שתף קטע נבחר

הילדות שלכם - תוצרת יפן

בשנות ה-70 עלות הפקת סרטי מדע בדיוני היתה עצומה, והתחליף הגיע בדמות אנימציה יפנית. היום, כשהטכנולוגיה השתכללה, אפשר להפיח חיים ב"חלוצי החלל", "G-Force" ושאר סדרות העבר. עם הרובוטריקים זה עבד, מי הבא בתור?

פעם, לפני הרבה שנים, אפילו לפני "A long time ago, in a galaxy far far away" של "מלחמת הכוכבים", לעשות סרט מדע בדיוני היה חתיכת סרט. עד כדי כך שההפקות עצמן נראו כמו פנטזיה מופרכת מעולם אחר.

 

"מלחמת הכוכבים". יצורים קטנים ומגושמים, הפקה מגושמת

 

לברוא יקום חדש על הסט, היתה משימה שדרשה דגמים זעירים ומורכבים, תקציבי ענק במונחים של אז ולא רק זה: המון אביזרים, תחפושות, מאפרים, אינספור לוקיישנים. שום דבר שמזכיר את היכולות הטכנולוגיות של היום - המתמצות באנימציה וספיישל אפקטס משוכללים.

 

לפני פריצת "מלחמת הכוכבים" של ג'ורג' לוקאס ב-1978, וגם אחריה, טביעות האצבע של אנשי הפוסט-פרודקשן נראו מגושמות במיוחד: בולטות, צורמות, לא זורמות. מי שהציל קצת את המצב הם היפנים שלא ויתרו על העולמות הקסומים שחלמו עליהם: במקום להפיקם כסרט לייב אקשן, פשוט ציירו אותם. וכך, נולדה האנימה ("Anime"), אליה נחשף העולם המערבי רק בשנות ה-70.


קם לתחייה. מארק, מנהיג צוות G-Force

 

הגל הזה שטף אותנו, ילדי שנות ה-70 וה-80 בארצות הברית, אירופה וגם בישראל. מ"חלוצי החלל", "ג'יג'י" ו"G-Force" בערוץ הראשון, ו"Goldrake" בערוץ הירדני ובעקבותיהם עוד רבים-רבים מכל כיוון: "מקרון 1", "וולטרון", "חתולי הרעם", "נצי הכסף", "He-Man and the Masters of The Galaxy" וכמובן הרובוטריקים. צונאמי של סדרות אנימה, שהתחיל ביפן, שטף יוצרים אמריקנים וסחף גם את המפיקים והבמאים האמריקנים של היום.

 

לפתע גילו בהוליווד, שעם הטכנולוגיות המתקדמות של היום אפשר להפיח חיים באותן דמויות מיתולוגיות מונפשות בסרטי לייב-אקשן מושקעים, וכך גם להחיות את זכרונות הילדות שלנו.

 

מייקל ביי ניסה לעשות זאת עם הרובוטריקים, ולמרות שהדעות חלוקות לגבי התוצאה, גרף מיליונים, ולכן גם נראה כבר את הסרט השלישי בסדרה - עוד השנה. נוכח ההצלחה של אופטימוס פריים וחבריו, הגיע גם תורם של "חלוצי החלל", "חתולי הרעם" ו"וולטרון" להיכנס לתהליכי הפקה ראשוניים. אבל אנחנו? למה שנסתפק בהם?

 

"Masters of the Universe": הכל התחיל במנחם

באופן די מפתיע, עיבוד הלייב-אקשן ההוליוודי הראשון לסדרות האנימה, היה דווקא בנגזרת אמריקנית שלהן - "He-Man and The Masters of the Universe" שזכתה לפופולאריות עצומה בארצות הברית בשנות השמונים, ולכן במקרה זה היו אלה מנחם גולן ויורם גלובוס שהגיבו בזריזות והפיקו את הסרט "Masters of the Universe" כבר ב-1987. הם זיהו את הפוטנציאל של הנסיך הבלונדיני המסוקס שנלחם על חירות הגלקסיה מול העריץ הנורא סקלטור.

 

והנה לכם סיפור העלילה, מפי הנסיך אדם ממלכת Eternia

 

דולף לונדגרן החביב על גולן-גלובוס לוהק באופן טבעי לתפקיד הראשי, ופרנק לאנג'לה עטה על עצמו מסיכת גולגולת, וכך קרם השלד המצויר עור וגידים לכדי סרט פנטזיות טראשי, בו מופיעה בין השאר גם קורטני קוקס.

 

"Masters of the Universe", הסרט מ-1987

 

אבל בימינו, מעריצי "He-Man" לא צריכים עוד להסתפק במקבץ של שחקנים גרועים ואפקטים לא מרוטשים. אולפני קולומביה מתכוונים לחלץ את הסרט ממחלוקות על זכויות היוצרים וליצור את "Grayskull". מייקל פינץ' ואלכס ליטבק גויסו לטובת התסריט ולמרות שהקשיים המשפטיים עדיין מאיימים על ההפקה, אפשר לקוות לטוב ובקרוב. סרטוני קונספט כבר יש, הנה.

 

טעימה מ-"Grayskull". הבעיות המשפטיות טרם נפתרו

 

ואם כבר אופטימיות, מי יודע? אולי יימצא מי שיהיה מוכן להפיק כסרט את סדרת הבת (או בת הזוג) של "He-Man", הלא היא "She-Ra - Princess of Power":

 

"שי-רה". לא, היא לא ישראלית

 

"Thundercats": הטריילר המפוברק כבר כאן

סדרה אמריקנית נוספת, שנוצרה בהשראת האנימה היפנית היא "חתולי הרעם" ("Thundercats"), שמתעתדת לחזור ל-Cartoon Network בפרקים חדשים - 16 שנים אחרי שלמדנו להכיר את החתולים האנושיים, שנלחמים במעין מוטאנטים מעוותים, שאמורים להיות יותר מתקדמים, ואולי בגלל זה - רשעים.

 

קיצור תולדות "חתולי הרעם"

 

בעקבות חזרתה הקרובה של הסדרה אל המסך, גבר התאבון של האחים וורנר, שפנו לתסריטאי צ'ארלי וון כדי שיפתח קונספט לסרט לייב-אקשן בהשראתה. המעריצים שמצפים בכליון עיניים, לא התאפקו ושיחררו כבר טריילר מפוברק ממנו מציצים פניהם של בראד פיט, קולין פארל, וין דיזל ויו ג'קמן.

 

"חתולי הרעם". שובר קופות אמיתי?

 

אם וכאשר ייצא, "חתולי הרעם" עשוי להיות שובר קופות אמיתי - ואם כך יהיה, אפשר לצפות גם לעיבוד של סדרת "נצי הכסף" ("Silverhawks") הנמנית על אותו מלייה.

 

Silverhawks. חכו גם לזה

 

"Robotech": העיניים נשואות למכה

מקורן של סדרות האנימה האמריקניות בסוף שנות ה-70 ותחילת ה-80 - עידן הקופרודוקציות עם יפן. מסורת הסמוראים שהתחדשה בדמותם של סופר-רובוטים, קסמה לילדי ארצות הברית. בניגוד לרובוטריקים, הרובוטים מזן ה"מכה" (Mecha) מופעלים על ידי בני אנוש שיצרו אותם. כך למשל במקרה של "Robotech".

 

הסדרה "Robotech"

 

אחרי שחברת "קאנון" (של גולן-גלובוס) הפיקה סרט אנימציה באורך מלא המבוסס על הסדרה ב-1986, חוזרות וצצות לאחרונה ציפיות של מעריצים, שממתינים לגרסת לייב-אקשן ונאלצים בינתיים להסתפק בגרסאות מעריצים כמו זו.

 

כך זה ייראה גם בהפקה הוליוודית?

 

"וולטרון": מחמישה יוצא להיט?

גם "וולטרון" היא הפקה אמריקנית, המבוססת כולה על מיזוג של שתי סדרות יפניות, ולמרות הצלחתה כסדרת טלוויזיה, שיתוף הפעולה נסדק בהמשך עם גילוי הכסף הגדול בקולנוע. זו הסיבה שהפקת "וולטרון", המופעל על ידי חמישה מפעילים אנושים (שבימים כתיקונם נוהגים ברובוטים דמויי אריות) התעכבה שנים רבות.

 

אולם המאבקים המשפטיים בין היוצרים היפנים לפיטר קיף האמריקני הסתיימו, וצוות כותבים כבר נשכר לגיבוש הקונספט.

 

תכירו: "וולטרון"

 

"Grendizer": המעריצים מפנטזים

כשפיטר קיף הגה את "וולטרון" הוא בוודאי הושפע מ"Grendizer" היפני, המוכר יותר כ"Goldrake" - רובוט עצום עם זרוע מעופפת בתור בומרנג. למרות שידור הסדרה בערוץ הירדני בסוף שנות ה-70, הוא היה נערץ במיוחד על ילדי ישראל - ורבים מהם החזיקו בובות פלסטיק בדמותו.

 

"Grendizer". מצלצל מוכר גם ביפנית

 

כרגע לא ידוע על יוזמה להפיק את "Goldrake" בהוליווד, אולם המעריצים ביפן ובכל העולם שוקדים על טריילרים מפוברקים וסרטונים קצרים מעוררי השראה. בינתיים נצטרך להסתפק בגרסה איטלקית זו.

 

"Grendizer Returns" של צוות C4D

 

"מקרון 1": בינתיים תסתפקו ב"Gaiking"

טרנד הסופר-רובוטים הלוחמים, שהקדים את זה של הרובוטריקים והפאוור-ריינג'רס, חזר על עצמו גם ב"מקרון 1", המכונה בארץ מוצאו "GoShogun". והיה פופולארי מאוד בגרסתו המדובבת בארצנו.

 

שיר הפתיחה בעברית "מקרון 1"

 

סרט המבוסס על "מקרון 1" לא מתוכנן כרגע, אולם מי שכן יקום לתחייה הוא "Gaiking", המבוסס על שוגון ממוכן שנאבק באמצעות מפעילתו על המשיך קיומה של האנושות מול פולשים אכזרים מן החלל. ב-2012 צפוי לצאת הסרט מאת ז'ול אורבך ומתיו גרצנר.

 

טריילר הסרט "Gaiking"

 

"ג'י-פורס": הבשורה העדכנית

והנה בשורה נוספת - משמחת במיוחד עבורכם. בשנתיים הקרובות אמור להיות מושלם הסרט "Gatchaman", שמבוסס על אנימציה ממוחשבת, אך מתקרב מאוד לריאליזם שהיינו מצפים לו.

 

זה לקח הרבה זמן, אחרי כל כך הרבה תהפוכות בחברת ההפקה Imagi מהונג קונג, אבל אם הכל יילך כשורה הפעם, נוכל ללכת לצפות בקרוב בסרט המבוסס על הסדרה "Science Ninja Team Gatchaman" היפנית, המוכרת לנו יותר כ"ג'י-פורס".

 

טיזר של "Gatchaman"

 

למי שלא זוכר את הגרסה האמריקנית המאוחרת, מדובר בצוות של חמישה לוחמים מעופפים - מארק, ג'ייסון, פרינסס, קיופ וטייני - אשר נלחמים ברודן זולטאר מן החלל החיצון, שכמו שותפיו בסדרות הקודמות מעוניין להשתלט על כדור הארץ. הם עושים זאת באמצעות כלי רכב מתקדמים, המתאחדים בשעת הצורך לסופר-רובוט דמוי ציפור אש בלתי מנוצחת.

 

איך אומרים G-Force ביפנית?

 

"חלוצי החלל": ביפן כבר עשו את זה

אם יש מכנה משותף לכל הסדרות הללו, הוא האויב החיזר מן החלל החיצון. זה עבד עלינו כילדים, אולם כמבוגרים אפשר לזהות בסדרות הללו סאבטקסט טראומטי של אומה, שספגה שואה גרעינית, אחרי הפצצת האמריקנים בהירושימה ונגסאקי. התכנים הללו עלו ושבו בדמות אנימה בסדרה "Space Battleship Yamato", המוכרת לנו ולאמריקנים בתור "חלוצי החלל" ("Star Blazers").

 

"חלוצי החלל", פוליטיקלי קורקט בארצות הברית

 

הסדרה עסקה בכדור הארץ הנמצא תחת מתקפה של הפצצות אטומיות בלתי פוסקות שהחריבו אותו. צוות בינלאומי מובחר מתקבץ סביב הקלף האחרון שנותר בסד"כ האנושי - ספינת קרב ישנה בשם ימאטו, ששרדה ממלחמת העולם השנייה.

 

היא מוסבת לחללית קרב חמושה בתותח רב עוצמה ואיתו היה יוצאת לכוכב איסקנדר כדי למצוא תרופה נגד הקרינה. הסדרה הפופולארית, מעין חלוצה בתחום האנימה, הופקה כבר לסרט עם צוות יפני ל"Space Battleship Yamato".

 

"Space Battleship Yamato". בקרוב גם באנגלית

 

בקרוב צפויה גם הוליווד להסתער על הארגו - הלא היא הימאטו בגרסה האמריקנית - ואנשי צוותה הנועזים: דרק וויילדסטאר, קפטן אווטאר, מארק ונצ'ר, נובה והרובוט IQ-9 במאבקם בגמילונים ומנהיגם העריץ דסלוק. מי יתן ויצליחו גם בהפקה האמריקנית רבת התקציב. ממש כמו לוקאס ומלחמת הכוכבים שלו - כשחושבים על זה, גם הוא ביסס את הסרט הראשון על יצירה יפנית, "המבצר הנסתר" של אקירה קורוסאווה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים