שתף קטע נבחר

לבנת מתנגדת להצעת חוק האמנים המשתמטים

שרת התרבות מגיבה לראשונה להצעת החוק המבקשת למנוע מהמדינה לממן הופעות של אמנים שלא שירתו בצבא: "היוזמה עלולה להביא לשיתוקם של מאות מוסדות תרבות"

שרת התרבות נגד הצעת החוק לחרם על משתמטים: יממה לאחר פרסומה של הצעת החוק הקוראת למניעת מימון הופעות של אמנים שלא שירתו בצה"ל על-ידי המדינה, מגיעה תגובה ראשונה מצד השרה לבנת - שמתנגדת להצעה.

 

  • הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

  

"אני מגנה את תופעת ההשתמטות מצה"ל וסבורה שעל כל אזרח ואזרחית יש חובה לשרת את המדינה בשירות צבאי או לאומי-אזרחי. גם אני מודאגת מהירידה במספר המתגייסים ואני קוראת לצה"ל לבחון שוב את מדיניות מתן הפטורים מגיוס", הבהירה לבנת ל-ynet. "יחד עם זאת, משרד התרבות והספורט אינו מממן מופעי אמנים וספורטאים ומופעי תרבות וספורט כי אם תומך בכאלף מוסדות וגופי תרבות וספורט בישראל.

 

"הצעת החוק עלולה להביא לשיתוק פעילותם של מאות מוסדות ואף לפיטורי אלפי עובדים, שברובם מכריע כן שירתו בצה"ל, וזאת תוך הטלת חובה אבסורדית על השר הממונה לבדוק ולבלוש אחר אלפי אמנים וספורטאים

ונסיבות שחרורם מהצבא". אם הצעת החוק תעלה לקריאה טרומית במליאת הכנסת, תצביע השרה לבנת נגדה.

 

הצעת החוק המתגבשת, שנחשפה ב-ynet לפני כיממה, כבר עוררה תגובה חריפות בזירה התרבותית וכן בזו הפוליטית. "יש לא מעט חברי כנסת שלא שרתו בצבא ולמרות זאת מקבלים את משכורותיהם ואת כל הזכויות הסוציאליות שבאות עם התפקיד הציבורי ומכסף ציבורי", אמר הבוקר ל-ynet יו"ר איגוד אמני ישראל, יענקלה מנדל. "זו הצעה פופוליסטית, מרתיחה ומקוממת".

 

בהמשך הגיב לדברים גם יו"ר הכנסת ראובן ריבלין, שסיפר כי לא הצטרף כמציע להצעת החוק מעוררת המחלוקת כיוון ש"השירות הצבאי הוא ביטוי למשאת נפש להיות חלק מהחוויה הישראלית. אסור להפוך אותו לעניין שמצדיק פרס או גינוי. הצעה זו הופכת את השירות בצה"ל לפלטפורמה של העדפות לא רלוונטיות במקום לזכות גדולה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבנת. תתנגד להצעה
צילום: עידו ארז
לאתר ההטבות
מומלצים