שתף קטע נבחר

פרשת הולילנד: "מערכת יחסים של תן וקח"

במכתב ששלחה הפרקליטות לאהוד אולמרט היא טוענת כי רקם עם עד המדינה בפרשת השחיתות מערכת יחסים ארוכה שהחלה ב-94'. הכספים, טוענים בפרקליטות, נועדו לכסות גרעונות שצבר אולמרט במערכות בחירות. רה"מ לשעבר: מכחיש מכל וכל

ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, טוען כי מעולם לא לקח או קיבל שוחד, אבל בפרקליטות התעקשו אתמול (יום ב') שהוא קיבל כספים במסגרת פרשת הולילנד, וכי בידיהם תיעוד מפורט של העברות הכספים שסיפק עד המדינה בפרשה. לטענת הפרקליטות, בין אולמרט לעד המדינה נוצרה "מערכת יחסים של תן וקח" שנמשכה שנים ארוכות.

 

 

לטענת הפרקליטות, היחסים בין אולמרט וראש לשכתו, שולה זקן, לעד המדינה החלו בשנת 1994. לאחר שהבין כי עד המדינה מייצג את יזמי הולילנד, אולמרט הבהיר לו שניתן לגייסו למען הפרוייקט באמצעות מתן שוחד. "מכאן ואילך, נרקמה בינך ובין זקן לבין עד המדינה, בשמם ומטעמם של יזמי הולילנד,

מערכת יחסים של תן וקח שהשתרעה על פני שנים ארוכות", נכתב במכתב השימוע שנמסר לעורכי דינו של אולמרט.

 

משנת 2001, טוענים בפרקליטות, שימש עד המדינה גם כנציגה של חברת "הזרע". כאשר אולמרט מונה לשר התמ"ת ב-2003, פעל מולו עד המדינה גם בפרויקטים השונים הקשורים לחברת הזרע. "החל משנת 2003 ולאחר תחילת כהונתך כשר התמ"ת, המשיכה מערכת יחסי התן וקח שהתפתחה בינך לבין עד המדינה", כתבה הפרקליטות לאולמרט, "במהלך התקופה הרלבנטית, פנית לעד המדינה בעצמך או באמצעות זקן מפעם לפעם בהתאם לצרכים וביקשת טובות הנאה".

 

"הכסף נועד לכסות גרעונות"

לטענת הפרקליטות, החל מ-2002 קיים תיעוד של צ'קים ששילם עד המדינה בפרשה, ששמו עדיין אסור בפרסום. אולמרט חשוד שקיבל כמיליון וחצי שקל כדי לכסות גירעונות שנוצרו בעקבות מערכת הבחירות המקומיות לעיריית ירושלים בשנת 1993. הכספים נועדו גם למימון מערכת הבחירות לראשות העיר ב-1998 והבחירות המקדימות בליכוד ב-1999. בפרקליטות טענו כי אולמרט העביר חצי מיליון שקל מכספי השוחד לאחיו יוסי, שנקלע למשבר כלכלי חמור.


אולמרט הבהיר שניתן לגייסו למען הפרויקט. הולילנד (צילום: גיל יוחנן)

 

בנוסף לכך, הורה אולמרט להעביר סכום כולל של כ-1.4 מיליון שקל מכספי השוחד לידי מהנדס העיר, אורי שטרית על-ידי עד המדינה. הפרקליטות טוענת כי הכספים הועברו בין 2002-2007 לבקשת אולמרט כדי לסייע לשטרית במשבר כלכלי אליו נקלע כדי לאפשר לו להמשיך בתפקידו כמהנדס העיר.

 

ראש לשכתו שולה זקן, חשודה כי העבירה לאולמרט סכום הנע בין 60-100 אלף שקלים מאפריל 2004. בנוסף, טוענים בפרקליטות, אולמרט השתמש בכ-70 אלף שקלים מכספי השוחד כדי לממן סקר דעת קהל אותו ערך באוקטובר אותה שנה. אולמרט קיבל גם סיגרים ועט יקר ערך כשוחד.

 

בתחילת הפרשה, בשנת 2002, שימש אולמרט כראש עיר ולאחר מכן כשר התעשייה המסחר והתעסוקה. בפרקליטות טוענים כי אולמרט ביקש וקיבל את כספי השוחד כחלק ממערכת היחסים שלו עם עד המדינה, שייצג את יזמי הולילנד וחברת "הזרע", שפעלה לקדם בנייה על קרקעות שנמסרו לה לצורך עיבוד חקלאי.

 

הפרקליטות טוענת כי הכספים הניעו את אולמרט לפעול בניגוד עניינים באופן שהטיב עם האינטרסים של יזמי הולילנד. הוא הפעיל את השפעתו על הגורמים העירוניים כדי שיפעלו למען הפרויקט בהתאם לאינטרסים של היזמים, ואף פעל לשינוי עמדתו השלילית של שטרית כלפי הפרויקט.

 

"אין שום טענה שאולמרט קיבל כסף לכיסו האישי"

יועץ התקשורת של אהוד אולמרט מסר בתגובה כי הוא מכחיש מכל וכל שלקח שוחד. בצוות ההגנה של ראש הממשלה לשעבר טענו כי הפרקליטות נשענת על "סיפורי אלף לילה ולילה שנולדו במוחו של עד מדינה. הוא אדם מפוקפק, המשתמש כדבר שבשגרה בשקרים ובסיפורי בדיות כדי לאיים ולסחוט כספים מאנשים". אמיר דן הוסיף כי "לפרקליטות אין שום טענה שאולמרט קיבל כסף לכיסו האישי, והם מנסים בכוח לקשור את אולמרט לכספים שאין לו שום קשר אליהם".

 

פרקליטה של שולה זקן, עו"ד מיכה פטמן, מסר בתגובה כי "ההחלטה היום איננה מקרית. בכל פעם שהפרקליטות נכשלת במשפט המתנהל כדוגמת העדה אתמול רחל מור הם ממהרים להוציא הודעה. זוהי דרך ההתנהלות שלהם. עד שלא יהיה גוף ביקורת שיפקח עליהם, הפרקליטות תמשיך לשלוט בלוחות הזמנים ובאג'נדות לתקשורת. חבל שכך נראים הדברים במדינה מתוקנת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוד שכיסה גרעונות. אהוד אולמרט
צילום: AP
שוחד במיליונים. הולילנד
צילום: AFP
מומלצים