שתף קטע נבחר

הפגנות נגד הממשלה בירושלים: "אין כסף לפסח"

גמלאי צה"ל מחו בגן הוורדים על שחיקת כספי הגמלאות. לא רחוק משם, בקריית הממשלה, נערכה הפגנה על הגידול בכמות הילדים העניים: "זה עצוב, שנה שנייה שאנחנו כאן"

ממשלה תחת הפגנות: בעוד חרב שביתת הרופאים מתנופפת מעל ראשה, ארגונים חברתיים וגמלאי הצבא הפגינו היום (יום א') במקומות שונים בירושלים נגד הממשלה.

 

 

בגן הוורדים התייצבו מאות גמלאי צה"ל והפגינו תחת הכותרת "די לגזל הגמלה". הם מוחים על שחיקת כספי גמלאות הפנסיה שלהם ביותר מ-20 אחוז מאז 2008. לטענתם, בניגוד לרושם שנוצר בציבור, יותר מ-70 אחוז מגימלאי צה"ל, מקבלים קצבה של 4,000 שקל ומטה בחודש.


הפגנת גמלאי צה"ל. "חיים מתחת לשכר מינימום" (צילום: נועם מושקוביץ)

 

בשיחה עם ynet, מנכ"ל ארגון "צוות" של גמלאי צה"ל, תת-אלוף (במיל') דן נדיר, הסביר כי "אנחנו מפגינים נגד ראש הממשלה על העיכוב בקבלת החלטה על עדכון הגמלה שלנו. רבים מהחברים אצלנו חיים מגמלה שהיא מתחת לשכר מינימום".

 

יו"ר "צוות", ד"ר ברוך לוי, הוסיף: "אנחנו גמלאים של כוחות הביטחון, תמיד היינו ראשונים בשליחות ובשירות. כל אחד מאיתנו שירת בין 20 ל-30 שנה בשירות הקבע. יש אצלנו אנשים שנדרשים לתוספות של תלושי מזון כדי לעבור את הפסח. אנחנו לא מבקשים תוספות שכר אלא בסך הכל פיצוי על שחיקת הגמלה".

 

הגמלאים שהפגינו סיפרו על מצוקתם קשה. כאמל חלבי, גשש לשעבר בצה"ל, ששירת בלבנון במשך 17 שנה, גילה: "הפנסיה שלי היא 2,900 שקל בחודש. אני מתבייש שאני צריך לקחת כסף מהילדים שלי במקום לתת להם. אני חי מהלוואות ולא מצליח לעבור את החודש".


"אל תשליכנו לעת גמלה" (צילום: נועם מושקוביץ)

 

לא הרחק משם, בקריית הממשלה, הפגינו יותר מ-100 פעילי המוקד לביטחון תזונתי תחת הכותרת: "850,300 ילדים עניים ('ילדי ביבי') דורשים הזנה בכבוד". לדבריהם, התנהלות הממשלות בעשור הקודם הובילה לגידול של 60 אחוז בכמות הילדים העניים בארץ.

 

"ילדים מבקשים ממני כסף לאוכל"

הם דורשים מהממשלה להציג תוכנית ברורה לצמצום העוני והרעב בקרב ילדי ישראל. כמו כן, לשר החינוך גדעון סער קוראים המפגינים לערוך רפורמה מהותית בחוק ההזנה בבתי הספר.

 

בהפגנה נשאו הפעילים שלטים עם הכיתוב "ילד רעב לא לומד, ילד שבע לא מתפרע", "גם אני הילד של ביבי" ו-"לא צדקה, לא תרומה – אחריות המדינה". בנוסף, הם ערכו במקום "ליל סדר" והציבו שני שולחנות, כשאחד מהם עמוס במוצרי מזון לשרי הממשלה ועל השולחן השני יש רק חול וחצץ.

 

מור דיטש, סטודנטית לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון, שמתנדבת במוקד, סיפרה בשיחה עם ynet כי "שנה שנייה שאנחנו כאן, זה עצוב שצריכים להגיע בכל שנה לירושלים כדי להילחם על זכות בסיסית של ביטחון תזונתי. בהכשרות המעשיות שלנו אנחנו רואים משפחות שלמות שמגיעות כדי לקבל סלי

מזון".

 

עיישה זיאדנה, בת 19 שמתגוררת בכפר בדואי לא מוכר סמוך לרהט ומתנדבת בעמותת "אז'יק", ציינה: "יש אצלנו 6,000 תושבים בכפר, אני רואה ילדים שאין להם מה לאכול ולא יכולים לצאת לטיולים".

 

לדבריה, "בבית הספר שבו אני מתנדבת ילדים מבקשים ממני כסף כדי לקנות אוכל. הילדים האלה גרים בפחונים".

 

ריאנה (שם בדוי) בת 19 מהיישוב תל שבע, התביישה להזדהות וסיפרה ל-ynet: "אני מגיעה ממשפחה של 12 אחים, שני ההורים הפכו למובטלים בתקופה האחרונה. אני חושבת 10 פעמים לפני שאני קונה מצרכים חיוניים כמו בגדים, נעליים ומצרכי מזון זה קשה מאוד לשרוד במצב הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גמלאי צה"ל זועמים על הממשלה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים