שתף קטע נבחר

עידוק ברשת: טוויטר במחיר סמס

איך מעדכנים את הטוויטר מהטלפון גם בלי חבילת גלישה ובלי מחירי תיווך? וגם: הניירת של משרד התקשורת לא נעלמת. עידוק ברשת

<< פייסבוק וטוויטר: אין דבר כזה סודי

 

טוויטר במחיר סמס

מגבלת 140 התווים של טוויטר הגיעה מסמסים. "רוב הטלפונים הבסיסיים מוגבלים ל-160 תווים לפני שהם מפצלים את ההודעה", סיפר המייסד-השותף ג'ק דורסי בראיון לפני שנתיים. "כדי למזער את הטירחה והמחשבה סביב קבלת הודעה, רצינו לוודא שאנחנו לא מפצלים הודעות. אז לקחנו 20 תווים עבור שם המשתמש, והשארנו 140 תווים לתוכן".

 

בטוויטר אפשר לצייץ ישירות מהאתר, דרך שירותים, תוכנות ואפליקציות, וגם בסמס. השיטה האחרונה הכי פחות מומלצת: השירות זמין רק בכמה עשרות מדינות, והמצייץ משלם על כל הודעה והודעה. מי שרוצה לעדכן ממדינה שלא נכללת ברשימה, למשל ישראל, צריך לשלוח סמס למספר בבריטניה, גרמניה או פינלנד, מה שמעלה עוד יותר את המחיר.

 

לא עוד. הכירו את Twitter Gate-IL, שירות לעדכון טוויטר בסמס למספר ישראלי במחיר סמס רגיל, ללא כל תוספת. תהליך הרישום: מזינים את מספר הטלפון באתר, מאשרים לאפליקציה גישה לפרופיל הטוויטר, מקבלים מספר ייחודי ומסמסים אותו למספר של השירות. מאותו רגע אפשר להתחיל לצייץ על ידי שליחת סמסים לאותו מספר. זכרו שאנחנו נקנסים על השימוש בעברית, כשסמס בעברית מוגבל ל-70 תווים, כך שציוץ בן 71 תווים ומעלה ייחשב כשני סמסים. שימו לב גם שהשירות עלול לא להיות זמין בגלל העומס.

 

את Twitter Gate-IL הקים גיא שפר, בן 24 מירושלים, סטודנט לפיזיקה ופעיל בקהילת התוכנה החופשית. "בזמן ההפיכה במצרים התחלתי לחשוב איך אפשר לתקשר עם האינטרנט ללא אינטרנט", הוא מספר. "חשבתי על כל מיני דברים. למשל, עוד לפני שהתחילו לפתוח קווי טלפון dial-up שאפשרו לתקשר דרך מודמים, כבר חשבתי על הרעיון, רק לא הספקתי לממש. באותו זמן בניתי את הקוד של @mecha_bird, שזה בוט טוויטר שכתבתי (תוכנה שמצייצת בטוויטר אוטומטית; ע"ק). אז פחות או יותר מיזגתי בין השניים. הכתיבה של כל הצד של הסמס והבדיקות הראשוניות לקחו בארך יומיים. זה היה פיתוח די מהיר. זה היה לוקח פחות אם לא היו לי מבחנים על הראש".

 

כך זה עובד: המשתמש שולח סמס למספר של השירות. הסמס מגיע לטלפון נוקיה מזוייף מתוצרת סין, ששפר הכניס בו כרטיס סים ישראלי. הטלפון הזה מחובר לשרת, שם הוא נקלט על ידי תוכנת ניהול סמסים בשם Gammu SMSD. משם ההודעה עוברת לתוכנה של שפר, שנכתבה בשפת פייתון. התוכנה מאתרת את חשבון הטוויטר שמספר השולח משוייך אליו ומפרסמת שם את הציוץ.

 

השירות לא מכניס כל כסף לכיסו של שפר. בבלוגו הוא כותב: "הקושי הגדול ביותר הוא לשכנע אנשים שזהו אכן טלפון רגיל ושהם לא הולכים לקבל גבייה אבסורדית בחשבון. חבל שחברות הסלולרי עשקו את התחום כך שאנשים לא מסוגלים לשלוח SMS בלי לדאוג שמישהו ירשום אותם לשירות שהם לא רצו, או ימסור את הפרטים שלהם לחברה זדונית".

 


 

הוא גם מתכוון גם לפתוח את הקוד, כך שכל אחד יוכל לשפרו ולהשתמש בו להקמת שירותים דומים, למשל לפייסבוק. לדבריו, "העובדה שחברות הסלולר לוקחות מחירים מופקעים לשירות, ומאפשרות לחברות צד שלישי להתחיל לקחת לאנשים כסף כי הם שלחו לאיזה מספר סמס, מונעת התפתחות טכנולוגית של הענף".

 

מעקב: ניירת במשרד התקשורת

36 ארגזים עמוסי נייר הגישו ארבע החברות שמתמודדות על מכרז התדרים הסלולריים. בטור הקודם הערתי כאן על בזבוז המשאבים והפגיעה המיותרת באיכות הסביבה, ותהיתי למה משרד התקשורת, עורך המכרז, לא מאפשר להגיש את המסמכים בפורמט דיגיטלי.

 

דובר משרד התקשורת, ד"ר יחיאל שבי, כתב לי: "הנושא לא נעלם מעינינו ואנו לא ששים להשמיד את יערות הגשם בברזיל... לידיעתך, מדובר בחומר מאובטח שעליו צריכים לעבוד מספר עובדים, ולא ניתן לצערנו, לספק מחשבים מאובטחים לכל אחד מהם".

 

עידוק ברשת

בקרו בחדר 404, הבלוג של עידו קינן, ודברו איתו גם במייל, בטוויטר ובפייסבוק.

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

 

מסתמן: אייפד 2 יוכרז בשבוע הבא >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים