שתף קטע נבחר

אוני' יוהנסבורג מנתקת קשריה עם אוני' בן-גוריון

האוניברסיטה הדרום-אפריקנית התנתה קיומו של מחקר משותף עם המוסד הישראלי, במציאת אוניברסיטה פלסטינית. משלא נמצאה שותפה, הודיעו ביוהנסבורג על ניתוק היחסים. בבן-גוריון דוחים את הדברים: "הם הכשילו את הפרויקט בכוונה"

אוניברסיטת יוהנסבורג שבדרום-אפריקה הודיעה אתמול (יום ד') על ניתוק רשמי של כל קשריה עם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. זאת, לאחר שנכשלו המאמצים למצוא אוניברסיטה פלסטינית שתשתף פעולה עם שתי האוניברסיטאות. העיתון הדרום-אפריקני "טיימס" דיווח כי בהצבעה שנערכה בחוג הפרופסורים של האוניברסיטה הוחלט על הפסקת היחסים באופן מוחלט, החל מ-1 באפריל.

 

שתי האוניברסיטאות ערכו פרויקטים משותפים במשך שנים. בספטמבר האחרון, כשאוניברסיטאות בדרום-אפריקה קראו להחרים את האקדמיה הישראלית, הודיעו באוניברסיטת יוהנסבורג כי לא ישתתפו בחרם. כעת, על רקע כישלון השגת שותף פלסטיני בפרויקט, החליטו ביוהנסבורג לנתק את הקשרים.

 

פרופסור אדם חביב, סגן נשיא אוניברסיטת יוהנסבורג, הסביר לפי ה"טיימס" כי באחרונה נשלחה משלחת מטעם האוניברסיטה לשטחי הרשות במטרה למצוא אוניברסיטה פלסטינית שתקשור יחסים אקדמאיים עם אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת יוהנסבורג, במטרה לקיים מחקר משותף בנושאי טיהור מים.


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. טענו: "המחקר הוכשל" (צילום: הרצל יוסף)

   

"כל האוניברסיטאות הפלסטיניות אמרו כי לא ישתתפו במחקר מסוג זה, כיוון שהן מרגישות שחופש האקדמיה והמחקר אינו נמצא בעדיפות גבוהה בקרב האוניברסיטאות בישראל", הסביר חביב. עוד טוענת אוניברסיטת יוהנסבורג כי אוניברסיטת בן-גוריון מקיימת שיתוף פעולה עם צה"ל. לדברי חביב, זהו אחד הנושאים שעלו בדיונים שלפני הצבעת הסנאט באוניברסיטה, שנמשכו למעלה משעתיים.

 

מנגד, באגודת ידידי אוניברסיטת בן-גוריון טוענים כי חביב "חיבל בכוונה" בחיפוש שותפים מן הצד הפלסטיני, כאשר כלל בדרישה את המילה "אוניברסיטה", על אף שידע שהאוניברסיטאות הפלסטיניות מחרימות את האוניברסיטאות בישראל. דוברת האגודה, ברנדה שטרן, אמרה ל"טיימס" הדרופ-אפריקני כי "אוניברסיטת בן-גוריון עורכת מספר עצום של פרויקטים עם ארגונים פלסטיניים פרטיים, אבל הכללת המילה 'אוניברסיטה' כתנאי, די בה כדי לחבל בניסיון למצוא שותפים".

 

לדבריה, בן-גוריון נמצאת ברשימת 250 האוניברסיטאות הטובות בעולם, והחלטת אוניברסיטת יוהנסבורג "אינה חשובה". עם זאת, הוסיפה שטרן כי באוניברסיטה הישראלית "חשים חובה מוסרית לסייע לתושבי דרום-אפריקה בטיהור מים". היא

הדגישה כי האוניברסיטה תמשיך לקיים את הפרויקטים שלה עם אוניברסיטאות אחרות, "חשובות יותר", בדרום-אפריקה.

 

לאוניברסיטת בן-גוריון ולאוניברסיטת יוהנסבורג קשרים ענפים בתחום הפרויקטים המשותפים וחילופי האקדמאים בתחום הביוטכנולוגיה וטיהור מים. הקשרים בין שני המוסדות החלו עוד בשנת 1987 כשהאוניברסיטה הדרום-אפריקנית פעלה כמוסד ללבנים בלבד, ונמשכו גם ב-2005, כשאוחדה עם מוסדות אקדמאיים בשכונת השחורים סווטו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
צילום: צפריר אביוב
מומלצים