שתף קטע נבחר

הגרסה המהירה: עוגיות שקדים וריבה

כשמתחשק לה השילוב של בצק פריך וריבה, אבל אין לה כוח או חשק להתחיל להרכיב את עוגיות הסנדוויץ' המסורתיות - נטלי לוין אופה את העוגיות האלה. זהירות, ההכנה שלהן כל כך מהירה שהיא עלולה למכר

כשהייתי ילדה העוגייה האהובה עלי ביותר הייתה עוגיית סנדוויץ' ריבה. זו יכלה להיות העוגיה הכי פשוטה מהשוק, או כזו שקנו "לאירועים מיוחדים" בקופסת פח. בתור ילדה לא ממש הייתי בררנית בענייני עוגיות, ופשוט אכלתי את מה שהיה נראה לי טעים ומשך את העין.

 

 

גם היום חשוב לי שמבחינה ויזואלית האוכל יהיה יפה ומעורר תיאבון. אך היום אני למודת ניסיון שגם הדברים היפים ביותר (כמו קינוחים ועוגות מפוארות), יכולים להיות מטעים באופן מכעיס ממש, כשהביס הראשון מגלה שמדובר בקרמים סינטתיים או סתם טעמי לוואי משונים. ועל זה נאמר – אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו (או לפחות בטעמו).

 

לטעמי, העוגיות האלה לא פחות יפות מהסנדוויץ'-ריבה המסורתי, ומה שבטוח, זמן ההכנה שלהן קצר יותר. את העוגיות האלה אני מכינה בכל פעם שמתחשק לי השילוב הזה של בצק פריך וריבה ואין לי כוח או חשק להתחיל להרכיב סנדוויצ'ים. הכנת הבצק פשוטה ביותר ואורכת דקות ספורות במעבד מזון. לאחר מכן יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בשקדים גרוסים, יוצרים שקעים בעוגיות, ממלאים בריבה ואופים. פשוט, קל וטעים.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • אפשר להשתמש בכל ריבה שאוהבים. במקרה הספציפי הזה השתמשתי בקונפיטורת תותים ביתית.
  • אם אתם לא אוהבים שקדים אפשר להמיר באגוזי לוז או פקאן.
  • חשוב לשמור את העוגיות בקופסה אטומה היטב (!) על מנת שלא יספחו לחות ויתרככו.
  • העוגיות במיטבן ביום-יומיים שלאחר הכנתן.
  • ניתן להכין את העוגיות גם עם מליות אחרות (אותן לא אופים יחד עם העוגיות): נוטלה, ריבת חלב, ממרח חלבה. כל מה שאוהבים ילך. במקרים אלה, ממלאים את השקעים בעוגיות לאחר האפייה.


יפות שבא לטרוף (צילום: נטלי לוין) 

 

עוגיות שקדים וריבת תות

המרכיבים (ל-20-25 עוגיות קטנות):

1 כוס לא גדושה (125 גרם) קמח לבן

קורט סודה לשתייה

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית ליקר אמרטו

1 כף חלב

80 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס

למלית:

ריבת תותים

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, סודה לשתייה, מלח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה חלמון, וניל, אמרטו וחלב וממשיכים לעבד בפולסים עד שהתערובת מתאחדת לבצק.
  3. יוצרים כדורים קטנים מהבצק (בערך בגודל של אגוזי מלך).
  4. עוגיות: בקערית קטנה מניחים את השקדים הגרוסים, ומגלגלים את כדורי הבצק שיצרנו בשקדים הגרוסים, עד שהכדורים מכוסים היטב בשקדים.
  5. מסדרים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. במרכז כל כדור יוצרים שקע בעזרת האגודל (או כפית). לא לפחד לעשות שקע עמוק יחסית, זה מה שייתן מקום למלית הריבה.
  7. בעזרת כפית ממלאים כל שקע בריבה עד ל-3/4 גובה.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות למשך 10-13 דק', עד שהן זהובות.
  9. מצננים על רשת, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות שקדים וריבת תות
צילום: נטלי לוין
מומלצים