שתף קטע נבחר

ריחות של חידוש

בקבוקים חדשים נוחתים על המדפים - ושגיא קופר בודק אם הם שווים: ויסקי קנדי עם קינמון, ליקר עם אגסים בלגיים, ערק בטעם תאנים רחוקות ועוד כמה קטנות

שלל מוצרי אלכוהול ומשקאות חדשים עולה בימים אלה על המדפים, חלקם אפילו כאלה ששווה לעשות איתם היכרות. חלקם קצת פחות.

 

Fireball: כתום וקר

כספי משקאות, יבואני קוארבו וייגמייסטר, וכמה וכמה מותגי אלכוהול מעניינים ולא שגרתיים, החלט להביא ליקר קנדי בשם Fireball. המשקה הוא משקה ותיק בקנדה ומוכר שם בשם אחר - Dr. McGillicuddy's Fireball Cinnamon Flavored Whisky Liqueur. הורידו לו את המתיקות, והוא עבר התאמה ושינוי תוויות ואפילו טעמים, כדי לייצא אותו לארצות הברית ובכלל מחוץ לקנדה, שנתנה לעולם את הוויסקי הקנדי, שביננו, לא נחשב לאחד ממאורות עולם המשקאות; זהו ויסקי רך למדי, ודי אנמי, אבל כאן הוא משתלב להפליא.

 

ליקר כתמתם בעל ריכוז אלכוהול של 33%, שמבוסס על ויסקי קנדי וקינמון. יש בו משהו חרפרף-מתובל, שמזכיר את ה-Y ליקר מבחינת החריפות, אבל בראש ובראשונה הוא מתוק וקינמוני. חובבי הוויסקי יתקשו קצת למצוא פה דווקא ויסקי, בהתחלה, אבל זה לא אומר שהוא לא מתגלה: אחרי לגימה או שתיים הוא בהחלט מורגש בסיומת.

 

הליקר טעים, טוב מאוד אם מקפידים לשתות אותו קר. הוא יכול להיות תוספת נחמדה לקוקטיילים, ואפשר לערבב אותו עם מיץ תפוזים או נקטרים חמצמצים אחרים. הייתי מוסיף אותו לסיידר חם, מחזק בעזרתו - בקטנה - אייריש קופי או אייריש קרים, ומשלב - למרבה הפלא או שלא - עם רום. דודנים רחוקים: שילוב של Y צ'ילי וגולדשלאגר. מחיר? 150 ש"ח לבקבוק של 750 מ"ל.

 

Xante: חתונת אגסים

בנימינה ספיריטס, יבואני ויסקי Label 5, גלן טורנר וספרינגבנק, שאני מקווה לספר עליו יותר בקרוב, מביאים את הליקר Xante. הטסים והשבים יזהו אותו אולי מהדיוטי פרי, שם כבר היה מוכר קודם. ליקר האגסים הזה, שגם לו – כמו לפיירבול – אין ממש אח ורע בעולם האלכוהול, מגיע מארץ הוודקה האבסולוטית - שבדיה. טעמי האגסים "רוכבים" כאן על גבי קוניאק ואו דה וי שבהם משרים את הפרי. אם אתם שואלים את עצמכם, מה לשבדים חובבי וודקה ולקוניאק צרפתי, אענה, כמו כל יהודי, בשאלה: "וזה שהאגסים מבלגיה, לא מוזר לכם?"

 

המוצר מקורו במזקקה קטנה בחבל הארדנים, ממש במקום בו התחוללו כל אותם קרבות אימים של מלחמות העולם הגדולות. לפני כמה שנים עברתי שם בדרכי מבלגיה לשמפן, ואפילו ראיתי את שלט המזקקה המקורית: חזיר בר-ארדנים שחור ועצום. רק עיתוי לא טוב מנע מאיתנו להיכנס – וחבל. בכל אופן, הליקר (38% אלכוהול – לא ממש משקה לגלו-גלו-גלו) מיוצר מאגסי האזור, צפון-מערב בלגיה, שמושרים וממוצים בקוניאק שמיוצר על ידי מזקקה טובה, שמייצרת מותג בשם Roland Bru, כמו גם קוניאקים עבור בתים שונים. כל זה כדי לומר שהבסיס בהחלט ראוי וטוב.

 

את ה"חיתון" בן ארבע השנים בין הקוניאק והאגסים עושים היצרנים בחביות אלון מלימוזין, מה שנותן לליקר קצת טעמי וניל. מוסיפים קרמל – כנראה לצבע, יותר מאשר לטעם – ומבקבקים. ריכוז הסוכר הוא 17%, והאלכוהול, כאמור – 38%. אגסים ווניל יש גם ב- Poire Belle Hellen, אז מה עושה את הקסנטה אטרקטיבי, ומה יש בו עוד? נתחיל במה שאין בו: הוא לא מתוק להחריד. יש בו אפילו משהו רענן, וקצת קינמוני, והוא נעים. חלק וטוב, צריך לשתות אותו קר מאוד, או לערבב עם יין לבן מבעבע; מעט – שני שוטים על בקבוק, למשל. נסו אותו כחלק מסנגרייה קרה, אפשר גם עם קפה ועוד. משקה טוב, שמחירו 260 ש"ח לצרכן.

 

ערק עם תאנים

בפעם הקודמת שכתבתי על מותג הערק יירוס, היו לי לא מעט הערות על הזיהוי שלו: ערק ירדני, שמיוצר עבור משווק ישראלי, עם סיפור ירושלמי. עכשיו מוציא המשווק, "ספיריטים", מוצר חדש בסדרה, ועליו כבר מופיע בגדול הזיהוי עם המזקקה הירדנית "צומוט". חובבי ערק התאנים ימצאו כאן משקה אניס סמיך, שמנוני אפילו, עם הרבה "אניס". קצת היו חסרות לי כאן התאנים, אבל הן שם, במיוחד בסיומת ורחוק-רחוק כאשר טעמי האניס נמוגים. אם אתם אוהבים את השילוב הזה, תוכלו בהחלט ליהנות מהמשקה, באופן השתייה הרגיל של ערק. מחיר? כמאה ש"ח.

 

אייריש ויסקי

חגיגות סיינט פטריק'ס דיי בוודאי לא יפסחו עלינו גם השנה. באירוע, שחל ב-17 לחודש, יככבו בוודאי כל מותגי הבירה והאלכוהול האיריים, לדורותיהם:

 

איירישמן 70: מותג חדש בישראל ובעולם, בבעלות בני הזוג Walsh. רוזמרי וברנרד טוענים להיסטוריה משפחתית ארוכה, ולעסקי הוויסקי נכנסו בשנת 1999. האיירישמן 70 – הוויסקי הבסיסי בסדרת המוצרים הצנועה שלהם - מיוצר חלקו בזיקוק דודי, משולש, במזקקת מידלטון וחלקו השני מיוצר בבושמילס כולו מלתת אירי (אין כאן גריין ויסקי בכלל). כל העניין הזה מחובר יחד ומיושן בחביות ברבן, ומבוקבק בחוזק של 40% אלכוהול. ברנרד וולש בוחר את החביות שאותן הוא קונה לבלנד שלו.

 

ויסקי פרחוני ונעים מאוד באף, חביב ביותר, עם לא מעט ארומות של עץ. הבעיה היחידה שלו היא חוסר איזון בין האף המבטיח מאוד, והחיך, שלא מסתדר עם הפרחוניות של הוויסקי באף, והוא די אגרסיבי וחריף. יכול להיות שזה החיבור בין שני סוגי הוויסקי, כאן, אבל משהו לא מסתדר לי. המחיר? 130 ש"ח לבקבוק 700 מ"ל. האיירישמן סינגל מאלט - מוצר הפרימיום שלהם, זכה למחמאות רציניות מג'ים מאריי, מומחה הוויסקי (מיוצר על ידי בושמילס).

 

בושמילס: היבואנים חגגו חגיגה גדולה עם מאות ברמנים ולקוחות ב"רדינג 3" לפני כמה ימים, יריית פתיחה לעונת קידום המכירות שלהם. צפו למבצעים בנוסח כובעי מתנה על הזמנת דרינק של בושמילס, מסיבות ועוד, עם הוויסקי השני במכירות בעולם, שעושה יפה מאוד גם בארץ.

 

ג'יימסון: היבואנים הולכים על קונספט "מונית הכסף" או "מונית הקצב", או איך שלא תקראו לזה, וישחררו לרחובות את מונית ג'יימסון. אם תזמינו מהוויסקי האירי הזה על הבר, או אם תתפסו שותים ממנו על ידי דיילות המותג, תוזמנו לדרינק במונית, במהלכו יישאלו אתכם שאלות שונות. עניתם נכון? תזכו בפרס. בנוסף, כרטיסי גירוד, צילומי וידאו, פייסבוק ועוד. סבבה.

 

ובאשר לשאר: חובבי האייריש ויסקי יוכלו למצוא כאן עוד מותגים, כמו קילבגן, פאוארס ומוצרים אחרים. יש עם מה לעשות לחיים, אין מה לדאוג.

 

  • שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
חוגגים את היום הירוק. ג'יימסון
מומלצים