שתף קטע נבחר

אסון בניו זילנד: לפחות 65 הרוגים ברעש אדמה

הרעש, בעוצמה של 6.3 דרגות בסולם ריכטר, פקד בשעת צהריים (שעון מקומי) את העיר השנייה בגודלה, קרייסטצ'רץ'. מוקד הרעש היה במרחק 5 קילומטרים מהעיר. בניינים קרסו על יושביהם. ראש העיר: "אזור מלחמה". משרד החוץ: "חשש לחיי ישראלי"

שתי רעידות אדמה חזקות תוך חמישה חודשים: לפחות 65 בני אדם נהרגו ברעש אדמה בעוצמה של 6.3 דרגות בסולם ריכטר שפקד הלילה (ג') את העיר קרייסטצ'רץ' בניו זילנד. כך מסר ראש הממשלה, ג'ון קי. רבים נפצעו וההרס רב. לפחות 200 עדיין לכודים בבניינים שקרסו ברחבי קרייסטצ'רץ', שתוארה על ידי ראש העיר, בוב פרקר, כ"אזור מלחמה". תושבי העיר עדיין מתאוששים מרעידת האדמה בחודש ספטמבר האחרון.

 

הרעש בניו זילנד - עדכונים שוטפים ב-ynet:

   

צילום: רויטרס

 

 

"זה עלול להיות היום השחור ביותר בתולדות ניו זילנד", אמר ראש הממשלה ג'ון קי. לדבריו, שמונה או תשעה בניינים קרסו מעוצמת הרעש באחד מאסונות הטבע הקשים ביותר שידעה המדינה.

 

גורמים במשרד החוץ הישראלי אמרו הבוקר כי קיים חשש לחייו של ישראלי אחד ששהה בקרייסטצ'רץ'. בחדר המצב מנסים ליצור עם ישראלים נוספים.  


צינורות המים התפוצצו, העיר הוצפה. קרייסטצ'רץ', היום (צילום: AP)

 

על פי הדיווחים, בשעה 13:00 בצהריים (שעון מקומי) הורגשה הרעידה החזקה בעיר השנייה בגודלה בניו זילנד, בה חיים 350 אלף בני אדם. המכון הגיאופיזי בארה"ב דיווח כי מוקד הרעש היה כחמישה קילומטרים מהעיר, בעומק של ארבעה קילומטרים מתחת לאדמה.

 

"מניין ההרוגים צפוי לעלות"

ראש העיר קרייסטצ'רץ' סיפר שהרגיש את האדמה רועדת ומיד נשכב על רצפת משרדו. "לאחר מכן יצאתי אל הרחוב, שם ראיתי הרבה אנשים מבוהלים ומבולבלים", סיפר פרקר. "נמסר לי שאנשים בתוך בניין העירייה נפצעו", אמר ראש העיר, והוסיף ש"יהיה בעיר שברון לב גדול. זה יום קשה מאוד לכולנו ברמה האישית, ואני צופה שמניין ההרוגים עוד יעלה".

 

בעקבות הרעש נסגר שדה התעופה בעיר ובית החולים פונה מאנשים מחשש שיקרוס אך מאוחר יותר הוא נפתח מחדש. בנוסף, קווי הטלפון קרסו, צינורות מים התפוצצו והציפו את הרחובות. כמו כן, מכוניות רבות נקברו תחת הריסות המבנים שקרסו. מחברת החשמל המקומית נמסר כי ביומיים הקרובים לא תהיה אספקת חשמל בעיר וכי באזורים שנפגעו קשה לא יהיה חשמל לפחות שבועיים ימים.


מאות עדיין לכודים (צילום: רויטרס)

 

בעקבות רעידת האדמה נתקעו אנשים רבים במגדלי משרדים בעיר, וכוחות כיבוי אש היו צריכים להשתמש בסולמות ארוכים במיוחד כדי לחלץ אותם מגגות הבניינים.

 

אזור האסון - יעד פופולרי לתיירים

בסרטון וידאו שפורסם בטלוויזיה נראה ההרס הרב ברחובות: עשרות בני אדם רצים בפאניקה בניסיון למצוא מחסה, מדרכות שהתבקעו וחלקים מבניינים המתמוטטים אל הכביש. כומר שעמד מחוץ לכנסייה שקרסה בקרייסטצ'רץ' סיפר כי ייתכן שיש במקום לכודים.

 

גארי מור, תושב העיר, סיפר כי הוא נלכד ביחד 19 מעמיתיו לעבודה בקומה העשירית של בניין המשרדים שלהם לאחר שמדרגות הבניין קרסו. "ראינו דרך החלון את הכנסייה קורסת בזמן שנאחזנו בקירות", סיפר מור. "בכל רעש משנה מיהרנו לתפוס מחסה מתחת לשולחנות העבודה".  

 

במשרד החוץ מעריכים כי בעיר קרייסטצ'רץ' שהו בין 120 ל-150 ישראלים אשר טיילו במקום. חלקם הגיע לפסטיבל גדול שנערך בעיר בימים האחרונים. לאחר רעידת האדמה התפנו הישראלים לפארקים סמוכים במקום, רחוקים ממבני מגורים שבסכנת קריסה, זאת על פי הנחיות המשרד.

  

קונסול ישראל בניו זילנד עושה בשעה זו את דרכו לאזור האסון. עד כה ידוע על שלושה נפגעים ישראלים, מתוכם שניים באורח קל. כמו כן ישראל הציעה לממשלת ניו זילנד סיוע בהתמודדות עם נזקי הרעש ובחילוץ אנשים לכודים. 

 

ברעש האדמה החזק האחרון שפקד את קרייסטצ'רץ', בעוצמה 7.1 דרגות, נפצעו שני בני אדם. הנזק מהרעש בחודש ספטמבר 2010 נאמד ב-1.4 מיליארד דולר לאחר שקווי מתח רבים קרסו, כבישים נפגעו וחזיתות בתים התמוטטו.

 

את ניו זילנד פוקדות מדי שנה כ-14 אלף רעידות אדמה, מרביתן בעוצמה לא-משמעותית. רעש האדמה הקטלני האחרון שהורגש במדינה הפעילה מבחינה גאולוגית, היה בשנת 1968, אז רעידה בעוצמה דומה - 7.1 דרגות בסולם ריכטר - גרמה למותם של שלושה בני אדם בחוף המערבי של האי הדרומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצב חירום. הצבא מסייע בפינוי
צילום: AP
בניינים קרסו. ההרס רב
צילום: EPA
יעד פופולרי לתיירים. קריסטצ'רץ'
מומלצים