שתף קטע נבחר

מה המחשב המושלם לעבודה? לא אייפד

הם אולי המחשבים הכי סקסיים בשוק, אבל טאבלטים לא מתאימים להיות מחשבי עבודה - לא האייפד 2 ולא אחרון החיקויים בסין. מדוע, ומי כן מתאים? ספוילר: כנראה שכבר יש לכם כזה

<< תקציב המדינה המלא נחשף לעיני הציבור, ברשת

 

לפני כמה חודשים ישבתי בטרמינל הישראלי שבנמל התעופה במינכן, עייף ועם מיגרנה, אחרי משימת סיקור בעיר. כמה מושבים ממני ישבה אישה עם תינוק, וזה, כדרכם של תינוקות, פתח את הסירנה והתחיל לבכות. "העולם הזה צריך לבוא עם כפתור Mute", סיננתי, "נו מילא. אולי בגירסה הבאה".

 

ואז שלפה האם אייפד ונתנה אותו לילד. הוא הפסיק לבכות ברגע אחד. הוא פתח וסגר תוכניות בלי להבין מה הן עושות, עשה זום אין לתמונה וצחק במלוא גרונו הקטן, והיה מאושר. אתם יודעים למה? כי הניחו לו ביד מכשיר שמיועד עבורו בדיוק.

 

לוח הפלאים של אפל נמכר במיליוני יחידות, ובכל העולם יש תינוקות בכל הגילים שמשתמשים בו ליישומי מולטימדיה שונים. הם מרוצים מאוד - ובצדק. מצד שני, כשצריכים לעבוד, ללמוד, או לעסוק בפעילות קצת יותר רצינית (מבלי להמעיט בחשיבות ידוי ציפורים מצוירות על טירות של חזירים מצוירים), טאבלט פשוט אינו מספיק. ופחות מכולם הוא האייפד. יש שיטענו שאפשר להשתמש באייפד גם בתור מחשב לעבודה, שהוא מושלם לכך. לדבריהם, זו אחת הסיבות שבקרוב יקיץ הקץ על הנטבוקים.

 

אם מתעלמים לרגע מסוגיות סובייקטיביות כמו חוויית משתמש, פוזה ואופנה - מגלים שמחשבי הלוח אינם מתאימים להיות מחשבי עבודה, ובראשם האייפד. 

 

למה האייפד לא מתאים לעבודה?

ראשית, האייפד כלל לא תוכנן לכך. גם סטיב ג'ובס הציג את האייפד לעולם כמכשיר לצריכת תוכן, מפגש פסגה בין שלוש חנויות: איטיונס, אפסטור ואייבוקס. שנית, אין לאייפד, ולרוב המכשירים בקטגוריה, די כוח עיבוד כדי לתמוך בתוכנות מורכבות. שלישית, למרות העליה בפופולריות של מחשבי מק, הפער בין תפוצת חלונות ותפוצת OSx בארגונים ובחברות הוא אסטרונומי (ולא לטובת התפוחים). לפיכך, גם המערכות הארגוניות והתוכנות שלהן תוכננו עבור סביבת חלונות.  

 

והחיסרון הכי גדול שלו, שגם מונע ממנו מלהפוך למחשב טוב לסטודנטים, אותו הזכרנו פעמים רבות - אין לו מקלדת, ומסיבה טובה. פיל מקיני, סמנכ"ל הטכנולוגיה של HP, הסביר לי פעם שמחשבי לוח מסתפקים במקלדת וירטואלית פשוטה, משום שהם לא נועדו לכתוב מגילות. כפי שבסמארטפונים לא תכתבו את הרומן הבא שלכם, גם באייפד תכתבו מקסימום מייל.

 


 

בואו נדבר קצת על המקלדת הווירטואלית. מהירות ההקלדה הממוצעת עומדת על 35 מילים לדקה - על מקלדת סטנדרטית. המהירות יורדת מעט כשעוברים למקלדת של נטבוק. לא אשקר לכם: כשראיתי לראשונה מקלדת של נטבוק בגודל עשרה אינץ', תהיתי כמה קטן היצור שמסוגל להקליד עליה בנוחות, והאם יש לו אצבעות או מחושים. אבל זו מקלדת, ואחרי קצת עבודה אפשר להתרגל אליה.

 

בטאבלט הסיפור שונה לגמרי: קשה לתאר כמה מסורבלת, לא נוחה, ומתסכלת היא חוויית ההקלדה האנכית על מקלדת וירטואלית, על גבי מסך של 9.7 אינץ', עבור המשתמש הממוצע. ואם החלטתם לקנות מקלדת חיצונית למחשב הלוח שלכם - איבדתם את יתרון הניידות שלו.

 

לוח עבודה? אין חיה כזאת

אז ראינו מדוע האייפד אינו מחשב עבודה. מה לגבי המתחרים? הזום של מוטורולה, הפלאייר של HTC, הפלייבוק של RIM, הטאצ'פד של HP, הג'י-סלייט של אל ג'י, האי-פד של אסוס, הגלקסי טאב 2 של סמסונג, ורבים אחרים יגיעו לשוק בחודשים הקרובים.

 

לכולם יש מפרט דומה, מעבד חזק, מסך ברזולוציה גבוהה ומערכת הפעלה נוחה ואינטואיטיבית. ועקרונית, גם אף אחד מהם לא יכול להיות מחשב עבודה עיקרי. למה? בגלל היעדר המקלדת. ובגלל כמה סיבות נוספות.

 

מעבדי תמלילים מורכבים, תוכנות לעיבוד תמונה, עריכת וידאו ומוזיקה, בניית וניהול מאגרי נתונים, בניית אתרים ועוד הן עדיין מבוססות ברובן על מערכות הפעלה כמו חלונות או OSx, והם לא אפליקציית טאבלט. לפחות לא ברמה מקצועית. רוצים לערוך תמונה? יש לזה אפליקציה. רוצים לעבד אותה ברמת דפוס? תצטרכו לפנות לתוכנה כמו אילוסטרייטור או אינדיזיין על ה-PC שלכם.

 

מחשבים כמו הסלייט 500 של HP וה-EP121 של אסוס (שיש לו מעבד i5, מה שעושה אותו ללוח החזק בעולם) אמנם נועדו לשימושים ארגוניים באופן ייעודי - אבל אלו מחשבים שארגונים מתקינים בהם גירסאות מותאמות במיוחד של תוכנות שבהן הם משתמשים.

 

מחשבי הלוח הארגוניים הם אולי חזקים במיוחד, אבל הם גם יקרים במיוחד. במחיר שלהם תוכלו לרכוש לפטופ דק וקל שיעשה את אותה העבודה טוב ומהר יותר, בלי שתצטרכו להתרגל אליו או לקנות אביזרים נלווים.

 

ובנוסף, לכל מחשבי הלוח יש מרחב אחסון שמגיע ל-32 גיגה. על אף העליה בתפוצת שירותי האחסון בענן, רובנו רוצים את קבצי המוזיקה שלנו על המחשב לגישה מיידית, את כל התמונות (אחרי הכל, יש כאלה שאנחנו לא מעלים לפייסבוק), ועוד.  

 

אז רגע, מהו המחשב המושלם לעבודה?

רוצים מחשב מושלם לעבודה? אחד שהוא קטן וקל, אבל עם מסך מספיק גדול לצפיה נוחה, מקלדת מעולה, זמן סוללה טוב, ביצועים שיתאימו לכל משימה אפשרית וללא מגבלות שימוש למיניהן? אאוריקה! יש חיה כזאת. היא נקראת סוני Vaio Z, ועולה אלפיים דולר (סביב 14 אלף שקל בישראל). אבל לא צריך לתרום כליה כדי לקנות מחשב עבודה מצוין. כשחושבים על זה, מחשב מושלם לעבודה יכול להיות גם לפטופ דק וקל, או אפילו נטבוק של 2,500 שקל.

 

זיכרו שהלפטופ הממוצע יכול להיות גם מחשב עיקרי בבית: מחברים אותו לטלוויזיה בכבל VGA או HDMI, מוסיפים ערכת מקלדת ועכבר אלחוטיים (בין 100 ל-250 שקל) ויש לכם מחשב שמשרת אתכם בנוחות גם בבית וגם בדרכים.

 

הוא לא שוקל יותר מדי, לא עולה יותר מדי, ומספק לכם חוויית מחשוב מלאה ואמיתית. רוצים שלמחשב העבודה שלכם יהיו גם סטייל? בחרו לכם לפטופ מהסדרות המעוצבות במיוחד. ישנם גם מחשבים שתוכננו במיוחד עבור נשים חובבות עיצוב.

 

ההבדל המהותי האמיתי עבור המשתמש הממוצע – ולא הפריק טכנולוגיה הקיצוני, או מי שבולע כל מה שיוציא המותג החביב עליו – הוא שנטבוק הוא פחות מא-ג-ניב.

אתם עובדים בתור דוגמניות, כדורגלנים או סטייליסטים? האייפד הוא מחשב העבודה עבורכם. אבל למען האמת, אני לא בטוח שהעבודה שלכם מצריכה מחשב. 

 

אייפד 2 מול XOOM: מיהו הלוח הטוב יותר? >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים