שתף קטע נבחר

צילום: AFP

המיגון באשקלון: "גם ביהמ"ש הפקיר את הילדים"

בעקבות ההסלמה של הימים האחרונים, ואחרי שהשופטים כבר דחו עתירה בעניין מיגון מוסדות החינוך, שוקלים בוועד ההורים העירוני לפנות שוב לסעד משפטי. חברת הוועד: "אנו שמים לנגד עינינו אך ורק את טובת הילדים"

המדינה לא עוזרת, האם בית המשפט יסייע? אחרי שהשביתו את הלימודים בעיר, מתכוונים חברי ועד ההורים באשקלון להתכנס ביום ראשון הקרוב ולשקול אפשרות לפנות שוב לבג"ץ. ההורים יתייעצו עם עורכי דינם בשאלה אם לדרוש את התערבות בית המשפט במיגון בתי הספר בעיר. הימים האחרונים נורו כמה רקטות שעברו את העיר והתפוצצו באשדוד.

 

הסלמה בדרום - הכותרות האחרונות ב-ynet:

עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

לדברי חברת הוועד סופי חוטובלי-פנחס, "ביום ראשון הקרוב יחל ועד ההורים לפעול במישור המשפטי ויבחן אפשרות לפנות לבג"ץ". היא הוסיפה כי ההורים יבקשו מבית המשפט לחייב את הממשלה להשלים את הצבת המיגוניות במוסדות החינוך בעיר. "ועד ההורים העירוני ימשיך במאבקו הצודק", היא מסרה, "כאשר הוא שם לנגד עיניו אך ורק את טובת הילדים ואת שלמותם הפיזית והנפשית".


"ועד ההורים ימשיך במאבקו הצודק לטובת הילדים" (צילום: זאב טרכטמן)

 

לפני מספר חודשים החליטו שופטי בג"ץ לדחות את עתירת חברי ועד ההורים ועיריית אשקלון, לחייב את הממשלה להציב מיגוניות במוסדות החינוך בעיר. העתירה התבססה בין השאר על התחייבותו של השר מתן וילנאי, אז סגן שר הביטחון לפיה יוצבו מיגוניות. בהמשך הכחיש וילנאי כי התחייב התחייבות כזו, אולם ראש עיריית אשקלון, בני וקנין, עומד על כך שוילנאי התחייב.

 

"מוסדות החינוך בעיר אשקלון נעדרי מיגון מינימאלי", אומרים חברי ועד ההורים, "ילדי אשקלון מופקרים בכל עת ובכל רגע. תפקידה של המדינה הוא, לקבל החלטות רציונאליות במצב רגיעה על מנת להתמודד בצורה מושכלת במצב של הסלמה".

 

רק בחלק ממוסדות החינוך באשקלון יש מרחבים מוגנים ומקלטים המעניקים מענה חלקי, אולם אין אף מוסד חינוכי בעיר שממוגן לחלוטין מפני ירי רקטות. בבדיקה שערך פיקוד העורף נמצא כי 22 גני ילדים, ו-10 בתי ספר, בהם לומדים כ-3,600 תלמידים, אין מיגון לחלוטין. בעת הישמע האזעקה התלמידים במוסדות אלה אמורים לתפוס מחסה מתחת לשולחנות.

 

לדברי חברי וועד ההורים, הם נאלצו לפנות לבג"ץ אחרי שהבינו "ששומר ישראל נם לו בשנתו, זאת בתקווה שבית המשפט יעורר אותם מהתרדמה ויורה להם לעשות את חובתם - לספק ביטחון".

 

"אשקלון אינה נכללת ביישובי עוטף עזה"

בתגובה לעתירת ועד ההורים השיבה המדינה כי אשקלון אינה נמצאת בדרך כלל בטווח הירי של ארגוני הטרור בעזה. "אשקלון אינה נכללת ביישובי עוטף עזה", נכתב בתשובת המדינה, "וההבדל הוא כי לישובים שמחוץ לטווח שבעת הקילומטרים יכולת התגוננות טובה יותר, גם נוכח פרק הזמן שבידיהם להתארגנות. פגיעה באשקלון ושכמותה, על פי רוב, באה - כנזכר - בעת הסלמה כללית, ובמצב כזה ממילא לא בכל מוסדות הלימוד מתקיימים לימודים".

 

לאחר מספר דיונים בבג"ץ נדחתה העתירה והממשלה הקימה ועדת בינמשרדית, ובוועד ההורים זעמו על כך. "בית המשפט בחר גם הוא להפקיר את ילדי אשקלון ומרגע מתן ההחלטה כל האחריות על שלומם וביטחונם של ילדי אשקלון מונחת על כתפי ראש הממשלה, שר הביטחון, אלוף פיקוד העורף והרכב בג"ץ".

 

אתמול פנה ראש העיר וקנין לשר וילנאי וביקש ממנו לתקצב את השלמת פרישת המיגוניות. בשיחה ממושכת השיב וילנאי כי ישקול זאת בחיוב. בשיחה נוספת שקיים ראש העיר עם השר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', הבטיח האחרון לסייע ואמר כי ידבר עם ראש הממשלה בעניין.

 

במקביל למאמצים לחייב את הממשלה למגן את העיר, פתח ראש העיר בניסיון עצמאי להשיג את המטרה. בשנה האחרונה נסע וקנין לסיור בקהילות יהודיות בחו"ל והצליח להשיג תרומות להצבת מיגוניות במספר בתי ספר בעיר. מדובר במיגוניות המוצבות בחצר, בהן יכולים התלמידים לתפוס מחסה בעת ההפסקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין מיגון בבתי הספר. אשקלון
צילום: זאב טרכטמן
בינתיים רק מתרומות. מיגונית
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים