שתף קטע נבחר

סטודנטים: האוני' מסבסדות תקציבים על גבנו

נציגי הסטודנטים טענו בוועדת החינוך בכנסת כי אוניברסיטאות מסבסדות תקציביהן בכך שהן גובות בנפרד תשלומים על שירותים שהן צריכות לממן על חשבונן, כמו דמי אבטחה ושימוש בספריות. המועצה להשכלה גבוהה: נרענן את הנוהל המחייב תיאום דמי הרווחה והאבטחה עם הסטודנטים

נציגויות הסטודנטים עלו היום (ג') לכנסת כדי למחות נגד האוניברסיטאות שמסבסדות לטענתם, על גבם, חלק מהתקציבים שלהן בכך שהן גובות מהם בנפרד תשלומים שנתיים על שירותים שהן צריכות לממן על חשבונן, כמו "דמי אבטחה", "דמי רווחה" והשימוש בספריות.

 

 

ועדת החינוך התכנסה בעת פגרת הכנסת כדי לשמוע, למשל, שאוניברסיטת חיפה גובה מהם בראשית שנת הלימודים עבור שירותים אלה את התשלום הגבוה ביותר - 788 שקל; באוניברסיטת תל-אביב התשלום השנתי הוא 758 שקל; באוניברסיטה העברית בירושלים - 715 שקל ובטכניון גובים מהסטודנטים 680 שקל.

 

התשלומים שגובה הטכניון, לדוגמה, מורכבים מ-290 שקל עבור שירותי אבטחה כולל תאורת רחוב ו-390 שקל עבור שירותי רווחה הכוללים שימוש במתקני ספורט (גם אם לא נעשה בהם שימוש), ואפילו בספריה ובאינטרנט. בחלק מהמכללות לעיצוב נגבה תשלום עבור חומרי לימוד ובאחרות לא.

 

נציגי אגודות הסטודנטים טענו כי אין כל הבדל בין שירותי הגינון לשירותי השמירה ותאורת הקמפוס ובמיוחד לרשת האינטרנט ולספריות שהן חלק מתכנית הלימודים אשר צריכים להיות ממומנים על ידי המוסד המלמד. הם גם התלוננו על חוסר השקיפות מצד ההנהלות שאיננו מאפשר לנציגויות לדעת אם הכסף שגבו מהסטודנטים הגיע ליעדו.

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית איציק שמואלי הדגיש כי התשלומים נגבים בניגוד למסקנות הוועדה הציבורית לקביעת שכר הלימוד. הוועדה בראשות יעקב מלץ קבעה בדו"ח שלה ב-1995 כי גביית תשלומים וולונטריים יוסדרו ויעוגנו בהסכם בין הנהלת כל מוסד לבין אגודת הסטודנטים המקומית. "ההסכם לא נאכף ובפועל המוסדות גובים את האגרות ללא אישור האגודות", אמר שמואלי.

 

נציגת המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), נועה בינשטיין, הסבירה כי הסיבה שלא קבעו תשלום אחיד וייעודו היא "על מנת שכל מוסד יקבע כראות עיניו מה יענה על צורכי הסטודנטים הלומדים בתחומו". בינשטיין קיבלה את טענת יו"ר ההתאחדות והבטיחה כי המועצה תרענן את הנוהל המחייב כל מוסד לתאם את דמי הרווחה והאבטחה עם אגודות הסטודנטים.

 

נציג משרד החינוך, נוח גרינפלד, הוסיף כי משרדו יוציא חוזר למכללות להוראה ולהכשרת מורים שבפיקוחו לפיו ייאסר עליהן לגבות את התשלומים אלא באישור חתום בידי יו"ר אגודת הסטודנטים של המכללה.

 

יו"ר הוועדה ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) אמר כי מהחומר שנמסר לו גם עולה כי תשלומי הסטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים מסבסדים למעשה 50% מתקציב האבטחה מבלי לשתף אותם בהליכי בחירת ספק השירותים והסדרת פרטי האבטחה. בסיכום, הוא ביקש מהמועצה להשכלה גבוהה להטיל סנקציות על מוסדות אקדמאים שגובים את תשלומי האבטחה והרווחה ללא מו"מ עם אגודות הסטודנטים.

 

עוד ביקש ח"כ מילר מהמל"ג להסדיר את השירותים בעבורם יוכלו המוסדות לגבות את דמי הרווחה ולהבטיח שישמרו על שקיפות כלפי הסטודנטים כך שיוכלו לדעת בוודאות לאן הלך הכסף שנאלצו לשלם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת חיפה - גובה הכי הרבה: 788 שקל
צילום: אלעד גרשגורן
אוניברסיטת ת"א. גובה 758 שקל
צילום: מיכל בן ארי
צילום: רון פלד
העברית - גובה 715
צילום: רון פלד
מומלצים