שתף קטע נבחר

מודעת דרושים היתה מפלה, עיריית ת"א שילמה

חן רדושיצקי בן ה-44 רצה להיות פקח, אך מודעת הדרושים שפרסמה אבידר, חברת כוח האדם של העירייה, הבהירה כי אסור שגילו של הפקח יעלה על 35. רדושיצקי תבע ועיריית ת"א ואבידר פיצו את ה"קשיש" ב-25 אלף שקל

אבידר, חברה קבלנית של עיריית תל אביב, שילמה לחן כרמי רדושיצקי (50) שביקש להתקבל לעבודה כפקח עירוני, פיצוי של 25 אלף שקל. מחצית מסכום זה הגיע מכיסי העירייה. הסכום נקבע בפשרה שהציע בית הדין לעבודה בין העירייה לרדושיצקי, שהתקבל על דעת שני הצדדים. הסיבה: חברת כוח האדם אבידר פרסמה בשם העירייה מודעת דרושים לפקח, ובה הוגבל גילו של הפקח. כלומר, העירייה עברה, לכאורה, על האיסורים הקיימים בחוק נגד אפליה בקבלה לעבודה

 

  • מה מתרחש בשוק העבודה? קרא בערוץ קריירה 

 

רדושיצקי, שעבד כפקח בעבר, חיפש עבודה ב-2006, ונתקל במודעת הדרושים שאבידר פרסמה. אלא שבמודעה נכתב כי הפקח צריך להיות "עד גיל 35". רדושיצקי, שכבר היה אז בן 44, תבע את עיריית ת"א ואבידר בבית הדין המחוזי לעבודה בתל אביב בסיוע עמותת קו לעובד ונציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת. בעתירה נטען שמדובר באפליה מחמת גיל. 

 

רדושבצקי טוען כי עוד בטלפון נמסר לו שהמשרה המוצעת מוגבלת עד גיל 35. העירייה הזמינה אותו לראיון, אך לטענתו, דחתה אותו. עורכת הדין שלו, הדס שגיא וינבאום, אמרה: "המכרז הזה התפרסם במשך שלוש שנים תמימות, ובמשך כל הזמן הזה לא התקבל עובד אחד לאגף הפיקוח שגילו מעל 35 שנים".

 

נציבת שוויון הזדמנויות בתמ"ת, ציונה קניג-יאיר, אומרת: "על פניו, יש כאן חשד כבד לאפליה אסורה מחמת גיל. עצם קביעתו של רף גיל בלא לבדוק את כושרו של העובד לגופו, יש בה, על פניו, הפליה אסורה. החוק קובע כי נטל הראיה להוכיח שלא היתה הפליה מוטל על המעביד".

 

גם השופטת רוית צדיק ציינה בבית הדין כי: "התנהלות העירייה וחברת אבידר עלולה להוביל להפליה".

 

"לא ידענו שאנחנו עוברים על החוק. טעינו"

העירייה והחברה הציגו בבית הדין עמדות מנוגדות. החברה טענה כי פעלה לפי הוראות העירייה, ואילו העירייה טענה שהחברה פרסמה את המודעה המפלה על דעת עצמה וללא תיאום עם העירייה. הבדלי הגרסאות מתקיימים גם כיום. מנכ"ל אבידר, יחיאל שלמה, אמר ל-ynet: "הגדרת הגיל הייתה חלק מתנאי המכרז שהעירייה פרסמה ואנחנו פעלנו בדיוק לפי הוראות העירייה". 

 

ידעתם שאתם עוברים על החוק?

 

"לא היינו מודעים לכך. חשבנו שהעירייה, כגוף גדול עם סוללת משפטנים, מודעת לכל השאלות החוקיות. אני מניח שגם בעירייה לא היו מודעים לחוק, זה גם קו ההגנה שהם הובילו בבית הדין. פרסמנו את המודעה לפני שקמה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ולפני שהייתה המודעות שקיימת כיום לנושא. החוק היה קיים אבל אף פעם לא יושם בשטח".

 

"פקח, שצריך ללכת הרבה ברגל וגם מתעסק עם אוכלוסיות שונות ועם אנשים עצבניים שהוא עלול לחטוף מהם מכות, הוא עובד פיסי שצריך להיות בריא וחזק", אומר אבידר. "חשבנו - גם בעירייה וגם אנחנו - שהגיוני לצפות שהוא יהיה צעיר. בדיעבד, אני חושב שזה היה קו מחשבה מוטעית: צריך לבדוק כל מקרה לגופו כי ייתכן שאדם מבוגר יתאים לתפקיד בכל זאת".

 

מהעירייה, לעומת זאת, נמסר בתגובה: "המודעה יצאה ללא אישור העירייה. מאז פרסום אותה מודעה, נקבע נוהל שקובע שכל פרסום בשם העירייה עובר את אישור העירייה כדי שיעמוד בתנאי החוק. עיריית תל אביב מעולם לא פרסמה פרסום כזה על דעתה ואינה מפלה מועמדים לעבודה על רקע גיל, מין ומוצא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרוש פקח, לא משנה באיזה גיל (צילום אילוסטרציה)
צילום: קובי קואנקס
מומלצים