שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

נתניהו דן בפעולה בעזה: "נפעל בתקיפות ותבונה"

ראש הממשלה קיים דיון חירום בנתב"ג, לפני ההמראה לרוסיה - ואישר ככל הנראה שורת פעולות צבאיות ברצועה. אחרי הדיון אמר נתניהו כי "הגורמים שמנסים להפר את השקט יגלו שלממשלה, לצה"ל ולציבור יש רצון ברזל להגן על המדינה"

מימין לוחצים על תגובה תקיפה, גם האופוזיציה דורשת להגיב - וראש הממשלה צפוי להיענות לקריאות, למרות הבקשה האמריקנית לשמור על איפוק. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, קיים הערב (יום ד') דיון חירום בנמל התעופה בן-גוריון, לפני המראתו לביקור במוסקבה, ואישר ככל הנראה פעולה בעזה.

 

"מאז שקמה הממשלה קבענו מדיניות ברורה - תגובה תקיפה לכל ניסיון לפגע באזרחי ישראל וצעדי מנע שיטתיים ותקיפים נגד הטרור", אמר נתניהו לאחר אותו דיון. "המדיניות הזו גרמה לשנתיים של שקט וביטחון, וכל אזרחי ישראל למדו להכיר את הברכה ולהנות מפירות השקט הזה, ללכת ברחובות ללא מורא".

 

לדברי נתניהו, "יש גורמים שמנסים להפר את השקט הזה ולבחון את הנחישות ואת כוח העמידה שלנו. הם יגלו שלממשלה, לצה"ל ולציבור בישראל יש רצון ברזל להגן על המדינה ועל אזרחיה. אנחנו נפעל בתקיפות, באחריות ובתבונה כדי לשמר את השקט ואת הביטחון ששררו פה בשנתיים האחרונות".

 

פרט לראש הממשלה, השתתפו בדיון גם שר הביטחון אהוד ברק, הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ, ראש השב"כ יובל דיסקין, המזכיר הצבאי של נתניהו יוחנן לוקר והשר הממונה על העורף מתן וילנאי. על פי הערכות, בדיון אושרה שורת פעולות צבאיות בעזה. במערכת הביטחון יש תרחישים מוכנים לפעולות ברצועה - מחיסול בכירים, דרך פגיעה בתשתיות של חמאס ועד לאן תקיפת מבני ממשל. מוקדם יותר, התקיים דיון ביטחוני בפורום "השביעייה".

 

שר הפנים אלי ישי, שהגיע לזירת הפיגוע בכניסה לירושלים ולבתי החולים בהם מאושפזים הפצועים, אמר כי ישראל חייבת לפעול, "כדי לא לאבד את כושר ההתרעה". הוא טען כי "ההסלמה מגיעה מכמה חזיתות - גם החזית הדרומית, גם איתמר. השילוב הזה מחייב אותנו לפעול. היה שקט כמה שנים ואסור לנו לאבד אותו".

 

גם יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, שסיירה אחר-הצהריים בזירת נפילת רקטת הגראד בבאר-שבע, דרשה תגובה קשה לאירועים. "אסור למדינת ישראל להצטייר כצד החלש", אמרה לבני. "לכן, כפי שעשינו בעבר מול אותם גורמים ומול חמאס שאין תקווה להגיע איתו להסדר, יש לפעול בכוח. חייבים להחזיר את יכולת ההרתעה לישראל".

  

בעולם, עם זאת, ביקשו מישראל לשמור על איפוק. נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, גינה את הפיגוע והדגיש כי לישראל זכות להגן על עצמה, אך קרא לשני הצדדים "להפגין איפוק, כדי למנוע עוד אלימות ופגיעה באזרחים". גם במצרים ניסו להרגיע את הרוחות. שר החוץ נביל אל-עראבי אמר כי "על ישראל אסור להזדרז לבצע תקיפה צבאית בעזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתנהו
צילום: משה מילנר לע"מ
תא הטלפון בו אירע הפיגוע
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים