שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

אשה נהרגה ועשרות נפצעו בפיגוע בכניסה לי-ם

המראות הקשים חזרו לבירה אחרי תקופה ארוכה. אשה נהרגה לאחר שמטען התפוצץ ליד תחנת אוטובוס בכניסה לעיר. 38 בני אדם נפצעו, ביניהם שלושה באורח קשה וחמישה בינוני. מפגינים קראו לנקמה. השר לביטחון פנים: לא היו התרעות. עד ראייה: "היה פיצוץ ותוך זמן קצר הגיעו המון אמבולנסים"

אחרי תקופה ארוכה של שקט - הטרור חוזר לירושלים: אשה בת 59 נהרגה ולפחות 38 בני אדם נפצעו בצהריים (יום ד') לאחר שמטען חבלה התפוצץ בתחנה ליד אוטובוס מספר 74, מול בנייני האומה בירושלים. שלושה בני אדם נפגעו באורח קשה, חמישה באורח בינוני והיתר פצועים קל. עדיין לא ברור איזה ארגון טרור עומד מאחורי הפיגוע.

 

 

סמוך לשעה 15:00 החריד פיצוץ עז את אזור הכניסה לירושלים. מחקירה ראשונית עולה כי מדובר במטען שהוחבא בתיק סמוך לטלפון ציבורי - ליד תחנת האוטובוס. המשטרה סגרה את הכבישים באזור ומחפשת אחר מטענים נוספים. 

 

מנכ"ל מד"א, אלי בין, אמר כי "מדובר בנפגעים שהיו בתחנת האוטובוס או לידה, אך לא באוטובוס". ההרוגה פונתה במצב אנוש לבית החולים הדסה עין כרם, שם מתה מפצעיה. 14 פצועים פונו לשערי צדק, 8 להדסה הר הצופים ושניים לביקור חולים.

 

ד"ר עובדיה שמש, סגן מנהל בית החולים שערי צדק, מסר כי רוב הנפגעים הם צעירים בגילאי 15 עד 30, ושניים מהם מבוגרים יותר. ועדת החריגים של איגוד העובדים הסוציאליים אישרה לעובדים הסוציאליים בעיריית ירושלים ובבתי החולים בעיר לשוב לעבוד בעקבות הפיגוע.

 

השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', אמר ל-ynet כי לא היו התרעות. לדבריו, מדובר במטען במשקל של קילו עד שניים, שכלל כדוריות. "הזירה סגורה, נבדקת על-ידי מערך חבלה, כמובן נסרקת", אמר, "אנחנו לא מדברים על מידע, לא היו מידעים קודמים, פשוט מחוז ירושלים תמיד ערוך לאפשרויות של אירועים מסוג זה, אבל משהו ספציפי לא היה".
 

המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן, ציין כי מדובר בפיגוע ראשון בבירה אחרי תקופה ארוכה. "בסך הכל הייתה לנו תקופה שקטה. משטרת ישראל בשבועות האחרונים, בעקבות מה שמתרחש באזור, הגבירה את מערך הכוננות שלה בהרבה מאוד שלבים, בהרבה מאוד היבטים. ואכן, בשבועות האחרונים, גם משטרת ישראל והמחוזות עשו פעולות רבות למניעת פיגועי טרור, על כל מה שמשתמע מכך".


ראש הממשלה הפלסטיני גינה את הפיגוע (צילום: גיל יוחנן)

 

מפקד מחוז ירושלים, ניצב אהרון פרנקו, אמר כי נכון לעכשיו, אין שום כיוון של חשוד פוטנציאלי. לדבריו, נבדק קשר לפיצוץ המטען לפני שלושה שבועות, בו נפצע פועל עירייה. בזירת הפיגוע התקהלו כמה מפגינים שקראו לנקמה, ביניהם חבר הכנסת מיכאל בן-ארי.

 

אף ארגון טרור לא קיבל עד כה אחריות, אך בוועדות ההתנגדות העממית בירכו על הפיגוע ואמרו כי מדובר בתגובה ישירה לפשעיה של ישראל. ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, גינה את הפיגוע ואיחל החלמה מהירה לפצועים. "זה מעשה מביש, מעשים כאלו פוגעים במאבק הצודק שלנו ומנוגדים לחלוטין לדרישה הלגיטימית לעצמאות בדרכי שלום", אמר.

 

מני סומך, מגיש עזרה ראשונה במד"א, ליווה את אחד הפצועים לבית החולים שערי צדק: "הגענו למקום תוך חמש דקות ועוד לפני שעצרנו, הכניסו אותו לתוך האמבולנס. היה בחור צעיר, בן 24. הוא בקושי היה בהכרה, התנשם בכבדות. עשינו לו עיסויים. הוא היה פצוע מרסיסים בכל חלקי גופו. מהמעט שהצלחנו להבין, הוא לא היה בתוך האוטובוס אלא לידו".

 

בזק"א סיפרו כי במהלך הטיפול בפצועים התקבל דיווח על ירי בגינות סחרוב שבכניסה לירושלים, אך התברר כי מדובר בדיווח שווא. אחד מגולשי ynet כתב במייל האדום: "במרכז העיר בירושלים נשמע פיצוץ עז. לאחר כדקה החלו להישמע סירנות מרובות".


זירת הפיגוע (צילום: יעל גולן)

 

שלמה שטיינר, העובד בתחנה המרכזית בירושלים, היה עד לפיגוע. ל-ynet הוא סיפר: "שמעתי פיצוץ חזק. הסתכלתי דרך החלון וראיתי עשן מיתמר ובחור ישיבה שרץ כשרגליו בוערות. אנשים ניסו לסייע לו לכבות את הרגליים.

ראיתי אנשים שוכבים

שם ואז החלו זורמים כוחות הצלה, תוך כמה דקות הם היו במקום. פינו נפגעים ויצוא מן המקום. זה היה אירוע מאוד מפחיד".

 

דור אריאלי, העובד באזור בו אירע הפיגוע, סיפר ל-ynet: "שמעתי סירנות ויצאתי מהמשרד, יש מלא אמבולנסים ופקק. רוב האמבולנסים עזבו, ההתרחשות ממול בנייני האומה לכיוון התחנה המרכזית". עד ראייה אחר סיפר על פיצוץ חזק ששמע כשהיה באזור.

 

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, סייר בבתי החולים בבירה. "צריך לציין לשבח את הפינוי המהיר של מד"א ואת טיפול הרופאים", אמר בשערי צדק, "היה טיפול מהיר מאוד. סיפרו לי שהיה חומר נפץ שהתפוצץ. ראיתי שמתחקרים בעין כרם את הנהג. אני לא זוכר מתי לא היינו במתח מבחינה מדינית-ביטחונית. צריך להודות לשם שלא קרה אסון יותר נורא. אנו מקווים שלא יהיו יותר פיגועים".

 

בבית החולים הדסה נפתח מרכז מידע טלפוני - שמספרו: 1255122. עמותת נט"ל פתחה קו לסיוע נפשי לנפגי טרור: 1-800-363-363

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו רונן מדזיני, עומרי אפרים, אטילה שומפלבי, אביאל מגנזי, יאיר אלטמן, מיטל יסעור בית-אור ואביעד גליקמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זירת הפיגוע בירושלים
צילום: AP
רוב הפצועים פונו להדסה עין כרם
צילום: גיל יוחנן
"אירוע מאוד מפחיד"
צילום: AFP
"טיפול מהיר מאוד". ליצמן
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים