שתף קטע נבחר

קרלוס גוהן: אין כוונה להעביר הייצור מיפן

נשיא ניסאן ומבכירי תעשיית הרכב העולמית, אומר כי למרות הקשיים הקיימים ואלה הצפויים בעתיד, החברה אינה מתכוונת בינתיים להעביר את הייצור למדינה אחרת. יש לנו מחוייבות למיליון מכוניות בשנה ביפן, וכך יהיה

ניסאן לא תעביר ייצור כלי רכב למפעלים מחוץ ליפן. כך אומר היום (ד') נשיא ניסאן, קרלוס גוהן, לאתר הכלכלי בלומברג. לדבריו, ניסאן "מחויבת לייצור של יותר ממיליון כלי רכב ביפן, וזה לא ישתנה". להצהרתו חשיבות רבה, וזאת לאור דיווחים בכלי תקשורת רבים אודות כוונתן של יצרניות יפניות להעביר לפחות חלק מפעילותן למדינות אחרות, במטרה להתגבר על הקשיים הרבים שגרם אסון הטבע בצפון מזרח יפן.

 

בראיון לבלומברג מבהיר גוהן כי המצב ביפן נותר חמור. "זה רציני, ועדיין קשה להעריך (את ההשלכות). יש את רעידת האדמה, יש את הצונאמי, יש הפסקות חשמל ממושכות, ויש גם מחסור בדלק - וכל זה הכה בבת-אחת, ולא רק ביצרניות הרכב, אלא גם בספקיות ובמפיצים". להערכתו, כ-40 ספקיות ויצרניות חלפים ביפן עדיין סובלות מקשיים, המעכבים את מאמציהן של יצרניות הרכב לחזור לפעילות.

 

עם זאת, גוהן אומר כי לניסאן יש כעת הבנה טובה יותר של השלכות אסון הטבע. "היום אני יכול לומר לכם שיש לנו הערכה טובה למדי בכל הנוגע למצב החברה עצמה. אנחנו יותר ויותר בטוחים בעצמנו". כדי להתגבר על בעיות במפעל המנועים שלה באיוואקי, הנמצא במחוז פוקושימה - שבו ממוקם גם המתקן הגרעיני שניזוק קשות - שוקלת כעת ניסאן לשלוח ליפן מנועים ממפעל מנועים בטנסי, ארה"ב.

 

בניגוד לטויוטה, יצרנית הרכב הגדולה בעולם - שמרבית מפעליה נשארים בשלב זה סגורים - ניסאן הצליחה בימים האחרונים לשוב לפעילות. בלומברג מדווח כי שישה מפעלים חזרו לפעילות ב-21 במרץ, ומחר (ה') צפוי להתחדש ייצור כמה כלי רכב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא ניסאן, קרלוס גוהן
צילום: AP
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים