שתף קטע נבחר

חיוך מתוק: עוגיות שקדים ורחת לוקום

פורים הוא זמנן התחפושות, אבל מה עושים אלו שתחפושות הן לא הצד החזק שלו? משקיעים במשלוח מנות מיוחד, כמו רוני לביא שמביאה את המתכון שלה לעוגיות פריכות וטעימות - בצק שקדים עם חיוך צבעוני של רחת לוקום

בכל שנה, כשהגיע חג הפורים, הייתי הולכת לבית הספר בציפייה וסקרנות משום שתמיד היו כמה ילדים שהבריקו ברעיונות לתחפושות מיוחדות ומקוריות. הזכורות ביותר היו טלפון ציבורי, זוג נעליים, עוגיפלצת, עיתונאיש, שעון חול ואחרות שזכו להשקעה מטורפת ומעוררת הערצה ממש. אני לא הייתי מאותם הילדים, בדרך כלל יומיים-שלושה לפני פורים אילתרנו בבית תחפושת של רקדנית, צועניה או מלכה כלשהי. התחום החזק שלי בחג פורים, מאז ומתמיד, היה תחום משלוחי המנות. המתח הגובר לקראת הגרלת משלוחי המנות היה מרגש ממש, מי יקבל את המשלוח שלי, איזה משלוח מנות אני אקבל וממי הוא יהיה.

 

משלוחי המנות הכי שווים היו כמובן של סבתא ברכה. היא היתה מכינה אוזני המן מעולים ועוגיות רחת לוקום משגעות. את המתכון לא ביקשתי בזמן ועל כך אני רק יכולה להצטער היום, אבל ניסיונות חוזרים ונשנים למצוא את הנוסחה המדוייקת הולידו את המתכון המוצלח הבא.

 

עוגיות רחת לוקום

המרכיבים (ל-60-80 עוגיות)

2 כוסות קמח

1 כוס שקדים טחונים

1/2 כוס אבקת סוכר

220 גרם חמאה קרה

1 ביצה

200 גרם רחת לוקום


עוגיות רחת לוקום (צילום: רוני לביא) 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במעבד מזון קמח, שקדים וסוכר לתערובת חלקה.
  2. חותכים את החמאה לקוביות, מעבדים יחד עם תערובת היבשים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים בקצרה עד לקבלת גוש בצק בלבד.
  3. מחלקים את הבצק ל-4, משטחים כל חלק, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כשעה לפחות.
  4. חותכים את הלקום למלבנים בעובי ורוחב של 1 ס"מ ובאורך 3-4 ס"מ. הבצק נוח לעבודה כשהוא קר, לכן מומלץ לעבוד עם כל גוש בצק בנפרד בעוד יתר הבצק בקירור.
  5. מרדדים על משטח מקומח את הבצק למלבן בגודל 30X10. מיישרים בעזרת סכין חדה את צלעות המלבן כך שיהיו ישרות.
  6. חותכים משולשים ומניחים בבסיס כל משולש חתיכה של רחת לוקום. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ומניחים על נייר אפיה כך שקודקוד המשולש פונה כלפי מטה (בכדי שהגלגול לא יפתח לנו באפייה).
  7. לפני האפיה חשוב לקרר את התבנית עם העוגיות במקפיא במשך 15-20 דקות לפחות. הכנסת עוגיות קרות (על סף קפואות) לתנור חם יבטיח לנו שמירה על צורת העוגיות וימנע התפשטותן בחום.
  8. אופים כ-15 דקות בחום של 165 מעלות עד להזהבה עדינה. מקררים לחלוטין, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
  9. העוגיות נשמרות היטב עד שבועיים בקופסא אטומה.

 

צילום: רוני לביא

 

 

חג פורים שמח. בתיאבון! 

 

  • רוני לביא היא קונדיטורית בהתהוות, בעלת הבלוג BakeRonnie

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים