שתף קטע נבחר

אנונימוס מחדשת את המלחמה על זכויות היוצרים

התנועה האנכיסטית מחדשת את התקפות הרשת שלה נגד אלו שלא מרשים לכם להוריד שירים וסרטים: התאחדויות תעשיות הקולנוע, התקליטים והפורנו בעולם

<< קרנבל, ברשת קרנבל

 

המלחמה על חופש השימוש באינטרנט נמשכת: התנועה האנרכיסטית אנונימוס, שהפילה השנה אתרים שקשורים להתאחדויות תעשיית המוזיקה, הקולנוע והפורנו, מחדשת את המאבק שלה. אתר אתמול הותקף והופל אתר BMI, סוכנות לגביית תמלוגי שירים. לפני ההתקפה, בחדר IRC בו מתקשרים פעילי אנונימוס, הופיעה ההודעה הבאה:

 


 

רק כמה שעות לאחר פרסום התחדשות הפעילות נבחרה המטרה, והועלו הנחיות הפעולה. יעדי התקיפה של אנונימוס הם אתרי הארגונים שעוסקים באכיפת חוקי זכויות היוצרים. בדומה להתקפותיהם הקודמות, אנונימוס השתמשו גם הפעם בהתקפות DDoS - אשר מעמיסות על אתרים בצורה מלאכותית ומפילה אותם.  

 


 

המלחמה על זכויות הגולשים

ההאקרים הכריזו בסוף 2010 על מבצע PayBack, מלחמה בהתאחדויות תעשיות התקליטים, ובראשן RIAA האמריקאית ו-BPI הבריטית, הקולנוע (MPAA בארה"ב ואחרות) ההקלטות (IFPI) ועמן גם אולפנים גדולים כמו וורנר ברוס ואחרים. מדוע? בעקבות שורת מהלכים שפגעו בפיראטים למיניהם – אתרי שיתוף קבצים שנתבעו ונסגרו (כמו Pirate Bay למשל), תביעות שהוגשו נגד גולשים ועוד.

 

לפי אנונימוס, התאחדויות התקליטים והקולנוע לא מתעניינות בהגנת זכויות האמנים שהן מייצגות. מבחינתן, מדובר בנזק כלכלי – והן מעדיפות להמשיך לעשוק את האמנים ואת הציבור. ההאקטיביסטים מאמינים שההתאחדויות מגבילות את חופש האינטרנט של גולשי העולם, ויצאו למחות על כך.

 


 

המבצע נפסק בעקבות פרשת ויקיליקס, ומעצרו של ג'וליאן אסנג', ממנהיגי ארגון ההדלפות. אנשי אנונימוס הפנו את תשומת ליבם אל חברות שניתקו קשר עם ארגון ההדלפות ועם אסנג' עצמו, והפילו את האתרים שלהן. בין המטרות שנתקפו אפשר למצוא אתרי חברות כמו ויזה, מאסטרקרד ואחרות. עתה, כשפרשת ויקיליקס דעכה, יכולים פעילי התנועה לחדש את התקפותיהם על ההתאחדויות. תיאום ההתקפות נעשה באמצעות צ'ט IRC, ובמסגרתם הופצו הנחיות וחומרי תעמולה.

 

דווד וגולית, גירסת האינטרנט

תנועת אנונימוס אחראית לכמה קמפיינים יצירתיים במסגרתם הותקפו תנועת הסיינטולוגיה, ממשלת אוסטרליה ועוד רבים ו"טובים". היצירתי שבהם היה מבצע "סערת שדיים", בו הופצצו תיבות מייל של עובדי ממשלת אוסטרליה בתמונות של ציצים - כמחאה על תוכנית הממשלה לצנזר את הרשת.

 

עושה רושם שבמקרה של תעשיות התקליטים והקולנוע, מצאו ההאקרים החביבים יריב שקול: ההתאחדויות פועלות בכל העולם, באפיקים משפטיים, פרלמנטריים ואחרים. בצרפת למשל, הועבר חוק שמאפשר לנתק מהאינטרנט לחלוטין משתפי קבצים (למרות שהוא לא נאכף ברצינות). בארצות הברית נתבעו משתפי קבצים.

 

כנראה שבמקרה של ארגונים כמו RIAA ו- MPAA, יאלצו ההאקרים למצוא פתרונות יצירתיים וקיצוניים יותר מאשר לשבש פעילות של אתרי אינטרנט.

 

רסיברים שמיועדים לאייפון? יש חיה כזאת >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים