שתף קטע נבחר

ניהול פרויקטים על הסמארטפון

הסמארטפון שלכם יכול לעשות יותר מאשר להוריד אפליקציות חמודות של ציפורים וחזירים: הוא יכול להיות כלי ניהול הפרויקטים מספר אחד שלכם. הנה כמה אפליקציות שיעזרו לכם לעשות את זה

על הטלפונים הסלולרים הראשונים - אלו שהיו מותקנים ברכב - אמרו שהם הופכים שעה אבודה לשעת עבודה. אתם יודעים למה משמשים הטלפונים שלכם בדרך כלל: הם הופכים שעת ישיבה לשעת משחק באנגרי בירדס. אבל עם כמה אפליקציות נבחרות - ואחרי שחיסלתם את כל החזירים - הסמארטפון שלכם יכול להיות כלי ניהול פרויקטים גמיש ויעיל.

 

Basecamp: ניהול פרויקטים מקוונים

37signals פיתחה מספר אפליקציות שנועדו לניהול עסקים קטנים. אפליקציות הרשת מספקות שירותי ניהול מטלות, אחסון קבצים, צ’טים, כרטסת לקוחות ועוד. אפליקציית ניהול הפרויקטים, Basecamp, היא כלי נוח לשימוש, מאובטח והכי חשוב - זמין מכל מקום. יש מסלול חינם שבו ניתן לנהל פרויקט אחד בלבד, וגם מסלול בתשלום במחיר 49 דולר לחודש, שמאפשר לנהל עד 35 פרויקטים שונים (ולאחסן עד 15GB של קבצים על השרת).

 


 

בשני המסלולים תקבלו ארבעה כלים לכל פרויקט: הודעות, מטלות, יעדים (milestones) ולוח. המטלות הן לב ליבה של האפליקציה והחלק הדינמי ביותר. השימוש בשירות נוח מאוד, כי האפליקציה זמינה מכל מקום שיש בו חיבור לרשת, וכי ניתן לראות את עדכוני המשתתפים האחרים מבלי לחשוש מבעיות אבטחה. החיסרון העיקרי הוא שלא ניתן להוסיף התראות למטלות, כך שכך המשתתפים צריכים להכנס באופן קבוע לאתר כדי להתעדכן.

 

Omnifocus: ניהול מטלות וזמן

למי שזקוק לתוכנה רצינית לניהול מטלות ויש לו מכשיר iOS. לאפליקציה הזו יש גרסה לאייפון, ב-20 דולר, וגרסה לאייפד, ב-40 דולר. כוחה של האפליקציה בהתראות מתקדמת שכוללות לא רק זמנים אלא גם מיקום. אתם יכולים למקם כל מטלה על מפה או להגדיר כתובת. כאשר האפליקציה (שפועלת ברקע) מזהה שהגעתם למיקום שהוגדר תקבלו התראה.

 


 

האפליקציה תומכת גם ביצירת תת-מטלות, יצירת קטגוריות והוספת מילות מפתח. אפשר גם ליצור הסתעפויות בתוך פרויקט ולשבור כל משימה לתת-משימות, כשכל תת-משימה בנויה מרשימת מטלות נפרדת. אם יש לכם מק, אתם יכולים לסנכרן את כל המידע שבתוכנה עם מחשבי מק, אבל האפליקציות שבמכשיר עומדות יפה בפני עצמן.  Omnifocus מספקת שירות סנכרון חינם לאייפון ולאייפד, ואפשר גם לסנכרן עם mobileme של אפל.

 

בקרוב - ניהול פרויקט מלא כולל גאנטים עם OmniPlan

מי שמחפש משהו מתקדם יותר מאפליקציית ניהול רשימות ומטלות יכול לרכוש כבר עכשיו אפליקציה כמו Projects לאייפון כדי ליצור גאנטים, או להמתין עוד כמה חודשים כדי לרכוש אפליקציה אחרת של Omnigroup. האפליקציה מכונה Omniplan והיא מיועדת לאייפד בלבד. מדובר באפליקציה גדולה ומורכבת שהבסיס שלה הוא יצירת גאנט (לוח זמנים גרפי), אך היא עושה הרבה יותר. 

 

כמו בכל גאנט המטלות בנויות על גבי קו זמן, וניתן לראות בקלות במה תלויה כל משימה. אפשר להעביר משאבים ואנשים בין מטלות שונות ולהגדיר פרמטרים שונים של ביצוע כל משימה. הגאנט מתפצל לחתיכות קטנות יותר של לו”ז אותו ניתן לראות ברמת היומיום ועד החודש.

 

Project Management for Android

למכשירי אנדרואיד יש פחות אפליקציות ניהול, אבל אחת ששווה להתייחס אליה היא Project Managment. מדובר שוב באפליקציית גאנט ולא אפליקציית מטלות. היא מגיבה מהר ונוח להשתמש בה. אפשר ליצור התראות לתחילה וסיום של כל מטלה וכך לעקוב אחרי קצב ההתקדמות של משימות שונות בתוך הפרויקט. יש לכם אפשרות לייצא את הגאנט כך שאתם לא לכודים בתוך האפליקציה אם תרצו לנטוש אותה. מדובר באפליקציה רזה, אבל היא יציבה ומספקת את מה שצריך.

 

המחיר: 3 יורו (כ-15 שקל).

 


 

MPM - Mobile Project Manager for Android

אפליקציה לניהול מטלות על האייפד, שהכוח העיקרי שלה הוא בגמישות. ניתן להוסיף לכל מטלה ים של מידע. אפשר לשים מטלות בתוך מטלות וכך לשבור פרויקטים גדולים למשימות קטנות, ולפרק כל משימה למשימה קטנה יותר. הממשק לא מבריק והתוכנה סובלת מבעיות, אבל זו אפליקציה טובה עם ייתרון שלא מצאתי באפליקציות אייפון - ניתן לקבוע לכל מטלה יותר מאחראי אחד, וכך ליצור למעשה פרויקט בו ניתן להגיע ליעדים מסוימים ביותר מדרך אחת. לא בטוח כמה זה שימושי, אבל זה קיים. בנוסף, ניתן לסנכרן מטלות עם Producteev.com שהוא כלי מקוון לניהול מטלות. אם תרצו, תוכלו לייצא או לייבא את המטלות שלכם לאקסל של אופיס.

 


 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים