבר הזה נזקים חמורים כלפי העתיד.

 

"המעמד הכלכלי של ישראל ביחס לעולם התחזק תוך כדי המשבר. היצוא התאושש, הצמיחה ב-2010 הייתה הגבוהה במערב. הצלחנו להתקבל ל-OECD, ובעולם ההערכה לכלכלת ישראל הביאה להשקעות שהביאו להתחזקות השקל וירידת הדולר", אמר השר.

 

במושב שבו השתתף שטייניץ נכחו גם שר הרווחה לשעבר ח"כ יצחק הרצוג ופרופסר רפי מלניק. הדיון מתקיים על רקע הפסקת אספקת הגז ממצרים ועליית מחירי הדלק והלחם.


פורסם לראשונה 06/02/2011 15:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטייניץ בכנס הרצליה
צילום: אורי פורת
מומלצים