שתף קטע נבחר

קווי מהדרין: עיתונים חרדים לא נענו לדרישת בג"ץ

למרות דרישת בג"ץ לפרסום מודעות בעיתונות החרדית, המזהירות מפני אפליית נשים בקווי מהדרין, מסרבים שלושת העיתונים החשובים במגזר להיענות לדרישה. המרכז לפלורליזם: "על משרד התחבורה ואגד לעשות ככל הנדרש כדי להכריח את העיתונים לפרסם". פניית ynet לעיתונים לא נענתה עד מועד פרסום הכתבה

לא מתייחסים להוראת בג"ץ: עיתונים במגזר החרדי סרבו לפרסם מודעות המזהירות מפני כפיית הפרדה בקווי מהדרין. בפסק דין שפרסם בג"ץ בחודש שעבר, הורה הרכב של שלושה שופטים לחברת אגד לפרסם מודעות בעיתונות החרדית, בדבר ביטול ההפרדה בין גברים ונשים שהייתה נהוגה באוטובוסים המשרתים בעיקר את הציבור החרדי ("קווי מהדרין"). אלא שכעת מודיעה אגד לבג"ץ, כי שלושת העיתונים הגדולים במגזר החרדי - המודיע, המבשר ויתד נאמן - מסרבים לפרסם את המודעות.

 

"אגד מתכבדת להודיע לבית המשפט על הקושי בפרסום המודעות לציבור בעיתונות החרדית", כותבת עורכת הדין של החברה, ארנה קדר, בהודעה שהועברה בתחילת השבוע לבג"ץ. "העיתונים המשויכים עם המגזר החרדי סירבו לפרסם את המודעות, כפי הנדרש בפסק דינו של בית המשפט".


"העיתונות החרדית מחויבת לפרסם מודעות" (צילום: עטא עוויסאת) 

 

בתנועה לפלורליזם יהודי, שהגישה את העתירה המקורית לבג"ץ, רואים בחומרה את הסירוב לפרסום המודעות. "על-פי פסק הדין, העיתונות החרדית מחויבת לפרסם מודעות בנוגע לביטול ההפרדה", אומרת עו"ד אורלי ארז-לחובסקי מהמרכז. "הפרסום הכרחי על-מנת להטמיע בקרב הציבור החרדי את המסר בדבר ביטול ההפרדה".

 

פניית ynet לקבלת תגובה משלושת העיתונים לא נענתה עד מועד פרסום הכתבה. במשרד התחבורה, שאמור לפקח על יישום פסק הדין שלבג"ץ, אמרו היום (ג') כי "ייבחנו את הנושא".

 

"ביזיון בית המשפט"

בפסק הדין של בג"ץ, קבע השופט אליקים רובינשטיין כי מטרת פרסום המודעות בעיתונות - כמו גם הצבתם של שלטים בקווי האוטובוס - היא להבהיר לציבור החרדי כי "נפל דבר, והסדרים שנתפסו עד הנה כלגיטימיים, בטלו מן העולם". לשון המודעה שביקשה אגד לפרסם, פשוטה: "על-פי פסק הדין של בית המשפט הגבוה לצדק, רשאי כל נוסע/ת לשבת בכל מקום שייבחר. הטרדת נוסע/ת בקשר למקום הישיבה באוטובוס עלולה להיות עבירה פלילית".

 

עו"ד ארז-לחובסקי מהמרכז לפלורליזם אומרת כי סירוב העיתונים החרדים לפרסם את המודעות מהווה הפרה של פסק הדין, ועלול אף להביא להאשמתם בביזיון בית המשפט. במרכז גם מפנים אצבע מאשימה לכיוונם של משרד התחבורה וחברת אגד, ואומרים כי "מוטלת עליהם החובה לעשות את כל הדרוש על-מנת להביא לפרסום המודעות בעיתונות החרדית".

 

יש לציין כי בדיונים שנערכו בבג"ץ, דחו בעבר נציגי הציבור החרדי את הטענות בדבר כפיית ההפרדה בקווי האוטובוס. "הרבי מגור לקח את זה אישי, והנחה את כל הרבנים בקריות, והרבנים שלו מדברים עדיין", הסביר עו"ד ישראל גור מעמותת בצדק, בדיון שנערך בנובמבר האחרון. "(גם) הרבי מבעלז לקח זאת ברצינות וגם בחוגים הליטאים... בעיתונות החרדית היו מודעות גדולות וממשיכים בזה, וזה לא נגמר. כולנו רוצים שלא יבואו אלינו בטענות. אנו אוהבים את כולם ולמה לפגוע במשהו?".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שופט העליון, אליקים רובינשטיין
צילום: ניב קלדרון
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים