שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

חשש מעוד אסון ביפן: "הפעם לא נהיה מופתעים"

לצד אזרחים שהביעו אופטימיות וסיפרו כיצד עודדה אותם הלכידות ביפן בעקבות האסון הכבד, היה מי שהפנה את זעמו כלפי חברות הסלולר והממשלה. "ראיתי את ראש העיר צוחק מחוץ למרכז הסיוע, זה הרגיז אותי", סיפרה אחת הניצולות

רעש האדמה שגבה לפי ההערכות 10,000 קורבנות , זרע הרס רב וגרם לתקלות בכורים גרעיניים הותיר את אזרחי יפן המומים, כועסים - וגם אופטימיים. "אנחנו מודאגים ממה שיקרה בפעם הבאה, אבל לא משנה מה יקרה, זאת לא תהיה הפתעה", אמר היום (א') מסטושי מסודה, בן 52 מהעיר קגושימה שבדרום-מערב יפן, הרחק ממוקד האסון. 

 

רעש האדמה ביפן - הדיווחים האחרונים ב-ynet:

 

מסודה הזכיר כי הר הגעש סקורג'ימה פולט אפר כמעט מדי יום והר געש נוסף, שינמואדקה, חזר לפעילות אחרי כמה שבועות של שקט. אבל למרות החששות מאסון טבע נוסף, הוא הביע אופטימיות ואמר כי האסון הבא לא יפתיע את יפן.


לפני ואחרי האסון. "לא מספקים מזון" (צילום: AP)

 

במכתב שפורסם בעיתון "אסהי שימבון", כתבה אקיקו טקושימה, בת 46 מיוקוהמה שליד טוקיו, כי הטרגדיה הוציאה מהאנשים את הטוב ביותר. היא סיפרה כיצד ביום שישי, לאחר שהופסקה תנועת הרכבות, נאלצה

ללכת הביתה במשך שש שעות - ולאורך הדרך פגשה אנשים שחילקו לעוברים ושבים תה חם והטעינו עבורם את סוללות הטלפן הנייד.

 

אבל לא לכולם היו מילים טובות להגיד. נאוהירו הושינה, בן 47, מחה על השיבושים ברשתות הסלולריות. אקמי קאנו, בת 53 מאזור איווטה, התלוננה על מאמצי הסיוע של הממשלה לניצולי האסון. "הם לא מספקים מזון", טענה, "הלכתי למרכז הסיוע, אבל ראש העיר עמד שם בחוץ וצחק, וזה הרגיז אותי".

 

נעמי שיודה, בת 52 מעיר נייגטה, אמרה לעומת זאת שהיא סומכת על הרשויות ועל שיקול הדעת של הממשלה. עם זאת, היא סיפרה כי אינה יכולה לצפות עוד בדיווחים בטלוויזיה על האסון. מאמי טקאנו, סטודנטית מטוקיו, סיפרה כי בעקבות הרעש למדה לא לסמוך יותר מדי על הדיווחים ברשתות החברתיות. "חשוב שיהיה שיקול דעת טוב", הסבירה - אחרי שהייתה עדה לפרסומים שהתבררו בדיעבד כלא נכונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטים בין ההריסות
צילום: AP
שוב פולט עשן. הר הגעש שינמואדקה
צילום: AFP
מומלצים