שתף קטע נבחר

שנה וחצי מאסר לצבי סטרוק, שהתעלל בפלסטיני

צבי סטרוק חטף בן 15 והותיר אותו פצוע, עירום, כפות ומחוסר הכרה. אמו, פעילת הימין אורית סטרוק: "צביקי לא עשה כלום, השופט העדיף מחבל. השם שלי נתן מוטיבציה לכולם"

מחיר האלימות הקשה בשטחים: בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (א') שנה וחצי מאסר בפועל על צבי סטרוק, בן 28 משילה, שהורשע בחטיפה ובהתעללות בנער פלסטיני בן 15 בעודו כפות. האירוע התרחש לפני כארבע שנים, ובעקבותיו אושפז הפלסטיני כשהוא סובל מחבלות בכל חלקי גופו.

 

סטרוק הוא בנה של פעילת הימין אורית סטרוק, יו"ר הארגון לזכויות אדם ביש"ע ומראשי היישוב היהודי בחברון. הוא הורשע בעבירות חבלה בנסיבות מחמירות, חטיפה לשם חבלה חמורה, שלוש עבירות תקיפה וגרימת נזק. בנוסף למאסר בפועל נגזרו עליו שנת מאסר על תנאי ו-50 אלף שקלים פיצוי למתלונן.

 

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אמנון כהן, כתב בגזר הדין כי "אין כל ספק כי האירועים פגעו בצורה קשה במתלונן, שהיה כבן 15. עיינתי בתעודה הרפואית ובתמונות הקשות של המתלונן מיד לאחר האירוע ואינני יכול שלא להביע שאת נפש וזעזוע עמוק מסימני החבלות הקשות שהיו מנת חלקו של הקטין".

 

בעט בגדי והרג אותו

האירוע התרחש ביולי 2007, אז חטף והיכה סטרוק - יחד עם אדם נוסף - את הנער הפלסטיני, תושב הכפר קוסרא שבשומרון, שהיה סמוך למאחז אש-קודש שליד שילה. לאחר מכן, לקחו השניים את הנער לשדה פתוח. שם המשיכו להכותו, הפשיטו אותו מבגדיו ואז השליכו אותו כשפניו מכוסות וידיו כפותות. הוא נותר כבול במשך שעות, ורק לאחר שהשתחרר, הצליח להגיע לכביש סמוך ומשם אספו אותו עוברי אורח חזרה לכפרו. הוא אושפז בבית חולים בשכם ואובחן כמי שסובל מחבורות וחתכים בכל חלקי גופו.

 

נוסף על אותו האירוע, הורשע סטרוק כי במקרה קודם הגיע עם אחד מחבריו לפאתי הכפר קוסרא, שם פגש את אותו נער ודרש ממנו לעזוב את המקום בטענה כי מדובר באדמתו. באותה הזדמנות, הוא סטר בפניו ובעט בגדי שזה עתה נולד והיה עמו במקום, מכות שגרמו למותו של בעל החיים.

 

השופט כהן המשיך וכתב כי "עדויות אופי ששמעתי אינן עולות בקנה אחד עם המעשים הקשים אותם ביצע הנאשם. כל עונש שלא יישא רכיב של מאסר בפועל עלול להחטיא את המסר שצריך לצאת מבית המשפט לנוכח חומרת מעשיו".

 

"איש חקלאי וישר"

האם אורית סטרוק הגיבה לגזר הדין ואמרה כי "העובדה שהשופט כהן העדיף את גרסת הערבים כאשר העד הראשי הוא מחבל, על פני גרסתו של צביקי, איש חקלאי וישר, מקוממת, מעליבה, מוטעית ועוינת. בית המשפט דילג בקלילות רבה מעל סתירות בדברי העדים והיה נחוש להרשיע את בני, שלא עשה כלום".

 

סטרוק הוסיפה ש"אין שום ספק שהשם שלי מעלה מוטיבציות מיוחדות לכל מי שקשור לתיק הזה, החל מעו"ד מיכאל ספרד (מארגון "יש דין" שסייע למתלונן - א.ג), דרך הפרקליטות וכל הגורמים המעורבים.

 אנו משלמים מחיר על כך שאנו דבקים בארץ ישראל ופועלים למענה".

 

במהלך המשפט, התעקש סטרוק שכלל לא הכיר את המתלוננים בפרשה וגרס כי אלה מנסים להפליל אותו בטענה שהשתלט על אדמותיהם - אך השופט לא קיבל את טענותיו.

 

עם מתן גזר הדין, ביקש פרקליטו של סטרוק, עו"ד חיים כהן, עיכוב ביצוע עד הכרעה בערעור אותו מתכוונים להגיש לבית המשפט העליון. נוכח הסכמת הפרקליטות השופט קיבל את הבקשה. עו"ד כהן שביעות רצון מקבלת בקשתו והוסיף: "אנחנו עדיין טוענים שסטרוק חף מפשע ומקווים שבית המשפט העליון יוכיח את חפותו".

 

בארגון יש דין, העוקב אחרי הטיפול בעבירות שמבצעים אזרחים ישראלים נגד פלסטינים ורכושם, ציינו כי זהו מקרה נדיר יחסית שבו הצליחו גורמי החקירה והתביעה להביא להרשעת התוקף בעבירות חמורות. על פי נתוני יש דין, כתשעים אחוזים מהתלונות שמגישים פלסטינים נגד אזרחים ישראלים שפגעו בהם וברכושם מסתיימות בסגירת תיק החקירה בעילה שמצביעה על כשלון החוקרים בחקירתם: "חוסר ראיות מספיקות" ו"עבריין לא נודע". אביו של המתלונן הביע סיפוק מגזר הדין.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבי סטרוק בביהמ"ש
צילום: גיל יוחנן
הנער הפלסטיני שנפצע
באדיבות ארגון זכויות האדם יש דין
אורית סטרוק. "מחיר הדבקות בארץ ישראל"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים