רעידת אדמה ובחירות. תחזית סוערת ל-2012
המתקשרת בעלת השם הבינלאומי מניה אנטריאלי חוזה רעידת אדמה קשה באיזור צפת והגליל העליון (אך לא בתל אביב) ומפלה מוחצת לבנימין נתניהו בבחירות הבאות. בראיון בלעדי היא מספרת איך חזתה את מות אמה ומתי היא מתכוונת לחזור לישראל
כשהמתקשרת מניה אנטריאלי היתה ילדה רכה בשנים, היא הרגישה שהיא שונה. "הייתה לי ראיה על-חושית פתוחה", היא מספרת, "את זוכרת את הילד מהסרט 'החוש השישי'? הייתי כמוהו, רואה מתים, שלא תמיד נראו יפים. בתור ילדה זה היה מפחיד. אפילו השתנתי במיטה מרוב שפחדתי לקום ללכת לשירותים. תארי לך ילדה שרואה דברים כאלה ולא יכולה לדבר. אמי אסרה עליי לספר על זה. היא אמרה לי עם אצבע מול העיניים: 'אם תמשיכי לדבר ייקחו אותך ממני. יחשבו שאת משוגעת'.
אנטריאלי, ישראלית ילידת ברזיל, שחיה בשנים האחרונות בגרמניה (אך מתכננת לשוב ארצה השנה), נחשבת למתקשרת מצליחה בגרמניה, ברזיל וארה"ב. ביום חמישי היא תיתן הרצאה ותעביר סדנה בכנס רוחני "לקראת עידן אנרגטי חדש - 2012" שיתקיים במשך שלושה ימים בכפר המכביה. בהמשך תקבל אליה לתיקשור לקוחות ישראלים, ביניהם, לדבריה, פרופסורים, עיתונאים וסלבס.
הביוגרפיה שלה מעניינת: היא נולדה לאב ניצול שואה מילדי טהרן, שעלה ארצה בתום המלחמה ועזב בשנת 1953 כמו רבים בשנות הצנע, לברזיל. הוא הכיר שם יהודיה יפהפייה, ומנישואיהם נולדו בן (רווק בשנות החמישים לחייו המתגורר בברזיל) ובת. אנטריאלי מעולם לא נישאה ואין לה ילדים. "התמסרתי לקריירה ולתהליך הרוחני", היא מודה. "ברזיל היא ארץ מיסטית מאוד, אמי אמנם שמרה מצוות, אך נחשפתי לרוחניות שמיגנטה והפחידה אותי".

המרצה מרסל קרוגר מדגימה מדיטציה (צילום: יח"צ)
ניסויים בטלפאתיה
בגיל 13, זמן קצר לאחר מות אמה, עלתה ארצה עם עליית הנוער. "בארץ היו אפס אפשרויות להתפתח בתחום הרוחני. אלה היו סוף שנות השישים, לא נושא שאפשר לדבר על עליו. הייתה לי חברה מרוקאית בבית ספר שאיתה כן דיברתי, והיינו יחד עושות ניסויים של טלפאתיה, קריאת מחשבות וסיאנסים. אלה שידעו אמרו שאנחנו משוגעות".
אחרי הצבא הכירה אנטריאלי, שהחלה לעבוד כמורת דרך מוסמכת, את מנורה צ'רני ז"ל מסביון, מתקשרת והילרית ידועה בארץ. "היא לקחה אותי תחת כנפיה והייתה לא רק המורה הרוחנית הראשונה שלי, מישהו שבאמת לימד אותי דברים, אלא כמו אמא אומנת עבורי".
בשנת 1984 היא עזבה את הארץ לטובת ארה"ב, התגוררה שמונה שנים בטקסס, שנתיים בסן פרנסיסקו, ועבדה בקונסוליות הישראליות. שנה לאחר מכן הצטרפה לקבוצה שהקים תלמיד של לואיז היי, המורה הרוחנית הידועה, ושנתיים אחר-כך החלה לתקשר ולקבל לקוחות לייעוץ. "התחלתי לתקשר בעת ביקור בברזיל לאחר הרבה שנים", היא נזכרת, "ישבתי עם חברים לעשות מדיטציה ופתאום חשבתי שאני נרדמת, ותוך כדי המדיטציה ישות דיברה דרכי בפעם הראשונה. רגע שבו הכל השתנה. החברים צעקו, הקלטנו אותך. לא רציתי לשמוע. הייתי בשוק מוחלט. אמרתי, 'לא אמרתי דברים כאלה'. זה היה ממש קול אחר, גברי, שדיבר בצורה ברורה מאוד, וזה היה מאוד מפחיד. היה שם מסר שבכלל לא התאים באותה תקופה למחשבה שלי".

מדיטציה לכל מצב. מתוך הכנס של השנה שעברה
חזיתי את מותה של אמי
"אני רואה דברים, אבל לא תמיד יודעת להגיד מה בדיוק חזיתי", מספרת אנטריאלי. "בתחילת דרכי כמתקשרת, הלכתי עם חברה למסיבה, והתקרבה אלינו אשה שלא ראיתי מימיי. כשהיא הלכה, אמרתי לחברה שלי, 'לאשה הזאת אין יותר משבוע לחיות'. זה היה ביום ראשון. ביום שישי האשה הזאת נפטרה. גם כשאמי שלי ז"ל נפטרה, אני ידעתי, למרות שניסו להסתיר את זה ממני. הייתי בת 11, קמתי בבוקר וידעתי שאמי איננה".
בשנת 1987 חברה אספה אותי משדה התעופה של סאן פרנסיסקו. עברנו על הגשר, ואמרתי לחברה שלי, 'אני לא רוצה להיות מחר על הגשר, תהיה פה רעידת אדמה'. הקטע שבו עברנו התמוטט יום למחרת ברעידת האדמה.
פעם הגיעה אליי בחורה שרצתה להיכנס להיריון. ראיתי שהיא כבר בהריון. לא רציתי להבהיל אותה, אז אמרתי שתחכה שבוע ותעשה בדיקה, והיא תקבל תשובה חיובית".
התחזית: רעידת אדמה בגליל, כישלון לביבי בבחירות
אנטריאלי, שעזבה את ארה"ב לטובת גרמניה, הקפידה על גיחות לברזיל, שם קיבלה חשיפה תקשורתית גדולה יחסית, "לישראל אני עומדת לחזור בשנת 2012, למרות שזו תהיה שנה קשה לישראל".
- מה יקרה?
"תהיה כאן רעידת אדמה שלא תהיה קלה בשביל הארץ, באיזור צפת והגליל העליון, אך לא תגיע לתל אביב.
גם המצב בעולם הערבי מסביבנו לא יהיה קל יותר. בלבנון הדברים ייכנסו ללחץ, ובסוריה עלולים לרצות ללכת למלחמה כדי ללכד את העם ולמתן את המרידות הפנימיות. אני חושבת שהעם לא יבחר בביבי נתניהו שוב. יהיה בקרוב מאוד שינוי משמעותי בפוליטיקה הישראלית".
- גם בכנס הקבלה תדברו על כך ששנת 2012 תהיה משמעותית. למה?
"לוח השנה של בני המאיה מסתיים ב-21 לדצמבר 2012, ואנשים ראו את זה כסימן של סיום תקופה. מכיוןן שהמאיה התעסקו עם עניני העולם, סברו שזה סוף העולם. זה כמובן לא סופה של האנושות, ההיפך, אנשים מקבלים הרבה עוצמה אישית".
- את נתקלת בתגובות ספקניות לעיסוק שלך?
"יש פחד מאנשים רוחניים, ומזה נובע הגיחוך. להרבה אנשים יש את זה, הם פשוט מפחדים מהיכולת לדעת משהו שעלול לקרות. באים אליי הרבה לייעוץ, ואומרים מראש, אני לא רוצה לדעת שום דבר על העתיד משום שהם מפחדים לקבל אישור למשהו שהם לא יוכלו להשתלט עליו. אבא שלי גם היה צוחק על זה, ולא האמין, אבל גם הוא היה מדיום במובן מסוים. הוא היה חולם דברים והם היו מתרחשים".
![]()