שתף קטע נבחר

צילום: מיכאל קרמר

אור ירוק לגנץ: בג"ץ דחה בקשת גלנט לצו ביניים

השופט רובינשטיין אמנם דחה את הבקשה להוצאת צו ביניים לביטול מינויו של האלוף גלנט, אבל קבע כי הדיון בעתירה ייערך מחרתיים בבית המשפט העליון. משמעות הדבר היא כי עד יום שלישי לפחות, לא יאושר סופית מינויו של גנץ לרמטכ"ל

בני גנץ מתקרב ללשכת הרמטכ"ל באדיבות בג"ץ - אך יואב גלנט עדיין לא איבד את הסיכוי האחרון. השופט אליקים רובינשטיין דחה הבוקר (יום א') את עתירתו של האלוף גלנט לבג"ץ להוציא צו ביניים נגד ביטול מינויו לרמטכ"ל. גלנט טען שוועדת טירקל היא היחידה שמוסמכת לפסול את מינויו, אך מנגד טען היועץ המשפטי לממשלה בתשובתו (לקריאת הנוסח המלא - לחצו כאן) כי "הממשלה קבעה שמינוי זה לא ראוי, ולכן אין הכרח שגם הוועדה תחווה את עמדתה".

 

הדרך למינוי - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

באי כוחו של גלנט, עורכי הדין שירה דונביץ' והפרופ' מנחם מאוטנר, הסבירו כי עיכוב מינוי הרמטכ"ל החדש יביא לכך ש"תשמר בקפידה הראויה זכות היסוד של גלנט לשם טוב. כך יינתן לו יומו בפני הגוף המוסמך לדון בעניין, במיוחד לאור זאת שהנכס החשוב ביותר שרוכש מפקד במהלך עשרות שנות שירות בצה"ל הוא שמו הטוב".

 

השופט רובינשטיין אמנם דחה את הבקשה לצו ביניים, אך קבע כי העתירה תובא מחרתיים בפני הרכב שופטי העליון. "דבר קיומה של העתירה יימסר לשרי הממשלה, והיועץ המשפטי לממשלה או מי מטעמו יבהיר לממשלה כי עתירה זו תלויה ועומדת", כתב רובינשטיין בתשובתו. משמעות קביעת הדיון בנושא ליום שלישי הקרוב היא כי בכל מקרה, תוכל הממשלה לדון במינוי גנץ רק לאחריו.

 

לנדאו הודיע שיתנגד לגנץ: "טירוף מערכות"

בפתח ישיבת הממשלה התייחסו השרים וראש הממשלה, בנימין נתניהו, עצמו לנושא. "בנסיבות שנוצרו, חובתי היא לקבל החלטות ברורות ולהסיר את עננת אי-הוודאות. לכן, יודיע היום שר הביטחון על כוונתנו המשותפת למנות את האלוף בני גנץ לרמטכ"ל ה-20 של מדינת ישראל. ישנם זעזועים עמוקים באזורנו, ויציבותו של צה"ל חשובה שבעתיים בעת הזו. לכן החלטתי בסוף השבוע, בעצה אחת עם שר הביטחון, להכריע בדבר מינוי הרמטכ"ל".


ישיבת הממשלה, הבוקר. רמטכ"ל עדיין אין (צילום: גיל יוחנן)

 

למרות המחלוקת, הביע נתניהו את הערכתו לגלנט ותיאר אותו כ"מפקד ולוחם מוכשר עתיר ניסיון שתרם רבות. הוא חווה בחודשים האחרונים חוויות לא פשוטות, ואני מבין את גודל אכזבתו". על גנץ אמר נתניהו כי "הוא עשה את כל המסלול שהכשיר אותו להיות המפקד הבא של צה"ל. מדובר במפקד מנוסה, קצין מצטיין בעל כל התכונות והניסיון להיות רמטכ"ל מעולה במדינת ישראל".

 

מי שהתלהב הרבה פחות מההתפתחויות הוא שר התשתיות, עוזי לנדאו, שהצהיר על התנגדותו הנחרצת למינויו של גנץ. "יש פה טירוף מערכות. התקשורת מבצעת לינץ' ציבורי, כך שמי שרומס יותר - מרוויח יותר. המערכת הפוליטית מרכינה ראש, ופוליטיקאים מפחדים להגיד את מה שהם חושבים. נתניהו צריך לומר לבג"ץ שעם כל הכבוד, מי שממנה רמטכ"ל זה ראש הממשלה ושר הביטחון".

 

ברק: "לא יכול להוציא ציוץ של קורבן"

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, תמך במינויו של גנץ, אך מתח ביקורת על אופן ההתנהלות בתהליך שבין מינויו של גלנט לרמטכ"ל הבא לבין הדחתו. "אני מאוד מצטער שלשרי הממשלה, ומסתבר שגם לוועדת טירקל, לא היו כלים לחקור לעומק את התלונות המדוברות. בדיוק בגלל זה יש מבקר ויש יועץ משפטי, ואנחנו חייבים להפיק את הלקחים. ההחלטה שהתקבלה כעת נכונה ואתמוך בגנץ. אדם מנוסה כמוהו, יכול להחזיר את השקט שצה"ל ומדינת ישראל כה זקוקים לו".

 

זמן קצר לפני תחילת הדיון על הודעת המינוי של האלוף גנץ לרמטכ"ל, מתח שר האוצר יובל שטייניץ ביקורת חריפה על שרים שתקפו את שר הביטחון בימים האחרונים, ברמז עבה לעברו של בוגי יעלון.

 

שטייניץ אמר לשרים כי הממשלה צריכה להחזיר לעצמה את היכולת למשול למנות ולפטר רמטכ"לים ואמר כי דיון תקשורתי הוא נכון, אולם הסתה נגד שרים בממשלה ונגד רה"מ אינם יכולים להתקיים. ברק השיב בחיוך כי אין זה חדש לגביו ולאחר מכן אמר שלצערו: "אני לא יכול אפילו להוציא ציוץ של קורבן".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גנץ. מתקרב לכסא
צילום: אוהד צויגנברג
נתניהו. "מבין את גודל אכזבתו" של גלנט
צילום: גיל יוחנן
גלנט. עתירתו טרם נדחתה סופית
צילום: באדיבות דובר צה"ל
מומלצים