שתף קטע נבחר

אתם הצעתם: איך למנוע אובדן מזוודה בטיסה?

הדיווח על עלייה במספר המזוודות האבודות ברחבי העולם הציף זכרונות כואבים אצל גולשי ynet שחלקו איתנו את חוויותיהם. כמה מהם נתנו טיפים כיצד להימנע ממקרים שכאלה

עשרים ותשעה מיליון מזוודות ותיקים הלכו לאיבוד בנמלי התעופה בעולם בשנת 2010. לאחר שדיווחנו כאן על המספר המדהים - שבו חלה עלייה בשנה שעברה - הגולשים חלקו איתנו חוויות שלהם בנושא.

 

מתגובות הגולשים עולה עובדה ידועה, לפיה הטיסות המועדות יותר לתקלות הן טיסות "קונקשן",

שבהן המזוודה מדלגת בין שני מטוסים או יותר בנמלי תעופה שונים. נראה כי הדבר מכפיל את הסיכון שבאובדן הכבודה.

 

גולשת אחת סיפרה כי לאחר הנחיתה בנמל התופעה קנדי בניו יורק היא גילתה ששתי מזוודות עמוסות בבגדים ומתנות לא נחתו עמה. לאחר מכן חברת התעופה נתנה סכום זעום לעומת מה שהובטח לה כפיצוי. "גם הרסו את החופשה, גם עיכבו לנו את המזוודות וגרמו לחוסר נעימות וגם דפקו אותנו מבחינת מה שהבטיחו", התלוננה והציעה: "צריכים להעניש יותר את חברות התעופה כדי שלא ירגישו שהם יכולים להתנהג ככה!"

 

אחד הגולשים חלק איתנו חוויה לא נעימה שקרתה לו בטיסת עם חברה אירופית: "שהינו זוג בארה"ב חודש ימים, המזוודה לא נחתה איתנו ולא קיבלנו אותה עד היום – ארבעה חודשים אחרי שחזרנו, ואין עם מי לדבר". גולש אחר טען כי מדובר בחברה גולש אחר סיפר כי במקרה שהיה לו באותה חברה – התיק האובד חזר בחלוף יום אחד.

 

בדרך למזרח, 13 יום בלי המזוודה

שרון מגבעתיים סיפרה כי חברת התעופה שבה טסה איבדה את התיקים שלה למשך 13 ימים. "אנחנו נאלצנו להודיע להם איפה התיקים שעלו על הטיסה לבלרוס במקום להונג קונג. נאלצנו לחכות קרוב לשבועיים לתיקים, ולהתעכב באוקלנד, ניו זילנד, עד שהתיקים הגיעו - מה שעלה לנו בבזבוז זמן של שבוע".

 

מסיפורי הגולשים עולה כי סכנת אובדן המזוודה לא מסתיימת באולם הנוסעים הנכנסים לאחר הנחיתה. "בנחיתה בנתב"ג, מזוודה אחת שלנו לא הופיעה על המסוע. המתנו זמן רב וכל המזוודות נאספו כבר ע"י בעליהן, רק המזודה שלנו לא היתה שם", סיפר אחד הגולשים. "רק מזוודה אחת נותרה על המסוע שלנו, מזוודה דומה מאוד לשלנו, אבל לא שלנו. הנחנו שבעליה התבלבל ולקח את שלנו במקום את שלו". כעבור כמה דקות של בלבול – הנוסע שלקח את המזוודה בטעות שב על עקביו – והכל בא על מקומו בשלום.

 

רחל מארה"ב סיפרה כי הבחינה שלקחה עמה מזוודה של אדם אחר רק כאשר הגיעה למלון. "מיד צלצלתי למחלקת אבדות של אל על והמזוודה שלי אכן היתה אצלם. חזרתי להחליף בין המזוודות ועד היום אין לי מושג למי עשיתי עוגמת נפש".

 

"זה קורה בקלות כשמגיעים מאד עייפים וכל המזוודות ניראות אותו הדבר", הסבירה רחל, "היום על כל מזוודה יש לי סרטים מזהים. כמו כן השם שלי רשום בגדול בטוש לא נמחק ולא איכפת לי שהמזוודה לא נראית יפה. לפחות ברור לי שהיא שלי".

 

אורי מהשרון העלה נקודה כאובה אחרת. "מה עם גניבות מתוך המזוודות?", תהה. "המזוודות אומנם הגיעו ליעדם אך לאחר שהמנעולים נפרצו ונגנבו מתוך המזוודות מתנות ודברי ערך אחרים. איפה פה האחריות ? כאן אין קבלות שניתן לדווח לביטוח".

 

סמנו את המזוודה, התעקשו על מה שמגיע לכם

אז איך נמנעים מעוגמת הנפש? הגולש יורי מארה"ב העלה אפשרות שאולי מתאימה לחלק מהנוסעים. לדבריו, הוא ואשתו הפסיקו לטוס עם מזוודות. "כל אחד לוקח שני תיקי יד, דוחסים בהם כמה שיותר דברים ועולים איתם למטוס", כתב. "כל מה שצריך זה בגדים לחמישה ימים ואז אפשר לכבס. ככה גם חוסכים זמן בצ'יק אין, אנחנו מדפיסים כרטיסים בבית ומגיעים ישר לשער הטיסה".

 

הגולש סיד סיפר כי קיבל פיצוי של 3,000 דולרים מחברת תעופה אמריקנית על מקרה אובדן.

"אם אתה מדבר אנגלית ומסוגל למלא טופס פשוט - תקבל את הכסף שמגיע לך מהביטוח. הבעיה נוצרת שרוב הישראלים רגילים ליחס שהם מקבלים בישראל אז הם מוותרים מראש".

 

הגולש "קו 5" מת"א הציע לזוגות שטסים עם נחיתות ביניים לערבב את חפציהם בשתי המזוודות, "כך שאם אחת לא מגיעה, השנייה תוכל לשמש את שניכם. בנוסף, בתיק היד צריך שיהיה ביגוד לחירום ליום או יומיים עד שתתארגנו על דברים חלופיים".

 

הגולש דני הצליח לנצח את הסטטיסטיקה, ולטענתו – הוא טס עשרות פעמים מבלי לאבד את המזוודה. הטיפ שלו: לסמן את המזוודות בסימון מיוחד ובולט, עם שמו באותיות גדולות. עם זאת, חשוב לזכור שהדבר לא יכול למנוע מקרה של בלבול בשלב הטענת המזוודות במטוס.

  

יש לכם עוד חוויות בנושא? כיתבו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלא תלכי לאיבוד
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים