שתף קטע נבחר

שופט השאיר בית בושת פתוח: "לא היו תלונות"

לאחרונה השקיעה ימ"ר תל אביב מאמץ רב לסגירת בית בושת שפעל בבניין מגורים בעיר והציגה ראיות מפלילות בבית המשפט. אולם, השופט לא הוציא צו סגירה: "השכנים לא התלוננו"

המשטרה סוגרת ובית המשפט פותח: בתקופה האחרונה מפעילה ימ"ר תל-אביב מאמצים גדולים במטרה למגר את תופעת בתי הבושת שפועלים ברחבי העיר, בייחוד אלה הממוקמים באזורי המגורים. אולם, מאמציהם יורדים לטמיון בגלל בית המשפט. הסיבה: השכנים לא מתלוננים.

 

  • עדכוני חדשות שוטפים גם בעמוד ynet בפייסבוק

 

הזנות בישראל איננה מוגדרת כעבירה, אלא אם היא מפריעה לזולת. למרות שרבים מבתי הבושת פועלים במרכזי שכונות מגורים, ממעטים התושבים להתלונן, בעיקר בגלל שאותם בתי בושת פועלים בחסות ארגוני פשיעה ועבריינים.

 

זה שבועות מנסים רב-פקד רונן נחשוני, סגנו, פקד צביקה סטוקלוב, ואנשים במחלק המוסר בימ"ר תל-אביב, לסגור בית זונות שפועל בבניין מגורים בעיר, אך ללא הצלחה. לפני כחודש הם תפסו במקום בין 8-6 בנות ב"משמרת" והיו שם גם ג'קוזי ובכל חדר מסכי פלאזמה.

 

החוקרים אספו ראיות מפלילות ובמשטרה היו מרוצים ומיהרו לפעול לסגירת בית הזונות. הם פנו לבעל הדירה, שכלל לא ידע על הפעילות המתקיימת במקום והתברר כי הוא השכיר את הנכס לדייר משנה שגם טען שלא ידוע לו כלום.

 

במשטרה הוציאו למקום צו סגירה מנהלי למשך 30 יום ולאחר מכן פנו לבית המשפט על מנת לקבל צו סגירה קבוע. בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בתל אביב בפני השופט שמאי בקר, טענו הסנגורים כי "אי אפשר לפגוע בזכויות פרטיות של חופש העיסוק". לדבריהם, "זנות היא לא עבירה במדינת ישראל וצריך תלונה על מטרד, לא איזה טלפון שמישהו הרים ואמר שזה מפריע לו".

 

בנוסף, טענו הסנגורים כי "דיון עקרוני שכזה" צריך להתקיים בבית משפט מחוזי ובהליך אזרחי ולא בבית משפט

השלום. מנגד, המשיכו במשטרה להתעקש שמדובר בבית בושת שמפריע לסביבה וביקשו צו להגבלת השימוש בעסק לשם מניעת ביצוע עבירה.

 

אולם, השופט בקר דחה את בקשת המשטרה ולא הוציאה צו סגירה למקום: "אודה ולא אבוש, כי לו הייתה באה המשטרה ומציגה בפני תלונות של שכנים המלמדים על מטרד ממשי, לא הייתי מהסס להוציא תחת ידי צו כמבוקש". עם זאת, הוסיף השופט כי "כאשר על פני הדברים מונחים על הכף שיקולים כבדי משקל, הן מצד המשטרה והן מצד ההגנה, אלה ביחס לזכויות התושבים בעיר תל אביב, ואלה - ביחס לזכותן של נשים לעבוד בצורה מסודרת באופן שלא מפריע לזולת, אני סבור כי יש להמתין להחלטת בית המשפט המחוזי ביחס לסוגיה עקרונית דלעיל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים